19 / 04 / 2024

norveç temiz enerji

norveç temiz enerji

Norveç Ticaret ve Sanayi Bakanı Monica Maeland, "Türkiye’nin geniş bir hidroelektrik potansiyeli var ancak hala daha fazla enerjiye ihtiyaç duyuyor. Biz çevreye zarar vermeyen, temiz enerji teklif ediyoruz. Bunun Türkiye için yararlı olacağını düşünüyoruz

Enerjide radikal değişim! Binlerce kişi işten çıkarılacak

Dünyada madenlerin kapatılmasına yönelik planlar ile pazarın ucuz ve temiz enerji kaynakları olan rüzgar ve güneş enerjisi sektörüne dönüşümü nedeniyle, 2050 itibarıyla yaklaşık 1 milyon madenci işten çıkarılma riskiyle karşı karşıya kalacak.

ABD, temiz enerji için 20 milyar dolarlık finansman açıkladı!

Başkan Biden önderliğindeki ABD, temiz enerji yatırımlarını desteklemek amacıyla 20 milyar dolarlık yeni finansman imkanını duyurdu. İşte ayrıntılar...

Temiz enerji teknolojisi yatırımları hız kazandı!

Dünyaca ünlü petrol ve doğalgaz şirketleri, temiz enerji teknolojisine yönelik yatırımlarını hızlandırdı. BP, Shell, TotalEnergies, ADNOC, Saudi Aramco ve Petronas gibi dünyaca ünlü şirketler, yenilenebilir enerji, hidrojen üretimi ve karbon yakalama teknolojileri alanlarında yatırımlarına hız verdi

Yatırımcılar dikkat! Borsaya yeni bir endeks geldi!

Borsa İstanbul’a yeni bir endeks dahil oldu. Jeotermal, güneş paneli üretimi, rüzgâr enerjisi ve hidroelektrik santrali, biyokütle enerjisi gibi alanlarda faaliyet gösteren 15 şirketin dahil olduğu Temiz Enerji Endeksi Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı.

1.1 milyar dolar değerindeki mal varlıklarını 1 euroya satın aldı!

Norveçli enerji devi Equinor şirketi Rusya’dan tamamen çekilme kararı aldı. Bu kara söz konusu şirkete pahalıya mal oldu. Uzun süreli görüşmelerin ardından Equinor ülkedeki tüm mal varlıklarından vazgeçti. Rus enerji devi Rosneft 1.1 milyar dolar değerindeki mal varlıklarını 1 euroya satın aldı.

Temiz Atık Yönetimi Enerji İnşaat Lojistik Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Temiz Atık Yönetimi Enerji İnşaat Lojistik Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Ataşehir'de Akansel Arslan tarafından kuruldu.

Polat Holding, enerji şirketinin yarısını Maxis Girişim Sermayesi'ne sattı!

Eski Galatasaray Başkanı Adnan Polat'ın şirketi Polat Holding, enerji şirketinin yarısını Maxis Girişim Sermayesi tarafından işletilen Temiz Enerji Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'na sattı.

Bitcoin madenciliğinde temiz enerji arayışı!

Çevresel etkileriyle tartışmaların merkezinde bulunan kripto para madencileri karbon salınımını azaltmak için çözüm ararken, enerji kaynaklarını çeşitlendirmek isteyen madenciler için yenilenebilir kaynaklara ek olarak nükleer enerji ön planda.

Temiz Çevre Atık ve Enerji Sistemleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Temiz Çevre Atık ve Enerji Sistemleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Maltepe'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Yılmaz Kaptan ve Mert Topcuoğlu ortaklığıyla kuruldu.

Çimento sektörü 3.Temiz Kömür Teknolojileri Çalıştayı'nda buluştu!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın desteğiyle düzenlenen 3.Temiz Kömür Teknolojileri Çalıştayı ve Fuarı gerçekleştirildi. Fuarda çimento sektörünün önde gelen isimleri bir araya geldi.

Kentler güneş enerjisiyle dönüşecek!

Kentsel Dönüşüm ve Güneş Enerjisi konulu Yuvarlak Masa toplantısı EkoRE sponsorluğunda düzenlendi. Toplantıda güneş enerjisi ve temiz enerji kaynaklarının kentsel dönüşümle üretilen yeni binalardaki rolü, akıllı bina sistemleri ve teknolojinin gayrimenkul sektörüne katkıları konuşuldu..

Tea Temiz Enerji Anonim Şirketi kuruldu!

Tea Temiz Enerji Anonim Şirketi Serhat Ömer Maliki, Selim Şişman, Taşkın Köse ve Tunca Kılışoğlu ortaklığında 4 milyon TL sermaye ile bugün kuruldu.

Enka, Gürcistan’da 1 milyar dolarlık HES projesi inşa edecek!

Enka ile Norveçli enerji devi Clean Energy Group, 960 milyon dolarlık bir anlaşma imzaladı. 8 milyar Norveç Kronu’na denk gelen bu yatırım 433 MW’lik Namakhvani projesi. Enka ve Clean Energy arasındaki bu yatırım hidroelektrik santrali üzerine olacak.

norveç temiz enerji Haberi

norveç temiz enerji

Norveç Ticaret ve Sanayi Bakanı Monica Maeland Norveç ile Türkiye arasında enerji alanında işbirliği konularına ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtladı.


Bakan Maeland, Türkiye’nin geniş bir hidroelektrik potansiyeli olduğunu ancak hala daha fazla enerjiye ihtiyaç duyduğunu kaydetti. Maeland, "Türkiye, enerjiye ihtiyaç duyuyor ve biz çevreye zarar vermeyen, temiz enerji teklif ediyoruz. Bunun Türkiye için yararlı olacağını düşünüyoruz. Ajandamızda Türkiye’ye yenilenebilir enerji konusunda önereceğimiz birçok proje bulunuyor" diye konuştu.


Norveçli enerji şirketi Statkraft'ın, Türkiye’de birçok yatırım yaptığını ifade eden Maeland, "Biz bunun yanında daha fazlasını yapabiliriz” dedi.


- "Yenilenebilir enerjide olağanüstü potansiyel"


Norveçli enerji şirketi Bredesen Consult'un sahibi ve enerji piyasası uzmanı Hans Arild Bredesen de Türkiye'nin yenilenebilir enerji konusunda olağanüstü potansiyeli bulunduğunu, önemli olanın bunlardan kısa vadede ne kadar faydalanılacağı olduğunu söyledi.


Yerli yatırımcıların, bu sektörü...