29 / 03 / 2024

nükleer santral sinop

nükleer santral sinop

Sinop'ta kurulacak olan "ATMEA 1" nükleer santralini inşa edecek konsorsiyumun Japon ortağı Mitsubishi Heavy Industries, "güvenli nükleer enerji" için bir dizi teknolojik yeniliğe imza attı..

Japonya Başbakanı nükleer santrale imza için Türkiye'ye geliyor!

Japonya Başbakanı Shinzo Abe, Sinop'a yapılacak olan ikinci nükleer santral projesini imzalamak için Türkiye'ye geliyor...

Sinop nükleer santrali için Çin'den ortaklık teklifi geldi!

Sinop'ta yapılması planlanan nükleer santral ihalesinde Çin'den ortaklık teklifi sunuldu...

Akkuyu Nükleer Santral'in inşaatında vinç devrildi!

Mersin'in Gülnar ilçesi'ne bağlı Büyükeceli'de yapımı süren Akkuyu Nükleer Santral inşaat alanında iddiaya göre kule vinç devrildi. 

3. nükleer santral için çalışmalar başladı!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 22. Dünya Petrol Kongresi'ne katıldı. Erdoğan, 3. nükleer santral için çalışmaların başladığını açıkladı.

Nükleer santral inşaatı 14 bin kişilik istihdam sağlayacak!

Nükleer Sanayi Derneği Kurucu Üyesi Tuncer, nükleer santral projelerinin sadece inşaat sürecinde, reaktörlerin tasarımına bağlı olarak 12 ile 14 bin kişi istihdam sağlanabildiğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 3. nükleer santral projesi açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rusya ile Akkuyu nükleer santral anlaşması yaptık. Japonya ile de Karadeniz kıyısında bir anlaşma yaptık. Şimdi de üçüncü nükleer santral projesini hayata geçirmenin arayışı içindeyiz" dedi.

Sinop'a yapılacak nükleer santral, 8 milyar dolarlık iş fırsatı sunacak!

Sinop'ta yapılacak Türkiye'nin ikinci nükleer santral projesinde yerli sanayiciyi 8 milyar dolarlık iş fırsatı bekliyor.

İran'da nükleer santral inşaatı başlıyor!

İRAN, Rusya'nın işbirliği ile ikinci nükleer enerji santrali yapacak. Yapılacak santral inşaatına 2018'de başlanılması ve 10 yıl içinde aktif olmasının bekleniyor.

Çin’den İngiltere’ye nükleer santral çağrısı!

İngiltere’nin güneyinde Hinkley Burnu’nda inşa edilmesi planlanan nükleer santral projesinin yatırımcılarından Çin’in İngiltere Büyükelçisi Liu Xiaoming projenin bir an evvel onaylanması için İngiliz Hükümetine çağrıda bulundu.

Türkiye, üçüncü nükleer santral için yer tespit çalışmalarına hız verdi!

İlk iki nükleer santralle ilgili süreçleri devam ettiren Türkiye, üçüncü santral için de yer tespit çalışmalarına hız verdi. Marmara'ya inşa edilmesi beklenen santral için Amerikalı ve Çinli şirketler çalışmalara şimdiden başladı.

Çin, Türkiye'deki nükleer santral ihalesine katılacak mı?

Türkiye'nin 3. santral ihalesine Çin şirketinin de katılacağı konuşuluyor. Çin Devlet Nükleer Enerji Teknolojisi ve ABD merkezli Westinghouse Electric, Türkiye'nin 3. nükleer santralini kurmak için açılacak ihalede teklif verecek olası ülkeler arasında.

Çin, denize yüzer nükleer santral inşa edecek!

Çin açık denizde "yüzer" nükleer santral inşa edebileceğini duyurdu. Deniz kaynaklarından azami derecede faydalanmak istediğini açıklayan Çin, "güvenli ve barışçıl" yollardan nükleer enerji kapasitesini artırmak istediğini belirtiyor.

Çin, açık denizde nükleer santral inşa edecek!

Çin Atom Enerjileri Kurumu Genel Müdürü Şü Dacı, düzenlediği basın toplantısında, açık denizde nükleer santral inşasının "dikkatli ve bilimsel" değerlendirme süreci sonrası hayata geçirilebileceğini söyledi.

En büyük nükleer santral kapasitesi Çİn'den!

Çin Ulusal Enerji İdaresi Başkanı Nur Bekri, ''Çin, inşa aşamasında olan nükleer santral kapasitesinde dünyada en büyük" dedi. Çin, Kurulu nükleer enerji kapasitesinde ise dünyada beşinci sırada bulunuyor.

Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi’nde sayılı günler kaldı!

Türkiye’deki nükleer santral yatırımları,yabancı yatırımcıların iştahını kabartmaya devam ediyor.Nükleer santral projelerinde yer almak isteyen yabancı yatırımcılar İstanbul’da üçüncü kez düzenlenecek Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi’nde buluşuyor.

nükleer santral sinop Haberi

nükleer santral sinop

TÜRKİYE'NİN Sinop'ta kuracağı nükleer güç santralini inşa edecek konsorsiyumun Japon ortağı Mitsubishi Heavy Industries, Japonya Başbakanı Şinzo Abe'nin verdiği "güvenli nükleer enerji" sözünü yerine getirmek için bir dizi teknolojik yeniliğe imza attı. Firma, Fransız enerji şirketi Areva ile Türkiye'nin ihtiyaçları doğrultusunda tasarladığı "ATMEA 1" santralini Sinop'a kurmaya hazırlanıyor. Türkiye ile Japonya, nükleer enerji alanında işbirliğini öngören hükümetlerarası anlaşmaya Japonya Başbakanı Abe'nin mayıs ayında kalabalık bir heyetle gerçekleştirdiği Türkiye ziyareti sırasında imza koymuştu. Abe, Japonya'nın, geçirdiği ciddi kazalardan gerekli dersleri çıkardığını vurgulayarak, ülkesinin Türkiye'ye nükleer enerji konusunda "en üst düzey güvenliği" sunacağının garantisini vermişti. Nükleer güç santrali ihalesini kazanan konsorsiyumda yer alan Mitsubishi Heavy Industries, Japonya'nın yaşadığı Fukuşima felaketinden hareketle ve Türkiye'nin sismik faaliyetlerin yoğun olduğu bir coğrafyada yer almasını...