26 / 04 / 2024

ofis kiraları istanbul

ofis kiraları istanbul

Cushman & Wakefield’in ofis, perakende, sanayi ve lojistik sektörler hakkında değerlendirmede bulunduğu Türkiye Gayrimenkul Pazar Görünümü 2020 Birinci Çeyrek Raporu yayınlandı. Rapora göre Türkiye’de çalışan sağlığı ve güvenliğine odaklanan esnek ofis alanları olması bekleniyor.

Ofislerde yeni kiracı eskilerden daha az kira ödüyor!

İstanbul'da ofis projeleri son yıllarda hız kazandı. JLL Türkiye Ofis Kiralama Direktörü Mahir Mermer, ofis arzının artmasına karşı talebin azaldığını belirtti.

İstanbul'da ofis stoku geçen yıl 8 milyon metrekareyi aştı, kira bedelleri metrekare başına 1.100 TL oldu!

İstanbul'daki ofis stokunun 2023 yılında 8 milyon metrekareyi aşarken, kira artışları şirket sahiplerinin gündeminde yer alıyor. Merkezi iş alanlarında ofis kiraları metrekare başına 1.100 TL'ye kadar yükseldi. 

Ofislere talebin artması kiraları yükseltti! İşte Esentepe, Levent, Gayrettepe ve Maslak'ta ofis kira bedelleri...

2023 yılında Ofis ve perakende sektörlerinde arzın artan talebin gerisinde kalması, kiraların artmasına neden oldu. En çok iş merkezi ve ofislerin yer aldığı Esentepe, Levent, Gayrettepe ve Maslak'ta ofis kira bedelleri ne kadar oldu?

Konut piyasası gücünü 2025'te gösterecek! İşte konut ve ofis kiralarını düşürecek o yöntem...

Covid sebebi ile ofislerden uzakta bir yaşam tarzı benimsendiğini belirten EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, uzaktan da çalışılabildiği için bunu geliştirecek projeler yapmanın tam zamanı olduğunu açıkladı. 

Levent - Etiler'deki birinci sınıf ofis kiraları yıllık metrekare başına 415 Euro'yu buldu!

İstanbul'daki paylaşımlı ofis alanları, yılın ilk çeyreğinde yüzde 25 büyürken, Levent - Etiler'deki birinci sınıf ofis kiraları yıllık metrekare başına 415 Euro'yu buldu. İşte bölge bölge kira rakamları...

O ilde kiralar İstanbul ve Ankara ile yarışıyor! Nüfus arttı, konut stokları eridi! Acil 10 bin konuta ihtiyaç var!

Nüfusun artması ve konut stoklarının erimesi konut sayısının talebin altında kalmasına neden oldu. Özellikle o ilde, kira artışları oldukça hızlandı ve İstanbul, Ankara ile yarışır hale geldi.

İstanbul'da metrekare bazında en pahalı ofis kirası 765 TL ile Levent'te!

İstanbul'da metrekare bazında ofis kiraları açıklandı. Haziran'da İstanbul ofis pazarında genel arz 6,46 milyon metrekare olurken, doluluk da son 10 senenin zirvesinde. Peki İstanbul'da ofis kiraları ne kadar oldu?

Fahiş kiralar İstanbul dışına sıçradı: Bodrum’da ev kirası 50 bin liraya yaklaştı

Fahiş kiralarla Türkiye'nin hemen hemen her iline karşılaşırken Bodrum bu konuda İstanbul'u bile solladı. Bodrum’da kiralar 40.615 TL’ye kadar çıktı. İşte detaylar...

Konut kiraları artarken o kiralar düştükçe düşüyor! Kira zammı o tarafa uğramıyor!

Konut kiraları bilindiği üzere artan enflasyonla arttıkça artıyor. Ancak bu zamlar ofis kiralarını es geçti. İşte detaylar!

İstanbul’da premium ofis kiraları metrekare başına 55 dolara yükseldi! 

Premium Ofis Kira Takibi 2022 Raporu, 2022 yılında birinci sınıf ofis kiralarının küresel çapta yüzde 4,8 yükseldiğini ortaya koydu. İstanbul’da premium ofis kiraları etrekare başına 55 dolara yükseldi! 

Dolarla kiraya verenlerin sayısı arttı, İstanbul’da ofis kiraları metrekare başına 20 doları aştı!

Türkiye’nin en büyük kenti ve iş dünyasının kalbi sayılan İstanbul’da ofis kiralarının metrekare başına 20 doları geçtiği ortaya çıktı.

Ocak ayı ofis kiralarına yüzde kaç zam yapılacak? 2023 iş yeri ve ofis kiraları ne kadar oldu? 

Enflasyon rakamlarının  3 Ocak 2023 tarihinde açıklanmasıyla birlikte iş yerleri ve ofis için kira artış oranları da belli oldu. Peki, Ocak ayı ofis kiralarına yüzde kaç zam yapılacak? 2023 iş yeri ve ofis kiraları ne kadar oldu? İşte detaylar...

Kiralara yüzde 72 zam! Bu kadarı beklenmiyordu!

Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ile beraber işyeri ve ofis kiralarına uygulanacak zam oranı da belli oldu. Buna göre işyeri ve ofislere ocak döneminde yüzde 72,31 zam yapılabilecek.

İstanbul'da ofis boşlukları azaldı! Kiralar yükselişe geçti!

2022 yılı 3. çeyrek Türkiye Gayrimenkul Sektörü raporunda yer alan verilere göre; İstanbul ana ofis bölgelerindeki A sınıfı ofis arzı 5.27 milyon metrekare olarak belirlendi. Peki kira rakamları ne oldu? İşte İstanbul Ofis Pazarı ile ilgili merak edilenler...

ofis kiraları istanbul Haberi

ofis kiraları istanbul

Cushman & Wakefield tarafından ofis, perakende, sanayi ve lojistik sektörleri için hazırlanan Türkiye Gayrimenkul Pazar Görünümü 2020 Birinci Çeyrek Raporu yayınlandı. Rapor sonucu değerlendirildiğinde; Türkiye’de yılın ilk çeyreğinin sonlarına doğru etkisini gösteren koronavirüs salgınıyla tüm sektörler yeniden şekillendi.  Yeni dönemde ofis pazarının itici güçlerinin iş yeri yoğunluğu, çalışan sağlığı ve güvenliğine odaklanan esnek ofis alanları olması,  ivme kazanan online perakendeciliğin beraberinde e-ticaret sektörü ve büyük mağaza perakendeciliğinin güç geçtikçe güçlenmesi, süpermarket kullanıcılarının depo kiralama ihtiyaçlarını hızlandırması bekleniyor. 

2020'nin ilk aylarından toparlanma sürecine giren reel sektör güven ve imalat sanayi endeksleri Mart ayında azalırken, pandeminin sanayi ve lojistik pazarında ilk etkilerini gösteren otomotiv ve yan sanayi sektöründe üretimin geçici olarak durdurulmasına bağlı olarak ihracatta azaldı. Rapora göre, küresel salgının neden olduğu...