25 / 04 / 2024

Nallıhan emlak vergisi

Nallıhan emlak vergisi

Ankara Nallıhan Belediyesi tarafından emlak ve çevre temizlik vergilerinin ikinci taksiti ödemelerinin 30 Kasım'da sona ereceğini açıkladı.

Emlak vergisinden kimler muaf? EYT'liler emlak vergisi ödeyecek mi? Tek tek belli oldu! 

Emekli aylığına hak kazanan EYT’liler de gelecek sene itibarıyla ev hanımları, şehit yakınları, işsizler ve gaziler gibi emlak vergisi muafiyetinden faydalanacak. İşte ayrıntılar...

İki evi olan ev hanımı emlak vergisi öder mi?

Ev hanımları emlak vergisi ödemelerinden muaf olabilecek kimseler arasında yer alıyor. Peki, iki evi olan ev hanımı emlak vergisi öder mi? Emlak vergisi muafiyet koşulları neler?

Ev hanımı emlak vergisi muafiyeti şartları 2022!

Ev hanımları belli şartlarda emlak vergisi muafiyetinden muaf olabiliyor. Peki, hangi koşullarda vergiden muaf olunur? İşte ev hanımı emlak vergisi muafiyeti şartları...

Ev hanımı emlak vergisi muafiyet dilekçesi örneği 2022!

Ev hanımları aranan şartları taşımaları halinde sahip oldukları mesken için vergiden muaf olabiliyor. İşte ev hanımı emlak vergisi muafiyet dilekçesi örneği 2022...

Nallıhan Belediyesi'nden emlak vergisi uyarısı!

Ankara Nallıhan Belediyesi tarafından emlak ve çevre temizlik vergilerinin ikinci taksiti ödemelerinin 30 Kasım'da sona ereceğini açıkladı.

6 soruda 2020 emlak vergisi muafiyeti!

Emekliler, ev hanımları, geliri olmayanlar ve engelliler belli şartlarda emlak vergisinden muaflar. Torba yasada ise geçmiş borçlara yapılandırma fırsatı sunuldu. Peki kimler emlak vergisinden muaf? İşte 6 soruda 2020 emlak vergisi muafiyeti...

Gayrimenkul sahipleri dikkat! İşte emlak vergisi muafiyetleri!

Emlak Vergisi’nden muaf olunan bazı durumlar bulunuyor. Ev hanımları, hiç geliri olmayanlar, emekli maaşıyla geçinenler, engelliler, gazi ve şehitlerin dul ve yetimleri tek eve sahipse bu vergiden muaf tutuluyor. Ödeyenler ise geri alabiliyor.

Emlak vergisi avantajından kimler yararlanabilir?

Emekliler, ev hanımları, işsizler ve engelliler, brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek konutları için emlak vergisi avantajından yararlanabiliyor. Ayrıca tek konuta hisse ile sahip olunması durumunda da avantajdan yararlanılabiliyor.

Emekliler emlak vergisi ödeyecek mi?

DÜN, genel olarak emlak vergisini kimlerin ödemeyeceğini, koşullarını ve ev hanımı, işsizler ve engelliler için detaylarına bakmıştık. Bugün; emekliler için tanınan emlak vergisi avantajına detaylarıyla göz atacağız.

Ev hanımı emlak vergisi muafiyeti 2016!

Emlak vergisinde geliri olmayan ve tek evi olan ev hanımları emlak vergisi ödemelerinden muaf tutuluyor. Peki, muafiyet için ne yapmak gerekir? İşte ev hanımı emlak vergisi muafiyeti 2016..

Emlak vergisi ev hanımı muafiyeti dilekçesi örneği!

Yalnız 200 metrekare büyüklüğünü geçmeyen tek mesken sahipleri bazı koşullarda emlak vergisi muafiyetinden faydalanabiliyor. Muafiyetten yararlanabilen kimseler arasında ev hanımları da bulunuyor. İşte emlak vergisi ev hanımı muafiyeti dilekçesi örneği..

Emlak vergisi ev hanımı muafiyeti nedir?

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Vergide muafiyet uygulaması da bulunuyor. Peki, emlak vergisi ev hanımı muafiyeti nedir?

Ev hanımları emlak vergisi ödüyor mu?

Emlak vergisi, arazi, arsa ve binalar için ödenen vergi çeşidi olarak karşımıza çıkıyor. Vergide bazı muafiyetler bulunuyor. Peki, kanunen ev hanımları emlak vergisi ödüyor mu?

Nallıhan emlak vergisi Haberi

Nallıhan emlak vergisi

Ankara Nallıhan Belediyesi, emlak ve çevre temizlik vergilerinin ikinci taksiti ödemelerinin 30 Kasım'da sona ereceğini açıkladı. Anadolu Ajansı'ndan Yaşar Tonbak'ın haberine göre; belediye tarafından yapılan açıklamada, emlak ve çevre temizlik vergileri ikinci taksitinin ödeme süresinin 30 Kasım'da sona ereceği, vatandaşların cezalı duruma düşmemeleri için bu süreye kadar ödemesini yapması gerektiğinden bahsetti. Açıklamada, ödemelerin Halk Bankası, Ziraat Bankası ve tüm PTT şubeleri ile belediyenin internet adresinden gerçekleştirebilecekleri ifade edildi. 

Belediye Başkan Yardımcısı Serhat Selvi, belediye olarak vatandaşlar için her türlü imkanın sağlandığını belirterek "Koronavirüs sürecinde vatandaşların belediyeye gelmeden ve cezalı duruma düşmeden emlak ve çevre temizlik vergilerini yatırmasını istiyoruz" diye konuştu.