25 / 04 / 2024

Nükleer anlaşma iran

Nükleer anlaşma iran

İran ’la anlaşma birçok sektörde olumlu karşılandı. Çimento, inşaat ve mermerde ise endişe var.İnşaata da bir ölçüde iş çıkacağı tahmin ediliyor. Çimento ve mermerde ise enerji maliyeti dezavantajı var.

Kira anlaşmazlıklarında 129 bin 259 arabulucu başvurusundan 69 bin 239'unda anlaşma sağlandı! 

Kira davalarında arabulucuya başvuru sayısı 129 bin 259'e ulaştı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bu başvuruların 69 bin 239'unda anlaşma sağlandığını belirtti. İşte Bakan Tunç'un konuya ilişkin açıklaması...

Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün'den uyarı: Müteahhit ile anlaşma yapmayın ve hiçbir belgeye ıslak imza atmayın!

Büyükçekmece Belediyesi Başkanı Dr. Hasan Akgün'den vatandaşlara uyarı geldi. Akgün "Bizlerle görüşmeden hiçbir şekilde müteahhit ile anlaşma yapmayın ve hiçbir belgeye ıslak imza atmayın" dedi.

IMF'nin kredi kaynaklarının artırılması için anlaşma sağlandı!

IMF'ye üye ülkeler, yıl sonuna kadar fonun kredi kaynaklarında anlamlı bir artış yapılması konusunda anlaştı. İkinci adım olarak da IMF üyelerinin oy haklarının değiştirilmesi konusunda anlaşma yapıldı.

Kira anlaşmazlığı yüzde 133 zamla çözüldü: Arabulucuda anlaşma oranları artıyor!

Kira anlaşmazlıklarında arabuluculuk zorunluluğu geçen ay yürürlüğe alındı ve uygulama başladı. Taraflar artık dava açmadan önce arabulucuya gidiyor. Arabuluculukta anlaşma oranları artıyor. Avukat Umut Metin, bir ev sahibi ile kiracının yüzde 133 zamda anlaştığını açıkladı. İşte ayrıntılar...

Sağlık turizminde 200 milyon doların üstünde anlaşma yapıldı!

İstanbul’da bu yıl ilk defa “1’nci Turabexpo Sağlık Turizmi Fuarı”, düzenlendi. Türk sağlık sektörüyle beraber Arap ve Türk Cumhuriyetleri’ndeki sağlık sektörü öncülerini buluşturan fuarda, 15 bine yakın ikili görüşme yapılırken, 200 milyon doların üzerinde anlaşmanın yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Pendik'e kentsel dönüşüm müjdesi: Orta ve Dumlupınar'da 1.316 hak sahibi ile anlaşma yapıldı!

Cuumhurbaşkanı Erdoğan, Pendik ilçesi kapsamında kentsel dönüşüm ile ilgili de yeni müjdeleri verdi. Orta ve Dumlupınar mahallelerinde 1.316 hak sahibi ile anlaşma yapıldı.

Türkiye'nin otomobili Togg'tan iki yeni anlaşma!

2023'ün ilk çeyreğinde yollara çıkması planlanan Togg için yeni gelişmeler peş peşe geliyor. Yerli otomobil çıkış tarihine yaklaşırken, ekosistemin tamamlanması için iki anlaşma daha imzalandığı açıklandı. İşte yapılan o açıklamalar...

Zeytinburnu İETT Blokları'nda geri sayım başladı! Maliklerle anlaşma yapıldı!

BOSS4 Gayrimenkul, Zeytinburnu'nda inşa edeceği İETT Blokları Kentsel Dönüşüm Projesi'nde maliklerle anlaşma yaptı. İşte ayrıntılar...

Kriptolara bir darbede Avrupa'dan geldi! Yeni düzenleme için anlaşma yapıldı! Yatırımcılar dikkat! 

Avrupa Parlamentosu, Avrupa ve üye devletlerinin tüketicileri ve hizmet sağlayıcıları korumanın amaçlandığı yeni kripto düzenlemeleri üzerinde geçici olarak anlaşma sağladıklarını açıkladı. Peki kriptolar bu durumdan nasıl etkilenecek? İşte ayrıntılar...

Ortaklığın giderilmesi davasında nasıl anlaşma yapılmalı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde ortaklığın giderilmesi davasında anlaşma yapılmasını kaleme aldı.

Gazze'de inşa edilecek 1000 konut için anlaşma yapıldı!

 Filistin Çalışma ve İskan Bakan Yardımcısı Naci Serhan, yıkıma uğrayan Gazze'de inşa edilecek konutlar için Kahire ile anlaşma yapıldığını dile getirdi.

Migros ve CarrefourSA'dan 34 mağaza için anlaşma!

CarrefourSA ve Migros, çeşitli illerdeki 34 CarrefourSA mağazasının, alınan stratejik karar doğrultusunda Migros'a dönüştürülmesi yönünde anlaşmaya vardı.

Migros ve CarrefourSA 34 mağaza için anlaşma imzaladı!

Migros ve CarrefourSA çeşitli şehirlerdeki 34 CarrefourSA mağazasının, Migros’a dönüştürülmesi yönünde anlaşma imzaladı.

Nükleer anlaşma iran Haberi

Nükleer anlaşma iran

İran’la nükleer müzakerelerin anlaşmayla sonuçlanması bankacılık dahil 13 sektörde umutları artırdı. Buna enerji sektörü de eklenebilir. Çimento, inşaat, mermer gibi birkaçı hariç, tüm sektörler olumlu beklenti içinde. İnşaata da bir ölçüde iş çıkacağı tahmin ediliyor. Çimento ve mermerde ise enerji maliyeti dezavantajı var.


Bazı sektörler heyet gönderme hazırlığında. İranlı yatırımcılar da araştırmaya gelmeye başladı. Yaptırımlar bir takvim içinde adım adım kalkacak. Politik süreçlerin 6 ila 9 ay sürecek. Arkasından finansal işlemler, yatırım kısıtları, enerji ithalatına ilişkin yaptırımlar kalkacak. Silah ithalat ambargosu 5 yıl daha yürürlükte. Savunma sanayiinde kısıtlar devam etse de birçok büyük sektörde ticaretin yolu açılacak.


İran ekonomisinin hızlı büyüyeceği, 18 ay sonra GSYH büyümesinin %8’e ulaşabileceğine ilişkin tahminler var. 80 milyon nüfusu, 400 milyar dolarlık ekonomisi ve bu hızlı...