24 / 04 / 2024

Nükleer enerji santralleri

Nükleer enerji santralleri

Çevre ve Şehircilik Bakanı Sarı, "Nükleer enerji santrallerini yapmak zorundayız. Enerji noktasında dışa bağımlılığımızı azaltmak için bunların bir an önce hayata geçmesi gerekiyor" dedi.

Nükleer Enerji Proje Yönetim ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü kurulacak!

Bakanlık bünyesindeki "Nükleer Enerji Proje Uygulama Daire Başkanlığı" kaldırılacak;. Yerine, yetkileri genişletilmiş, eşgüdüm rolü de üstlenecek "Nükleer Enerji Proje Yönetim ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü" kurulacak...

Metin Kilci: Nükleer enerji santralleri enerji ithalatını azaltacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Metin Kilci, “Akkuyu ve Sinop nükleer santralleri devreye girince, Türkiye bugünkü fiyatlarla yıllık 7,2 milyar dolarlık doğalgazı ithal etmekten de kurtulacaktır...

Akkuyu Nükleer Santrali'nde geri sayım başladı;  Bakan Bayraktar tarih verdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Akkuyu Nükleer Santrali'nde kısa süre içinde elektrik üretimine başlanacağını duyurdu veı ve 2028’e kadar santralin tamamının devreye alınacağını müjdeledi. İşte detaylar...

Damla Rüzgar Güneş Enerji Santralleri Ve Panoları İmalat İnşaat Sanayi Ticaret Limited kuruldu!

Damla Rüzgar Güneş Enerji Santralleri Ve Panoları İmalat İnşaat Sanayi Ticaret Limited bugün Şişli'de 1 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Alı Nadrmohammadı Moghad ve Mohammakmahdı Mohsenı ortaklığında kuruldu.

3. nükleer enerji santralini de kuracağız!

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada "Sadece Akkuyu ile kalmayacağız. Üçüncü bir nükleer enerji santralini de kuracağız. " dedi.

Akkuyu Nükleer Santrali'nde lisans iptal davası reddedildi!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK), Akkuyu Nükleer Santralı’na verdiği “elektrik üretim lisansı”nın yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle açılan dava, mahkeme tarafından reddedildi...

Akkuyu Nükleer Santrali'nin temeli atılıyor!

Rusatom Energy International (REIN) Genel Müdürü Anastasia Zoteeva yaptığı açıklamada sürekli enerji ihtiyacı artan Türkiye'yi nükleer enerji konusunda desteklediklerini söyledi.

Akkuyu Nükleer Santrali'nin temeli yarın atılıyor!

AK Parti Bakırköy 6. Olağan Kongresi'nde konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Akkuyu Nükleer Santrali'nin temelinin yarın atılacağını söyledi.

Akkuyu NGS için taşınmazlar kamulaştırılacak!

Akkuyu Nükleer Güç Santrali ve Mersin Enerji İletim Hattı Projesi kapsamında yer alan taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı verildi. Hükümet, nükleer enerji santralleri ve depoculuk yatırımlarına öncelik tanıyor.

Nükleer enerji santrali yatırımlarına devlet desteği!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar'a göre nükleer enerji santrali yatırımlarına devlet desteği geldi..

Akkuyu Nükleer Santrali inşaat ve üretim lisansı için başvuru yapıldı!

Akkuyu Nükleer Güç Santrali inşaat lisansı için 3 Mart'ta Türkiye Atom Enerjisi Kurumuna ve elektrik üretim lisansı için de 28 Şubat'ta Enerji Piyasası Düzenleme Kurumuna başvuru yapıldı.

Cpı Enerji Santralleri Servis Limited Şirketi kuruldu!

Cpı Enerji Santralleri Servis Limited Şirketi bugün Şişli’de 775 bin 525 TL bedel ile kuruldu.

TSE'den nükleer enerji için iş birliği!

TSE ile Bureau Veritas arasında, Akkuyu Nükleer Güç Santrali ve Sinop Nükleer Santrali projelerinin ekipman ve hizmet tedarik süreçlerinde uygunluk değerlendirmeleri için iş birliği protokolü i̇mzalandı.

Akkuyu Nükleer Santral projesi hızlanacak!

Türkiye ile Rusya arasında 23. Dünya Enerji Kongresi’nde ele alınan bir başka önemli konu Akkuyu Nükleer Santrali oldu.

İran'da nükleer santral inşaatı başlıyor!

İRAN, Rusya'nın işbirliği ile ikinci nükleer enerji santrali yapacak. Yapılacak santral inşaatına 2018'de başlanılması ve 10 yıl içinde aktif olmasının bekleniyor.

Nükleer enerji santralleri Haberi

Nükleer enerji santralleri

Çevre ve Şehircilik Bakanı  Fatma Güldemet Sarı, Türkiye'nin yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanarak dışa bağımlılığını en aza indirmek zorunda olduğunu belirterek, "Nükleer enerji santrallerini yapmak zorundayız. Gelişmiş ülkeler, nükleer enerji kotasını doldurdukları için şu anda yapmıyorlar. Bizim enerji noktasında dışa bağımlılığımızı azaltmak için bunların bir an önce hayata geçmesi gerekiyor" dedi.


Bakan Sarı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Paris'te düzenlenen Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Taraflar Konferansı'nda (COP 21) alınan kararlara ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 


COP 21 Konferansı'nda dünyanın menfaati göz önünde bulundurularak yapılmış birçok müzakere olduğunu anlatan Sarı, "Burada hedeflenen, iklim değişikliği çerçevesinde yapılan anlaşmada 2100 yılına kadar, dünya atmosferinin sera gazı emisyonundan kaynaklanan, iklimdeki ısı artışını iki derecenin altında tutmak" dedi. 


BM İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi içinde söz konusu hedefe ulaşmak...