20 / 04 / 2024

Niğde'ye kentsel dönüşümle 6 bin konut yapılıyor!

Niğde'ye kentsel dönüşümle 6 bin konut yapılıyor!

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, geçtiğimiz günlerde TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan'ın da ziyaret ettiği alanda diğer etapların da hızlı bir şekilde ihalesi yapılarak çalışmalara başlanacağını belirtti...



Niğde’de de  TOKİ  ve Belediye işbirliğiyle gerçekleştirilen Efendibey Mahallesi Kentsel Dönüşüm projesinde binalar yapılmaya başlandı.


Kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi veren Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, geçtiğimiz günlerde TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan'ın da ziyaret ettiği alanda diğer etapların da hızlı bir şekilde ihalesi yapılarak çalışmalara başlanacağını belirtti.


Kentsel dönüşüm 2016’da tamamlanacak


Projenin sonraki etapları için hazırlıkların bir bölümünü yaptıklarını açıklayan Başkan Akdoğan, “TOKİ ile yapacağımız görüşmelerin ardından diğer etaplarında ihale startını vereceğiz. 2014 yılı çıkmadan projenin yüzde ellisinin ihalesini yapmış oluruz. 2015 yılının altıncı ayına kadar da projenin yüzde yüzünün ihalesini yaparak ilimizde 6 bin konutun üretilmesine ve Niğde'mizin vizyon projesi olan Efendibey Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesinin 2016 yılının sonuna kadar tamamlanmasına vesile oluruz" diye konuştu.


Kentsel dönüşüm projesinin önemine değinen Akdoğan, şunları söyledi: “Son 50 yılda belediyenin gerçekleştirmiş olduğu en büyük proje bu. Kentsel dönüşümün hayal ürünü olmadığını hep beraber görüyoruz. Gerçekleşecek proje olduğunu görüyoruz. TOKİ Başkanımız geldi kentsel dönüşüm alanını ziyaret etti. Derhal diğer ihaleleri de yaparak projenin ikmalini gerçekleştirme noktasında karar verildi. Şu anda herhangi bir aksaklık yok. Projeyi 2016 yılı sonuna kadar tamamlamış olacağız.”



TOKİ Haber



Geri Dön