26 / 04 / 2024

nisan ayı yabancıya konut satışı

nisan ayı yabancıya konut satışı

Ülkeler arası ticaretin durduğu koronavirüs salgını döneminde Türkiye 790 konutu yabancılara sattı. Aynı dönemlerde Avrupa ve ABD’de yabancıya neredeyse hiç konut satışı yapılmadı. Yabancılar en çok mega kent İstanbul’dan konut aldı.

Yabancıya konut satışı yüzde 48 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜÎK) verilerine göre, bu yılın ilk dört aylık döneminde yabancılara en fazla satışın gerçekleştirildiği il Antalya oldu. Antalya'da dört aylık dönemde 1.886 adet satış gerçekleştirildi.

Yabancıya konut satışı resmen çakıldı: Son 31 ayın en düşük seviyesi!

Yabancıya konut satışları koronavirüs salgını nedeniyle kapanma önlemlerinin artırıldığı 2021 Mayıs'tan bu yana en düşük seviyeye gerilerken 2023'ün ilk 11 ayındaki toplam satışlarda da son 6 senenin en düşük satışı gerçekleşti. 

Yabancıya konut satışlarında deprem korkusu! En fazla İstanbul etkilendi!

Satılık ve kiralık ev fiyatlarının fırlamasının sebeplerinden biri olan yabancıya konut satışları, şubattaki 6 Şubat depremlerinden beri toparlanamadı. Ocak ayında yüzde 0,6 oranıyla sınırlı olan bu düşüş şubat ayında yüzde 27'ye fırladı ve eylül ayında ise yüzde 42 oranıyla sert gerilemeyi sürdü.

Yabancıya konut satışı yüzde 42 düştü!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) eylül ayı konut satış istatistiklerini dün resmen açıkladı. Açıklanan rakamlara göre, yabancıya konut satışı yüzde 42 düştü.

Konut Fiyat Endeksi nisan ayında yüzde 4,7 arttı!

Fiyat Endeksi, nisan ayında aylık yüzde 4,7 artış yaşanırken, yıllıkta yüzde 121,3 artış meydana geldi. İşte detaylar!

Nisan ayında kurulan ve kapanan şirket sayısında büyük düşüş yaşandı!

Türkiye'de kurulan şirket sayısı, nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 19 oranında azaldı. Nisan’da 9 bin 174 şirket kurulurken, kapanan şirket sayısı da yüzde 1,9 gerileyerek 1423'e düştü.

Türkiye Nisan ayında 235,7 milyon dolarlık yaş meyve sebze ihraç etti!

Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Ferhat Gürüz yaptığı açıklamada Türkiye'nin bu yılın nisan ayında 235,7 milyon dolarlık yaş meyve sebze ihraç ettiğini kaydetti.

Ayçiçek yağı, un, süt şeker derken nisan ayının zam şampiyonu belli oldu!

TÜİK tarafından açıklana verilere göre,  nisan ayında fiyatı en çok artan gıda Ayçiçek yağı, un, süt şeker derken nisan ayının zam şampiyonu belli oldu!

Tam 16 ekonomist yorumladı! İşte Nisan ayı enflasyonu

Hükümet yetkililerinin sıkı mücadele ettiği ekonomik çıkmaz, Türk halkına zor günler yaşatıyor. Hayatın her sahasında zorluğunu hissettiren enflasyonun, ekonomistler nezdinde nisan ayında aylık yüzde 2,6 yükselmesi tahmin ediliyor.

2023 model Volkswagen Taigo'da çılgınlık! Volkswagen Taigo nisan ayı fiyatı belli oldu!

Türkiye'nin en çok sevilen otomobil markalarından biri olan Volkswagen, nisan ayı kapsamında Taigo'ya zam yaptı! Peki, Taigo'nun yeni fiyatı ne adar oldu? Özellikleri neler? 10 Nisan 2023 fiyat listesi...

Yabancıya konut satışı yüzde 26,9 arttı! O ilde her üç konuttan biri yabancıya satıldı!

Yabancılara yapılan konut satışları 2022'nin ilk 10 ayında, 2021'in aynı dönemine göre yüzde 26,9 yükseldi. Antalya'da ise satılan her üç konutun biri yabancılar tarafından alındı. İşte yabancıya konut satışındaki son durum...

Yabancıya konut satışı yıl sonunda rekor kıracak! Yabancılar Türkiye'ye akın ediyor!

Antalya, yabancıya konut satışında 68 ay sonra megakent İstanbul'u geride bıraktı ve aylık bazda zirveyi gördü. İşte yabancıya konut satışının Temmuz 2022 karnesi...

Yabancıya konut satışında rekor kırıldı! Türkiye, uluslararası yatırımcıların radarında! 

Yabancılara konut satışında Haziran ayında tüm zamanların en yüksek rakamları kaydedilirken, 2022'nin ilk yarısında ise Ocak-Haziran rekoru kırıldı. İşte dikkatleri çeken yabancıya konut satışı verileri...

İşte ENAG'a göre Nisan ayında hesaplanan enflasyon oranı! Memur maaşından 2 bin 432 lira gitti

Enflasyon Araştırma Grubu'nun (ENAG) araştırmasına göre, nisan ayı enflasyonu yüzde 8,68 oldu. Yıllık enflasyon ise yüzde 156,86'ya yükseldi. Nisan ayında en fazla fiyat artışı giyim ve ayakkabı sektöründe oldu.

nisan ayı yabancıya konut satışı Haberi

nisan ayı yabancıya konut satışı

Türkiye İstatistik Kurumu, Nisan 2020'ye ilişkin konut satış istatistiklerini açıkladı. Yeni Şafak'tan Mine Açar'ın haberine göre, ülke genelinde Nisan ayında satılan konut sayısı bir önceki aya göre yüzde 60,6, geçen senenin aynı ayına göre yüzde 55,5 düşüşle 42 bin 783 oldu. Aynı dönemde yabancıya yapılan konut satışları da  790 adet olarak kayıtlara geçti. Rakam bir önceki aya göre yüzde 78,8'lik bir azalma gösterse de gayrimenkul uzmanları bu dönemde Avrupa ülkelerinin hemen hemen hiçbirinde konut satılmazken Türkiye’de 790 konutun yabancıya satılmasının Türkiye’ye güvenin bir göstergesi olduğunu belirttiler.

AVRUPA’DA YAPRAK KIPIRDAMADI

Avusturalya'da gayrimenkulde indirim oranları 3 kat artmasına karşın sektörde hiç hareketlenme yaşanmadı. İspanya ve İtalya'da da konut satışlarında istatistikler yaprak kıpırdamadığını ortaya çıkardı. Bu ülkelerde sağlık sektörünün çökmesi ve halkın ülkeye güveninin azalması da konut satışlarında etkili oldu. ...