19 / 04 / 2024

Niğde Çukurkuyu Kasabası tarihi alanı

Niğde Çukurkuyu Kasabası tarihi alanı

Niğde'nin Çukurkuyu Kasabası'nda bulunan tarihi bir alana yönelik çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Niğde Çukurkuyu Kasabası'ndaki tarihi alan TBMM gündeminde!

Niğde'nin Çukurkuyu Kasabası'nda bulunan tarihi bir alana yönelik çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Niğde'de 157 konut sahibini buldu!

Niğde’nin Bor İlçesine bağlı Bahçeli Kasabası’na TOKİ tarafından yapılan 1. Etap konutların kura çekimi yapıldı. Kıra sonucu Niğde'de 157 konut sahibini buldu.

Niğde Şehit Ömer Halisdemir Parkı açıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit edilen Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir’in memleketi Niğde’nin Bor ilçesi Çukurkuyu beldesinde yaptırdığı parkın açılışı gerçekleşti.

Niğde Şehit Halisdemir Parkı açılıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz gecesinde şehit edilen Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir için doğup büyüdüğü yer olan Niğde’nin Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu beldesinde inşa ettiği parkın açılışını yapacak.

Niğde Sazlıca'daki tarım arazileri satıldı!

Niğde’nin en güzel kasabalarından biri olan Sazlıca Kasabasında, tarım yapılan tarlaların bir şekilde tarım arazisinden çıkarılarak parsellendiği ve arsa olarak satıldığı iddia edildi.

Kocaeli Büyükşehir'den Niğde'ye Ömer Halisdemir Parkı!

15 Temmuz gecesinde darbeci general Semih Terzi’yi vurduktan sonra şehit edilen Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Niğde’nin Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu beldesinde şehitler anıtı ve park için kolları sıvadı.

Niğde Bahçeli Kasabası'nın ışıklandırma sorunu mecliste!

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Bor'un Bahçeli Kasabası'nın ışıklandırılmasına yönelik çalışmalara ilişkin soru önergesi hazırladı. Gürer sorularını Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Beral Albayrak'a sordu..

Niğde Sazlıca altyapı projeleri TBMM'de

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'nin Sazlıca Kasabası'nda yürütülen su, kanalizasyon ve altyapı projelerine ilişkin soru önergesi hazırladı.

Niğde Dündarlı Kasabası'nda mesire alanı yapılacak mı?

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Niğde mesire alanı çalışmalarını TBMM gündemine taşıdı. Gürer, Niğde'nin Dündarlı Kasabası'nda mesire alanı yapılmasına yönelik çalışmalara ilişkin soru önergesi hazırladı.

Niğde'nin yol sorunu meclise taşındı!

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde Gölcük kasabası ile Nevşehir Derinkuyu ilçesi arasında devam eden yol çalışması nedeniyle mağdur olan vatandaşların taleplerini meclise taşıdı..

Niğde'ye kentsel dönüşümle 6 bin konut yapılıyor!

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, geçtiğimiz günlerde TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan'ın da ziyaret ettiği alanda diğer etapların da hızlı bir şekilde ihalesi yapılarak çalışmalara başlanacağını belirtti...

Niğde Belediyesi'nden 2 milyon 234 bin 462 TL'ye 2 adet satılık arsa!

Mülkiyeti Niğde Belediyesi'ne ait olan 42.766,59 metrekare ve 31,715,48 metrekare yüzölçümlerine sahip olan arsalar Niğde Belediye Başkanlığı tarafından 27 Ekim 2014 günü saat 14:00'da ihale ediliyor.

Niğde Üniversitesi Kampüsü öğrenci yurtları ve sosyal tesis inşaatı ihalesi 1 Ekim'de!

Niğde Üniversitesi Kampüsü öğrenci yurtları ve sosyal tesis inşaatı yaptırılmak üzere ihaleye çıkılıyor. 1 Ekim 2014 tarihinde yapılacak olan ihalede tahmini bedel 33 milyon 591 bin 600 TL...

Niğde Çukurkuyu Kasabası tarihi alanı Haberi

Niğde Çukurkuyu Kasabası tarihi alanı

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'nin Çukurkuyu Kasabası'nda bulunan tarihi bir alana yönelik çalışmalara ilişkin soru önergesi hazırladı.

Sorusunun Kültür Ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş tarafından yanıtlandırılmasını talep eden Gürer, şu soruyu yöneltti:

"Niğde Çukurkuyu Kasabasında, halk arasındaki ifadesi ile Haçlı Seferleri sonra şehit olanların mezarlığı olduğu söylenen ve kartal armalı bir mezar taşının da müzede olduğu ifade edilen bölgede çevre düzenlemesi, koruma çalışması ve bilimsel bir araştırma inceleme yapılmış...