26 / 04 / 2024

nasıl mirasçı olunur

nasıl mirasçı olunur

Miras Hukuku gereğince, vefat eden bir kimsenin mirası yasal mirasçılarına kalıyor. Miras, mirasçılara "mirasçılık sırası" ile intikal ediyor. Peki, mirasçılar sırası nasıl belirlenir? Miras hangi sıraya göre kalır?

Emeklilikte son dakika! 3600 günle nasıl emekli olunur? EYT'de geciken maaşlar için faiz ödenecek mi? Aman dikkat! 

Emekli maaşlarına yapılacak zam öncesinde, erken emekli olmanın yolları ve emeklilik tarihi hesaplama gibi konular sık sık gündeme geliyor. Peki 3600 günle nasıl emekli olunur? EYT'de geciken maaşlar için faiz ödenecek mi? İşte o merak edilen soruların yanıtları...

Emekli olmak isteyenler dikkat! 3600 gün ve borçlanma ile nasıl emekli olunur? Tek tek açıklandı!

Emekli olmak isteyen binlerce vatandaş '3600 gün ve borçlanma ile nasıl emekli olunur?' sorusunun yanıtını araştırıyor. İşte ayrıntılar... 

Tapuda miras paylaşımı nasıl yapılır? Tapuda intikal için tüm mirasçılar gerekli mi?

Tapuda miras konusu pek çok kişinin kafasını kurcalayan bir konudur. Peki Tapuda miras paylaşımı nasıl yapılır? İşte detaylar!

Kardeşler arasında miras nasıl bölünür? Kardeşten kardeşe miras nasıl kalır?

Kardeşler arasındaki miras durumu çoğu zaman sorun teşkil etmektedir. Peki “Kardeşler arasında miras nasıl bölünür? Kardeşten kardeşe miras nasıl kalır?” İşte detaylar!

Miras kalan tapu işlemleri nasıl yapılır?

Miras kalan bir ev, arsa ya da dükkana dair tapu işlemleri nasıl yürütüyor. İşte bu konuda sıkça sorulan “Miras kalan tapu işlemleri nasıl yapılır?” sorusunun yanıtı!

Tapuda miras sorgulama nasıl yapılır?

Tapu, bir arazi ya da evin kimin üzerine olduğu yani sahipliğini gösteren hukuki bir belgedir. Peki Tapuda miras sorgulama nasıl yapılır? Tapu devri noterden oluyor mu? İşte o detaylar!

Kardeşler arasında miras paylaşımı nasıl olur?

Miras paylaşımı konusunda bazı yapılması gereken işlemler vardır. Kardeşler arasında yapılan miras paylaşımında da belli başlı hususların yerine getirilmesi gerekir. Peki nedir onlar? İşte Kardeşler arasında miras paylaşımı nasıl olur? sorusunun yanıtı!

Ölen bir kişinin mirası nasıl paylaşılır?

Miras paylaşımına dair pek çok kişinin soruları bulunmaktadır. Ölen bir kişinin mirası nasıl paylaşılır? O sorulardan sadece bir tanesidir.

Dededen kalan miras tarla tapusu nasıl alınır?

Tapuda miras kalan malların mirasçılar tarafından alınması belli başlı şartlar doğrultusunda gerçekleşmektedir. Vatandaşlar Dededen kalan miras tarla tapusu nasıl alınır? sorusunu da bu yüzden sık sık sormaktadır.

Miras kalan arsa hissemi üzerime nasıl alırım?

Miras kalan arsa hissemi üzerime nasıl alırım? sorusu pek çok insan tarafından sorulmaktadır. İşte sorulan soruların yanıtları!

Miras payının üçüncü kişiye devri nasıl olur?

Miras kalan kişiler, böyle bir durumda bazı sorular yöneltmektedirler. Onlardan biri de Miras payının üçüncü kişiye devri nasıl olur? İşte detaylar!

Miras kalan ev nasıl satılır? Miras kalan ev satılır mı?

Miras kalan ev satılır mı, nasıl satılır? soruları kendilerine miras kalan kişiler tarafından sorulmaktadır. İşte yanıtlar!

Tapuda miras sorgulama nasıl yapılır?

Tapuda pek çok işlem yerine getiriliyor. Bu konuda vatandaşlar pek çok soru yöneltiyor. İşte onlardan birisi de Tapuda miras sorgulama nasıl yapılır?

nasıl mirasçı olunur Haberi

nasıl mirasçı olunur

Mirasçılar sırası nasıl belirlenir?

Mirasbırakanın birinci derece mirasçıları, onun altsoyu oluyor. Çocuklar eşit olarak mirasçı olurlar. Mirasbırakandan önce ölmüş olan çocukların yerini, her derecede halefiyet yoluyla kendi altsoyları alıyor.


Altsoyu bulunmayan mirasbırakanın mirasçıları, ana ve babasıdır. Bunlar eşit olarak mirasçıdırlar. Mirasbırakandan önce ölmüş olan ana ve babanın yerlerini, her derecede halefiyet yoluyla kendi altsoyları alır.


Bir tarafta hiç mirasçı bulunmadığı takdirde, bütün miras diğer taraftaki mirasçılara kalır. Altsoyu, ana ve babası ve onların altsoyu bulunmayan mirasbırakanın mirasçıları, büyük ana ve büyük babalarıdır. Bunlar, eşit olarak mirasçıdırlar.


Mirasbırakandan önce ölmüş olan büyük ana ve büyük babaların yerlerini, her derecede halefiyet yoluyla kendi altsoyları alır.


Ana veya baba tarafından olan büyük ana ve büyük babalardan biri altsoyu bulunmaksızın mirasbırakandan önce ölmüşse, ona düşen pay aynı taraftaki...