26 / 04 / 2024

Obamalar Türk Büyükelçiliğine Komşu mu Oluyor

Obamalar Türk Büyükelçiliğine Komşu mu Oluyor

Barack Obama, diğer pek çok eski Amerika başkanının aksine, görevden ayrıldığında Washington’da yaşamaya devam edeceklerini açıklamıştı. Obama ailesi, Washington Türk Büyükelçiliği’nin komşusu olacak.

Türk müteahhitler Türkmenistan'da 50 milyar doları aşan 1.080 proje hayata geçirdi!

Türkiye'nin Aşkabat Büyükelçisi Ahmet Demirok Türk firmalarının bugüne kadar Türkmenistan'da 50 milyar doları aşan yaklaşık 1080 projeyi başarıyla tamamladığını söyledi.

Riyad'daki büyükelçiliğin büyük sırrı!

Suudi Arabistan yönetiminin Galatasaray ile Fenerbahçe maçında Atatürk pankartı ve tişörtü için izin vermemesi gündem oldu. Yeniçağ Haber Müdürü, Gazeteci ve Yazar Fatih Ergin, X sosyal medya hesabından Riyad'daki büyükelçiliğin büyük sırrını paylaştı. İşte o paylaşım ve yorumlar...

TÜRKÇİMENTO Yönetim Kurulu Başkanı Yücelik: Uluslararası standartlara uygun çimento üretimi her zaman önceliğimiz!

TÜRKÇİMENTO Anadolu Buluşmaları’nın yedincisi Elazığ’da yapıldı. TÜRKÇİMENTO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Yücelik,  Türk çimento sektörüne ilişkin güncel bilgileri paylaşarak, Uuluslararası standartlara uygun çimento üretimi her zaman öncelikleri olduğunu belirtti.

Son dakika! OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütünün (OECD) Haziran ayında 2023 yılı için yüzde 2,7 şeklinde açıkladığı küresel ekonomide büyüme tahminini 3 şeklinde revize ederken, Türk ekonomisine yönelik büyüme beklentisini ise yüzde 3,6’dan 4,3'e çıkarttı.

Mahmut Asmalı: ‘Türk-Gürcü ekonomik ilişkileri daha da ileriye taşıyacağız’

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı, düzenlenen MÜSİAD Tiflis 1’nci Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda konuştu. Asmalı, Türk-Gürcü ekonomik ilişkileri daha da ileriye taşıyacaklarına inandığını ifade etti.

Muhittin Bilget kimdir? Hangi ülkenin Türk Büyükelçiliği’nde çalıştı? Şu an ne iş yapıyor?

Muhittin Bilget hangi üniversiteden mezun oldu? Hangi ülkenin Türk büyükelçiliğinde, ne iş yaptı? Şu an hangi pozisyonda çalışmalar yürütüyor? İşte Muhittin Bilget ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Türk otomotiv sektörü Şili ve Arjantin'de büyüme hedefliyor!

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) Başkanı Baran Çelik yaptığı açıklamada Latin Amerika ülkelerinde etkinliklerini artırmaya, iletişimlerini güçlendirmeye ve büyümeyi istikrarlı hale getirmeye çalıştıklarını dile getirdi.

Akaryakıt krizi büyüyor! Satışlara kısıtlama geldi!

Fransa'da yaşanan rafinerilerdeki grevler sebebiyle akaryakıt krizi büyümeye devam ediyor. Benzin istasyonlarında uzun kuyruklar oluşurken, zaman zaman yaralanmayla sonuçlanan kavgalar da çıkıyor.

Türk-İş resmen duyurdu: Açlık sınırı asgari ücreti solladı

Ekonomik kriz, hayat pahalılığı vatandaşların cebini bükerken Türk-İş, 2022 yılı Ağustos ayına ilişkin açlık ve yoksulluk sınırı verilerini duyurdu. Açlık sınırı bin 390 lira ile yeni asgari ücrete fark atarak 6 bin 890 olarak kaydedildi. Yoksulluk sınırı ise 22 bin 442 lira ile rekor kırdı.

Dolar uçtu, TL'de olanlar oldu! Türk Lirası yılbaşından bu yana yüzde 26 değer kaybetti!

Doların şahlanışı ile TL'de büyük bir değer kaybı yaşanıyor. Yılbaşından bu yan Türk lirası bakın ne kadar değer kaybetti? Türk Lirası bu senenin başından beri bakın...

Dışişleri Bakanlığı Sözleşmeli Sekreter Alacak!

Lahey Büyükelçiliğine sözleşmeli sekreter alınacağı açıklandı. Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr’de Lahey Büyükelçiliğinde açılan pozisyon için başvuru şartları yer alıyor. Sözleşmeli sekreter pozisyonuna başvuru yapmak isteyenler işlemleri Kariyer Kapısı Platformu üzerinden tamamlamaları g

İngiltere Tokyo Büyükelçiliği binasının bir kısmını satıyor!

İngiltere, dünyanın dört bir yanındaki diplomatik faaliyetlerini finanse etmek amacıyla Tokyo Büyükelçiliği binasının bir kısmını satmaya karar verdi.

Türk müteahhitler üçüncü pazarlara yöneliyor!

Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi Johannes Wimmer, Avusturyalı ve Türk müteahhitlik firmalarının üçüncü pazarlarda ortaklık bağlamında Afrika, Orta Asya, Orta Doğu'da iyi iş birlikleri yapabileceklerine dikkat çekti. TMB Başkanı Erdal Eren de Türk müteahhitlerle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Obamalar Türk Büyükelçiliğine Komşu mu Oluyor Haberi

Obamalar Türk Büyükelçiliğine Komşu mu Oluyor

Geçtiğimiz aylarda, görev süresi sonrası planları sorulan Başkan Barack Obama, diğer pek çok eski Amerika başkanının aksine, görevden ayrıldığında Washington’da yaşamaya devam edeceklerini açıklamıştı. Nedeni ise, küçük kızı Sasha Obama’nın liesyi bitirene kadar okul değiştirmesini istememeleriydi.


Bu açıklama yapıldıktan sonra, herkesin merak ettiği, Obamalar’ın Washington’un hangi semtinde ev seçeceği, ya da başkente komşu eyaletler olan "Virginia’da veya Maryland’de mi oturacağı" konusu olmuştu. Ocak 2017 sonuna doğru Beyaz Saray’ı terk edecek olan ailenin şimdiden nerede oturacaklarına karar verdikleri söyleniyor.


Geçtiğimiz günlerde The National Journal dergisinde, Obama ailesinin Washington’un en iyi semtlerinden biri olan Kalorama’ya taşınabilecekleri belirtildi ancak tam olarak hangi adrese taşınacakları konusunda ayrıntılar verilmedi. Independent Journal websitesi ise bir sonraki gün ailenin hangi evi seçtiğini bildiklerini yazdı. Haberdeki ev ABD başkanının...