28 / 03 / 2024

nusret suna Kanal İstanbul açıklaması

nusret suna Kanal İstanbul açıklaması

İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Nusret Suna yaptığı açıklamada Kanal İstanbul'un dev metropol için bir yıkım olduğunu söyledi.

İmar barışı neden yapılmamalı? İnşaat Mühendisleri Odası'ndan flaş açıklama!

İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu'ndan Nusret Suna, imr affı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve neden karşı çıkılması gerektiğini tek tek sıraladı. 

Riskli yapı sorunu nasıl çözülür?

'Riskli binalar' deprem olmadan da yıkılabiliyor. TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Başkanı Esin Köymen, yapı denetiminin özelleşmesinin olumsuz sonuçlar yarattığını aktarırken, İMO İstanbul Şubesi Başkanı Nusret Suna ise imar barışının usulsüzlüklere neden olduğunu söyledi.

Beklenen deprem İstanbul ve Marmara bölgesi için yıkım olacak!

İMO İstanbul Şube Başkanı Nusret Suna, beklenen büyük Marmara Depremi'nin ulusal bir yıkıma sebep olacağına vurgu yaparak ulusal seferberlik çağrısında bulundu.

Nusret Suna: O binalar kentlerin kalbine bir saplanan hançer!

Kandilli’nin verilerine göre 6,9 şiddetinde deprem meydana gelen İzmir’de, ‘İmar Barışı’nın yolunu açtığı kaçak yapı başvurusu yeniden gündeme taşındı. İMO İstanbul Şubesi Başkanı Nusret Suna, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kanal İstanbul için tüyler ürperten açıklama: Yapılırsa İstanbul için intihar olur!

İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Nusret Suna yaptığı açıklamada Kanal İstanbul'un dev metropol için bir yıkım olduğunu söyledi.

Kanal İstanbul'la Türkiye Montrö’yle elde ettiği hâkimiyeti kaybeder mi?

Eski Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güner, Kanal İstanbul'un Montrö dışında olmasının bir sorun olduğunu belirtti. "Karadeniz’e çıkmak isteyen ama Karadeniz’e kıyısı olmayan ülkeler buradan rahatça girip çıkabilir. ‘Biz Montrö’yü delmedik ki, Kanal İstanbul Montrö tarifinin dışında’ diyebilir" diy

Nusret Suna: 1999 depreminden bugüne hiç ders çıkarmamışız!

İstanbul’daki binaların çoğunun depreme dayanıksız oluğunu belirten İMO İstanbul Şubesi Başkanı Nusret Suna, “Deprem güvenlikli bir kent değil İstanbul” dedi...

İstanbul’un yapı stoğu envanteri çıkartılmalı!

Özel konutların depreme dayanıklılığının tespit edilmediğini vurgulayan İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Nusret Suna, ‘2002’deki planlar hayata geçseydi İstanbul deprem güvenlikli bir kent olacaktı’ diye konuştu.

Türkiye ve İstanbul'un deprem gerçeği!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) İstanbul Şubesi'nde Türkiye ve İstanbul'un deprem gerçeği masaya yatırıldı. İMO İstanbul Şube Başkanı Nusret Suna İstanbul'da 10 milyona yakın konutun depreme dayanıksız olduğunu açıkladı.

İstanbul'da hayalet bölgeler oluşmaya başladı!

İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Başkanı Nusret Suna yaptığı açıklamada “İstanbul’da ilk 4 ayda sadece 100 bin konut satıldı. Hayalet bölgeler oluşmaya başladı. Satılamadığı için boş kalan inşaatlar ürkütücü” dedi.

18 milyonluk mega kent yıkılmayı bekliyor!

İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi'nde Marmara depremi yıl dönümü nedeniyle basın toplantı düzenledi. Toplantıda konuşan İstanbul Şube Başkanı Nusret Suna, ''18 milyonluk mega kent yıkılmayı bekliyor'' diye konuştu.

Yücel Çelikbilek, Kanal Riva'yı anlattı; Rotterdam projelerini inceledi!

Riva Deresi’nde doğayı koruyan, turizm ve ekonomiyi canlandıran bir kanal kurulmasını kapsayan “Riva Vadisi Çevre Koruma ve Bölgesel Kalkınma Projesi”nin maketi ve sunumu ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor.

Nusret Mayın Gemisi'ni 2011'den bugüne kadar 400 bin kişi ziyaret etti!

Çanakkale Deniz Savaşları'nın kazanılmasında büyük payı olan TCG Nusret Mayın Gemisi, İzmir Limanı'nda ziyarete açıldı. Yüzer müze olarak faaliyet gösteren gemiyi, 2011'den bu yana 400 bin kişinin ziyaret ettiği bildirildi.

nusret suna Kanal İstanbul açıklaması Haberi

nusret suna Kanal İstanbul açıklaması

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) İstanbul Şube Başkanı Nusret Suna Marmara Depremini 21’inci yılı sebebiyle bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Sözcü'den Zeynep Kaplan'ın haberine göre, “Depremin her yıl dönümünde benzer metinlerle kamuoyunun karşısına çıkmak handikap gibi görünse de bu durumun sorumlusu sorunları çözmeyen, çözüm önerilerine kulaklarını kapatan siyasi iktidar ve yerel yönetimlerdir” diye konuşan Nusret Suna, şöyle konuştu:

UYARILARIMIZ YOK SAYILDI

-Gerek bilimsel toplantılarla gerek topluma dönük etkinliklerle deprem tehlikesinin varlığına dikkat çektik. 1999 depremi öncesinde de İMO deprem tehlikesini gündemine aldı ve önerilerini sundu. Ne yazık ki bütün öneriler ve uyarılar siyasi iktidarlar tarafından yok sayıldı.

-İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 39 ilçe için hazırlanan deprem tahmini kayıp kitapçıklarında yer alan bilgiler ışığında şehrin yapı stokunun durumunun vahim olduğu anlaşılmaktadır. Kitapçıklarda olası İstanbul depreminde...