29 / 03 / 2024

noterler gayrimenkul satışı yaparmı

noterler gayrimenkul satışı yaparmı

Türkiye Noterler Birliği Başkanı Yunus Tutar, noterler olarak gayrimenkul işlemlerini yapmak istediklerini söyledi. Avrupa Birliği ülkelerinde noterlerin bu işlemi yapabildiğine dikkat çeken Tutar, bu konuda taslaklarını meclise sunacaklarını ifade etti..

Tapuda yeni dönem! Noterden gayrimenkul satışı nasıl yapılacak? Hangi belgeler gerekli? İşte 6 maddede merak edilenler..

Taşınmaz satış sözleşmeleri, 4 Temmuz tarihi itibarıyla Noterler tarafından da yapılacak. Tapuda yeni dönem resmen başlıyor. İşte 6 maddede noterden gayrimenkul satışı hakkında merak edilenler!

Gayrimenkul satış sözleşmeleri noterler tarafından yapılabilecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve 9 amaç altında sıralanan 50 hedef ve 393 faaliyetten oluşan İnsan Hakları Eylem Planı'na göre gayrimenkul satış sözleşmelerin noterler tarafından yapılabilecek.

Noterler gayrimenkul satışlarında yetki istiyor!

İkinci el araç satış işlemlerini yürüten noterler, Avrupa ve Amerika'da olduğu gibi gayrimenkul satışlarında da yetki istiyor. Türkiye genelinde bin 771 üyesi bulunan Türkiye Noterler Birliği, Alman Federal Noterler Odası'nın davetlisi olarak Berlin'e git

Türkiye Noterler Birliği gayrimenkul satışında yetki istiyor!

İkinci el araç işlemlerini yürüten noterler, Avrupa ve Amerika'da olduğu gibi gayrimenkul satışlarında da yetki istiyor. Türkiye Noterler Birliği, AB'ye uyum için değişim harekatı başlattı...

Noterler gayrimenkul satışı yapmak istiyor!

İkinci el araç işlemlerini yürüten noterler, Avrupa ve Amerika'da olduğu gibi gayrimenkul satışlarında da yetki istiyor. Türkiye Noterler Birliği, AB'ye uyum için değişim harekatı başlattı.

Noterler gayrimenkul satışında yetki istiyor!

İkinci el araç işlemlerini yürüten noterler, Avrupa ve Amerika'da olduğu gibi gayrimenkul satışlarında da yetki istiyor. Türkiye Noterler Birliği, AB'ye uyum için değişim harekatı başlattı.

Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu İzmir'de 48 adet gayrimenkul satıyor!

Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu Genel Müdürlüğü İzmir İli, Aliağa İlçesi, Çakmaklı Köyü sınırları içerisinde bulunan 48 adet gayrimenkulü satışa çıkardı. İhale 25 Haziran 2014 tarihinde gerçekleştirilecek...

Gayrimenkul satışları yüzde 7,5 geriledi, markalı konut satışı hız kesmedi!

TÜİK verilerine göre, gayrimenkul satışlarında bu yılın ilk dört ayında yüzde 7.5 ve nisanda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12.3'lük düşüş görülse de markalı konut üreticileri satışlardan memnun.

Milli Emlak İzmir'de 3 adet gayrimenkul satıyor: 5 milyon 170 bin liraya!

İzmir Defterdarlığı Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Karşıyaka Emlak Müdürlüğü İzmir Menemen ve Aliağa'da yer alan 3 adet gayrimenkulü satışa çıkardı. İhaleler 18 Haziran ve 19 Haziran 2014 tarihlerinde gerçekleştirilecek...

OMV Petrol Ofisi 4 ilde 7 adet gayrimenkul satıyor!

OMV Petrol Ofisi Konya Kuzukuyu Mahallesi, Acıpınar Mahallesi ve Ziyagökalp Mahallesi'nde, Mersin'de tece Mahallesi ve Mezitli Mahallesi'nde, Çanakkale'de Çardak Köyü'nde, Sakarya'da Şevkiye Mahallesi'nde 7 adet gayrimenkulü satışa çıkardı.

Gayrimenkul satış sözleşmesinden cayma hakkı!

28 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe giren Yeni Tüketici Kanunu ile birlikte ön ödemeli satış sözleşmesini imzalayan tüketicilere yeni haklar tanınıyor. İşte onlardan biri: Gayrimenkul satış sözleşmesinden cayma hakkı..

Emre Erol: Kredi faizlerindeki artış gayrimenkul satışlarını düşürdü!

TUİK’in bugün yayınladığı konut satış istatistiklerini yorumlayan Keller Williams Türkiye Başkanı Emre Erol, Kredi faizlerindeki artış gayrimenkul satışlarını düşürdüğünü bildirdi. Erol, ikinci el konut satışlarındaki artışı mevsimsel hareketliliğe bağlı

Milli Emlak Muğla'da iki adet gayrimenkul satıyor: 8 milyon 280 bin liraya!

Muğla Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü Akçaova Köyü ve Salihpaşa'lar Köyü'nde yer alan 2 adet gayrimenkulü satışa çıkardı. İhaleler 11 Haziran 2014 tarihinde saat 14:30'da ve 14:50'de gerçekleştirilecek...

noterler gayrimenkul satışı yaparmı Haberi

noterler gayrimenkul satışı yaparmı


Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü ve Türkiye Noterler Birliği işbirliğiyle düzenlenen ‘Avrupa Birliği’nde Noterlik Konferansı’ ilk defa Türkiye’de yapılıyor. Avrupa Birliği(AB) noterlik sistemi, yargı yükünün azaltılması gibi konuların konuşulacağı konferans, iki gün sürecek. 


Türkiye Noterler Birliği Başkanı Yunus Tutar, AB Noterler Genel Kurulu kapsamında, AB üyesi ülkelerle beraber ilk defa konferans düzenlediklerini ifade etti. Genel Kurula, 22 AB üyesi ülke dışında gözlemci olarak katıldıklarını ifade eden Tutar, “Ülkemizin, AB’ye giriş müzakereleri devam ettiği için, gözlemci üye olarak kabul edildik. Ama bu bir eksiklik değil. Sadece görüşmelerde oy kullanamıyoruz. Gerekli rapor ve görüşlerimizi veriyoruz. Bu bizim için hem mesleki olarak hem de ülkemiz için de bir ilk.” dedi. 


Konferansta değişim projeleri ve yasa değişikliklerinin tartışılacağını aktaran Tutar, şöyle devam etti: “Çalışma...