29 / 03 / 2024

nöbetçi noter istanbul

nöbetçi noter istanbul

Adalet Bakanlığı ve Türkiye Noterler Birliği tarafından yapılan çalışmalar sonucunda 12 ilçede nöbetçi noter uygulaması başladı. İstanbul'da ise bugün 4 noter vatandaşların hizmeti için nöbet tutuyor.

İstanbul'da 5 bin 500 yapının dönüşümü için düğmeye basıldı!

Mega kent İstanbul'da 5 bin 500 yapının dönüşümü için düğmeye basıldı. Söz konusu projenin temel atma ve yıkım töreni Eyüpsultan'daki İslambey Mahallesi'nde yapıldı.

İstanbul'un kaybedecek bir yılı bile yok: Hızlı dönüşüm için 16 öneri geldi! 

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, 'İstanbul'un kaybedecek 5 yılı yok' dedi ve kentsel dönüşüm için 16 önerisini açıkladı. İşte o öneriler...

İstanbul'da kentsel dönüşüm için ne kadar para gerekiyor? Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan açıkladı!

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerinden sonra kentsel dönüşüm konusu da milyonlarca kişinin gündeminde yer alırken, Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan İstanbul'da kentsel dönüşüm için ne kadar para gerektiğini açıkladı...

İstanbul Barosu, kentsel dönüşüm yasasının iptali için imza kampanyası başlattı!

Son günlerde mülklere el konulacağı iddiasıyla sık sık gündem olan yeni kentsel dönüşüm yasasının iptali için imza kampanyası başlatıldı. İşte İstanbul Barosu tarafından başlatılan o kampanya ile ilgili yapılan açıklama...

İstanbul'un kentsel dönüşümde yol haritası ortaya çıktı! Yeni dönüşüm için 4 kritik adım!

Türkiye'de olası depremlere karşın kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırıldı. Bu kapsamda İstanbul'un kentsel dönüşümde yol haritası ortaya çıktı. İşte yeni dönüşüm için 4 kritik adım...

Başakşehir'deki kentsel dönüşüm çalışmalarına karşı çıkan vatandaş nöbet tutmaya başladı! İşte nedeni...

İstanbul Başakşehir Belediyesi'ne bağlı Şahintepe Mahallesi'nde hukuksuz yürütüldüğü iddia edilen kentsel dönüşüm çalışmalarına karşı vatandaş gece gündüz demeden nöbet tutmaya başladı.

Hisseli tapusu olan herkesi kapsıyor: Miras kalan gayrimenkulün devri için yeni düzenleme

Hisseli tapusu olan herkesi ilgilendiren yeni düzenleme hayata geçiyor. Bu kapsamda hissedarlar kardeş ise taşınmazın devri için noter onayı aranmayacak. İşte detaylar...

İstanbul'un dönüşümü için 4 ayaklı plan geliyor: Kentsel dönüşümde özel birim olacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. Bakan Özhaseki, İstanbul'un dönüşümü için 4 ayaklı planın geleceğini belirtti. İşte ayrıntılar..

İstanbul’un dönüşümü için 10 kritik öneriyi sektörün uzmanları tek tek sıraladı!

6 Şubat Kahramanmaraş depreminin ardından kentsel dönüşümün tek çözüm olduğu bir kez daha vurgulandı. Peki İstanbul'da böyle bir deprem olursa ne olur? Sektör uzmanların İstanbul'un dönüşümü için 10 kritik öneriyi tek tek sıraladı.

İstanbul'un o ilçelerinde Pazartesi günü 24 saatlik su kesintisi yapılacak! İşte suların kesileceği ilçe ve mahalleler!

İSKİ, Esenyurt, Başakşehir, Arnavutköy, Çatalca, Avcılar ve Büyükçekmece'ye 19 Haziran Pazartesi günü saat 06:00 ile 20 Haziran Salı 06:00 saatleri arasında 24 saat süreyle su verilemeyeceğini açıkladı. İşte suların kesileceği ilçe ve mahalleler!

TOKİ, İstanbul Ümraniye'de 20 bin metrekarelik arazinin imarını değiştirdi: Rezidans ve AVM yapılabilecek!

TOKİ, İstanbul Ümraniye’de konumlanan 27 bin metrekare civarında büyüküğe sahip “metro istasyonları koruma sınırı” içinde arazinin 20 bin metrekaresinde rezidans ve AVM inşa edilmek üzere plan değişikliğine gitti. Binaların yüksekliği 10 kat olarak açıklandı.

Bu da oldu! Türkiye'nin ilk nöbetçi kuyumcuları görev başında!

Son senelerde kente gelen turist sayısında büyük artışlar yaşanınca Diyarbakır’daki kuyumcular da nöbet sistemine geçti. Diyarbakır'da hafta sonları 20’ye yakın kuyumcu nöbet tutacak. Sistemin amacı Diyarbakır'a has ürünleri tanıtmanın dışında, turistlerin de bu ürünlere ulaşmasını sağlamak.

İstanbul'da sağlık çalışanlarının konaklayabileceği yerler tahsis edildi!

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada Kovid-19 pandemisine karşı mücadele veren sağlık çalışanlarının dinlenebilmesi için şehirde 3 bin 151 kişilik yer tahsis edildiğini duyurdu.

nöbetçi noter istanbul Haberi

nöbetçi noter istanbul

Adalet Bakanlığı ve Türkiye Noterler Birliği tarafından yapılan çalışmaların ardından 81 ilde noterlikler nöbetçi olarak hafta sonu da mesai yapmaya başladı. 

Türkiye genelinde cumartesi ve pazar günleri 10.00-16.00 saatlerinde hizmet verecek noterler belirlendi. Adalet Bakanlığı tarafından illerde uygulanan nöbetçi noterliğin kapsamının genişletilmesiyle aralarında turizm merkezlerinin de bulunduğu 12 ilçede noterler vatandaşa hizmet verecek. 

Hafta sonları 2'si Anadolu, 2'si Avrupa Yakası'nda olmak üzere İstanbul'da 4, Ankara ve İzmir'de 2'şer, diğer illerde de birer noter nöbet yapacak. Noterlerde vatandaşlar tüm işlemlerini gerçekleştirebilecek.

Nöbetçi noterlerde hangi işlemler yapılabilecek?

1- Evlenme sözleşmesi,
2- Gayrimenkul satış vaadi sözleşme
3- Zilyetlik devri sözleşmesi
4- Miras taksimi Gayrimenkul, hibe vaadi sözleşmesi,
5- Şirket sözleşmesi,
6- İrtifak hakkı vaadi ve ortak mülkün idaresi sözleşmesi,
7- Medeni Kanunun 748. maddesine müstenit sükna...