29 / 03 / 2024

nevşehir yeraltı şehrinde son durum

nevşehir yeraltı şehrinde son durum

Nevşehir Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) iş birliği ile gerçekleştirilen Nevşehir Kalesi ve Etrafı Kentsel Dönüşüm Proje çalışmaları sırasında ortaya çıkartılan dünyanın en büyük yeraltı şehir yerleşiminde inceleme yapıldı.

Nevşehir Kalesi turizme açılıyor!

Nevşehir'de kentsel dönüşüm çalışmalarında ortaya çıkan tarihi yeraltı şehri turizme kazandırılıyor.

Nevşehir'deki yeraltı şehri History Channel'de tanıtılacak!

Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin çalışmaları esnasında ortaya çıkan dünyanın en büyük yeraltı şehri için çekimler yapıldı...

Nevşehir'deki yer altı şehrinde oyma manastıra rastlandı!

Nevşehir'de, daha önce İsa Peygamber'in göğe yükseldiğini tasvir eden fresklerin bulunduğu tarihi kiliseye ulaşılan yer altı şehrindeki arkeolojik kazı ve temizlik çalışmalarında kayadan oyma tarihi manastıra rastlandı.

Nevşehir'deki yeraltı şehrinde son durum!

Nevşehir Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) iş birliği ile gerçekleştirilen Nevşehir Kalesi ve Etrafı Kentsel Dönüşüm Proje çalışmaları sırasında ortaya çıkartılan dünyanın en büyük yeraltı şehir yerleşiminde inceleme yapıldı.

Nevşehir Kalesi ve Etrafı Kentsel Dönüşüm Projesi'nde son durum!

11 mahalleyi içine alabilecek şekilde gerçekleştirilen Nevşehir Kalesi ve Etrafı Kentsel Dönüşüm projesi uygulama çalışmalarında keşfedilen dünyanın en büyük yeraltı şehir yerleşiminde, arkeolojik araştırma ve temizleme çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Nevşehir yeraltı şehrinde ilk etap 2017'de açılacak!

Arkeolog Semih İstanbulluoğlu, yer altı şehrinde yürütülen kazı ve temizleme çalışmalarının ilk etabının 2017 yılında ziyarete açılacağını öngördüklerini dile getirdi.

Nevşehir yeraltı şehrine yoğun ilgi!

Nevşehir Beledivesi'nin TOKİ işbirliğiyle hayata gecirdiği Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi uygulaması sırasında ortaya çıkarılan dünyanın en büyük yeraltı şehri, bilim çevrelerinin de ilgi odağı olmayı sürdürüyor.

Nevşehir'deki dünyanın en büyük yeraltı şehri ilgi odağı!

Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi sürecinde ortaya çıkartılan dünyanın en büyük yeraltı şehrinin bulunduğu alan, bilim çevrelerinin de ilgi odağı olmayı sürdürüyor.

Nevşehir yeraltı şehri National Geographic'te haber oldu!

Nevşehir Kalesi'nin altından çıkan yer altı şehri National Geographic'te haber oldu. Kentsel dönüşüm projesi kapsamında taşınan evlerin altından çıkan yer altı şehri dünya gündemine oturdu.

Nevşehir'deki yeraltı şehrinde jeo radarlı çalışma yapılıyor!

Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi sırasında ortaya çıkartılan dünyanın en büyük yeraltı şehrinde, jeo radar cihazı eşliğinde temizleme çalışmaları yapılıyor.

Nevşehir'deki yeraltı şehri gün ışığına çıkıyor!

Nevşehir Belediyesi'nin Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamındaki çalışmalar sırasında ortaya çıkartılan ve dünyanın en büyük yeraltı şehir yerleşimi temizleme çalışmalarında, modern araçlar kullanılıyor.

Nevşehir'deki yeraltı şehri turizme büyük katkı sağlayacak!

Nevşehir Kalesi ve çevresinin, teknik açıdan donanımlı bir ekip tarafından temizlenmesi çalışmaları devam ediyor. Nevşehir Belediye Başkanı Hasan ünver, "Dünyanın en büyük yeraltı şehri turistlerin kalış süresini artıracak" dedi.

Nevşehir yeraltı şehri temizleniyor!

Nevşehir Belediyesi tarafından projelendirilen ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından gerçekleştirilen Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi uygulaması sırasında ortaya çıkan yeraltı şehrinde temizlik çalışmalarına başlandı.

nevşehir yeraltı şehrinde son durum Haberi

nevşehir yeraltı şehrinde son durum


Nevşehir Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) iş birliği ile gerçekleştirilen Nevşehir Kalesi ve Etrafı Kentsel Dönüşüm Proje çalışmaları sırasında ortaya çıkartılan dünyanın en büyük yeraltı şehir yerleşiminde inceleme yapıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı izniyle Nevşehir Belediyesi öncülüğünde 11 mahalleyi kapsayan bölgede arkeolojik araştırma ve temizleme çalışmaları devam ediyor.


Çalışmaları yerinde görmek amacıyla Nevşehir'e gelen Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Vekili Ali Şahin, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Abdullah Kocapınar ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi (DÖSİM) Genel Müdürü Çetin Arslan, Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Şımarmaz tarafından karşılandı. Kültür ve Turizm Müdür Vekili Cengiz Ekici'nin de hazır bulunduğu ziyarette, bir süre bölgede inceleme yapan Bakanlık üst düzey yöneticilerine, Belediye Başkan Yardımcısı Şımarmaz ve Müze Müdürü Ertuğrul...