25 / 04 / 2024

noterde hangi işlemler yapılır

noterde hangi işlemler yapılır

Türkiye Noterler Birliği Başkanı Yunus Tutar, noterler olarak gayrimenkul işlemlerini yapmak istediklerini söyledi. Avrupa Birliği ülkelerinde noterlerin bu işlemi yapabildiğine dikkat çeken Tutar, bu konuda taslaklarını meclise sunacaklarını ifade etti..

2 bin metrekarelik 5 katlı bir apartmanda hangi iş kaleminin maliyeti ne kadar? İnşaat maliyetlerinde flaş rakamlar!

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre inşaat maliyet endeksi, 2023 Aralık'ta bir önceki ay ile kıyaslandığında yüzde 1,94 oranında, 2022'nin aynı ayına göre de yüzde 67,31 oranında arttı. Peki 2 bin metrekarelik 5 katlı bir apartmanda hangi iş kaleminin maliyeti ne kadar? İşte o paylaşım ve gelen

Cari işlemler dengesi eylül ayında 1.9 milyar dolar fazla verdi 

Cari işlemler dengesi, eylül ayında piyasanın üstünde gerçekleşerek 1,88 milyar dolar fazlalık gösterdi.. Buna göre, net hata ve noksan kalemi eylül ayında 208 milyon dolar olarak kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...

Akitsiz işlemler ne anlama gelir?

Tapu işlemleri genelde sıkıcı olarak algılansa da aslında oldukça karışık olmayan prosedürlerdir. Bu işlemleri kolayca yönetebilmeniz için sadece dikkat etmeniz gereken bazı  hususlar vardır. Akitsiz işlemler de bunlardan biridir ve tapu işlemlerinde sıkça kullanılan bir terimdir.

Cari işlemler ağustosta 619 milyon dolar açık verdi

Türkiye'nin cari işlemler hesabı, ağustos ayında 619 milyon dolar açık verirken, enerji ve altın hariç cari işlemler piyasasında altı milyar yüz kırk dokuz milyon dolarlık fazla meydana geldi. İşte haberin ayrıntıları...

Miras intikali nedir? Miras intikali için hangi işlemler yapılmaktadır?

Miras intikali, hukuk terimlerinden biri olup belirli bir süreci temsil eder. Miras meselelerinde sıkça kullanılan bu terim, özellikle de mirasçıları ilgilendirmektedir. Peki miras intikali nedir, hangi süreci kapsar ve hangi işlemleri içerir? İşte miras intikali ile ilgili bilinmesi gerekenler…

Dr. Fatih Işık kimdir? Hangi işletmelerde çalıştı? Astor Enerji’de hangi alanda görev alıyor?

Dr. Fatih Işık, lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimini hangi okulda tamamladı? Çalışma hayatına nerede başladı? Astor Enerji’de ne zaman çalışmaya başladı? Şu an Astor Enerji’de hangi görevi yürütüyor? İşte Dr. Fatih Işık ile ilgili merak edilenler...

Hisseli tapuda kendi hissemi satabilir miyim? Bir kişi hissesini satmak istemezse ne olur?

Hisseli tapuya sahip olan vatandaşlar, ellerindeki tapu ile hangi işlemlerin yapıldığını bilmek isterler. Zira bu tapu türü diğer tapulardan farklıdır. Bundan dolayı da yapılan işlemler de farklılık gösterir. İşte bu konuda merak edilip sorulan sorular!

Borsa’da şok gelişmeler! 5 iş günü borsada işlemler durduruldu! Kayıplar kaç günde telafi edilir?

Borsa İstanbul deprem felaketinin ardından pay piyasalarında işlemlerin 5 iş günü durdurulmasına karar verirken, akıllara Gölcük depreminde alınan önlemler geldi. O zamanki adıyla İMKB hangi önlemleri almıştı? Kayıplar kaç günde telafi edildi? İşte yanıtları...

Hisseli tapuya nasıl ev yapabilirim?

Hisseli tapu, bir malın birden fazla sahibinin olduğunu gösterir. Peki hisseli tapuda hangi işlemler yapılır, Hisseli tapuya nasıl ev yapabilirim? İşte sorulan soruların yanıtları!

Evim tapuda arsa görünüyor ne yapmalıyım?

Tapuda bazı durumlarda inşa edilen ev, arsa olarak görülebilir. Bu durumda hangi işlemler yerine getirilir? İşte detaylar!

Ev alanlar hangi yasal işlemleri yapmalı?

Ev alanlar ya da yeni ev sahibi olanların yapması gereken bazı işlemler bulunmaktadır. İşte Ev alanlar hangi yasal işlemleri yapmalı? detaylı yanıtları!

Cari işlemler dengesinde 6,5 milyar dolarlık açık oluştu!

TCMB verilerine göre; Mayıs 2022’deki cari işlemler açığı, Mayıs 2021’e göre 3 milyar 151 milyon dolar artarak 6 milyar 468 milyon dolara yükseldi. 12 aylık cari işlemler açığı ise 29 milyar 444 milyon dolara ulaştı.

Akitsiz işlemler nedir? Akitli işlemler nelerdir?

Akitli işlemler nedir, akitli işlemler nelerdir? soruları vatandaşların merak ettiği konular arasında yer alıyor. İşte sorulan o soruların detayları!

noterde hangi işlemler yapılır Haberi

noterde hangi işlemler yapılır


Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü ve Türkiye Noterler Birliği işbirliğiyle düzenlenen ‘Avrupa Birliği’nde Noterlik Konferansı’ ilk defa Türkiye’de yapılıyor. Avrupa Birliği(AB) noterlik sistemi, yargı yükünün azaltılması gibi konuların konuşulacağı konferans, iki gün sürecek. 


Türkiye Noterler Birliği Başkanı Yunus Tutar, AB Noterler Genel Kurulu kapsamında, AB üyesi ülkelerle beraber ilk defa konferans düzenlediklerini ifade etti. Genel Kurula, 22 AB üyesi ülke dışında gözlemci olarak katıldıklarını ifade eden Tutar, “Ülkemizin, AB’ye giriş müzakereleri devam ettiği için, gözlemci üye olarak kabul edildik. Ama bu bir eksiklik değil. Sadece görüşmelerde oy kullanamıyoruz. Gerekli rapor ve görüşlerimizi veriyoruz. Bu bizim için hem mesleki olarak hem de ülkemiz için de bir ilk.” dedi. 


Konferansta değişim projeleri ve yasa değişikliklerinin tartışılacağını aktaran Tutar, şöyle devam etti: “Çalışma...