24 / 04 / 2024

öğrenci evleri kirası

öğrenci evleri kirası

Emlakçılar uyardı: Üniversitelilere ev kiralamayanların sayısı artacak. Kira fiyatları yükselecek. Bu gelişmeler, öğrenciler kızlı-erkekli kalsa da kalmasa da yaşanacak. Üniversitelilerin, konut sorununu ve maddi güçlüklerini büyütecek...

Barınma sorunu öğrencileri de vurdu: O ilde 40 metrekare 1+1 evin kirası 4 bin TL'den başlıyor! 

Türkiye’nin en yoğun öğrenci nüfusunu barındıran şehirlerden biri olan Antalya’da öğrenciler barınma sorununa tepkili. Kentte, 40 metrekare 1+1 evin kirası 4 bin TL'den başlıyor. 

Erkanlı Holding'ten yeni yatırım imkanı! UNİVA markasıyla öğrenci evleri geliyor!

Türkiye’de yükseköğretim öğrencilerinin yurt sorunundan yola çıkan Erkanlı Holding bünyesindeki UNİVA markası, öğrenci evlerini, Türkiye’ye alternatif bir yatırım imkanı olarak sunmak için çalışmalara başladı.  

UNİVA Düzce’den aylık 3.800 TL taksitle ev alma imkanı!

Erkanlı Holding yatırımcıları sevindirecek proje için düğmeye bastı. Düzce'ye Univa Öğrenci Evleri projesi yapmayı hedefleyen Erkanlı Holding projenin detaylarını açıkladı.

Atıl duruma düşen binalar nasıl kullanılmalı?

Denge Değerleme, inşaat sektöründe talep görmeyen ve  turizm konaklama tesisleri, yurt binaları ve öğrenci evleri için çeşitli önerilerde bulundu. 

Kiradan tasarruf için öğrenci evleri depolara taşındı!

İzmir'de birçok üniversite öğrencisi, Kovid-19 salgını sebebiyle eğitimin online olarak devam etmesi kararının ardından, memleketlerine gitti. Öğrenci evlerine ödedikleri kiradan tasarruf etmek isteyen üniversiteliler, saklama depolarında konteyner kiralıyor...

Öğrenci şehirlerinde evler boş kaldı, kiralar düştü!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle üniversitelerin uzaktan eğitime geçmesiyle öğrenci evleri de boş kaldı...

Öğrenci evleri depoya taşındı!

Üniversiteler için ilk yarıda da ‘uzaktan eğitim’ tavsiye kararı alınırken, öğrenciler kira tutarını ödemeyi göze alamadı. Eşyalarını ise gelecek dönemde yüz yüze eğitime dönülmesi durumuna karşılık depolara koydu.

Ankara'da öğrenci evleri ve iş yerlerine Nisan ayında fatura yansıtılmayacak!

Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş, öğrenci evleri ve iş yerlerine Nisan ayında fatura yansıtılmayacağını duyurdu.

Devlet desteği 'öğrenci evleri satışları'nı artıracak!

Devletin ilk kez ev sahibi olmak isteyenler için sağladığı desteklerin artması, alternatif gayrimenkul sektörünü canlandıracak ve öğrenci evleri satışlarını tetikleyecek.

Dünyada öğrenci evi yetersiz!

Gayrimenkul sektöründe büyüme kaydeden öğrenci evleri, dünya genelinde de büyük potansiyel taşıyor...

Univa, dünyanın en iyi öğrenci evleri listesinde!

Erkanlı Holding’in yatırım amaçlı öğrenci evi projesi Univa, dünyanın da gündemine girdi. Univa, dünyanın en önemli Öğrenci Evleri Birliği ASRA tarafından yapılan değerlendirmede, dünyanın en iyi uluslararası öğrenci evi markalarından biri seçildi...

Gayrimenkul sahibi olmada takas yöntemi!

Erkanlı Holding Genel Müdürü Evrim Karayel, “Takas kampanyamız ile sahip olduğu gayrimenkulü öğrenci evleri ile değiştirmek isteyenlere avantajlar sunuyoruz'' diye konuştu.

Univa, Arap-Türk Gayrimenkul Fuarı’nda!

Erkanlı Holding’in hayata geçirdiği “Univa Öğrenci Evleri”, 23-24 Mart tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek olan “13. Gayrimenkul Fuarı ve Arap-Türk Zirvesi”ne katılacak...

öğrenci evleri kirası Haberi

öğrenci evleri kirası

Emlakçılar uyardı: Üniversitelilere ev kiralamayanların sayısı artacak. Kira fiyatları yükselecek. Bu gelişmeler, öğrenciler kızlı-erkekli kalsa da kalmasa da yaşanacak.  Başbakan Tayyip Erdoğan'ın "Kızlı-erkekli aynı yerde kalıyorlar, bunu kabul edemeyiz" sözleriyle öğrenci evlerini baskı altına alma girişimi, son yıllardır ev tutarken mahalle baskısı yaşayan üniversitelilerin, konut sorununu ve maddi güçlüklerini büyütecek. 


KIZLI ERKEKLİ OLMASA DA... 

Erdoğan'ın açıklamalarının ardından yaşanacak gelişmeleri BirGün'e değerlendiren emlakçılar, öğrenciye ev kiralamayanların sayısının artacağını, öğrencilerin barınma sorununun artacağını dile getirdiler. Emlakçılar, oluşan baskı nedeniyle öğrencilere kiralanan evlerin fiyatlarının da yükseleceğini, çoğunlukla maddi güçlükler çekerek üniversite okuyan öğrencilerin mağduriyetinin büyüyeceğini kaydettiler. Emlakçılar, "Ev sahipleri öğrencilerin kızlı-erkekli kalıp kalmadığına da bakmayacaktır, ev tutmada sorun çıkartacaktır" dediler. 


İŞLER ALT ÜST OLABİLİR İstanbul'da Forex Gayrimenkul'de ofis yöneticiliği yapan İlker Demir, bu durumun ekonomik...