26 / 04 / 2024

ogs depozito iadesi 2022

ogs depozito iadesi 2022

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı son zamanlarda sık sık gündeme gelen "OGS depozitoları ne olacak?" sorusunu yanıtladı. Peki OGS depozitoları ne olacak? OGS depozitoları iade edilecek mi? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Kiracıya depozito iadesi nasıl yapılır?

Kiracıların ev kiralarken yaptığı depozito ödemesini geri alırken ev sahibinin ise faiz ödemesi yapması neticesinde yasal boyutu merak konusu. İşte merak edilen soru kiracı ev sahibinden depozito faizi alabilir mi?

1 yıllık kira sözleşmesi bitince kiracı nasıl çıkarılır? Kira depozito iadesi güncel kira ile mi?

Kiracılar, oturdukları evle ilgili bazı sorularına yanıt aramaktadır. Bu sorularda daha çok zam ve kontrat konusunda olmaktadır. İşte kiracıların araştırdığı yanıtlar!

Ev sahibi depozitoyu ne zaman geri ödemelidir?

Kira sözleşmesi depozito iadesi, kira sözleşmesi ile ilgili en önemli konulardan biri olup günlük hayatta oldukça fazla bir şekilde karşımıza çıkıyor. Peki, Ev sahibi depozitoyu ne zaman geri ödemelidir? İşte tüm detaylar...

Kira depozito iadesi güncel kira ile mi olur?

Gayrimenkul kiralamalarında kiracıdan alınan depozito sözleşme bitiminde belli şartlarda iade edilebiliyor. Peki, kira depozito iadesi güncel kira ile mi olur?

OGS depozito ücreti nereden ve nasıl alınacak? Karayolları Genel Müdürlüğü duyurdu

Karayolları Genel Müdürlüğü, OGS’den HGS’ye geçişlerde verilmesi gerekilen depozito ücretiyle ilgili açıklama yaptı. 1,2 milyon araç sahibini ilgilendiren ve 13 ile 40 dolar karşılığı temin edilen OGS depozito iadeleri, cihazların alındığı banka üzerinden yapılacak.

Kira depozito iadesi 2021!

Mülk sahibinin evi kiralamak isteyen kiracıdan aldığı ''güvence bedeli'' olarak belirlenen kira depozitosu kiracının evi tahliye etmesi durumunda iade ediliyor. Peki kira depozitosu nasıl iade ediliyor? İşte kira depozito iadesi 2021...

Kira depozito iadesi 2020!

Mal sahibinin evi kiralamak isteyen kiracıdan aldığı ''güvence bedeli'' olarak belirlenen kira depozitosu kiracının evden ayrılması durumunda iade ediliyor. Peki kira depozitosu nasıl iade ediliyor? İşte kira depozito iadesi 2020!

5 soruda kiracı depozito iadesi!

Konut ve işyeri kiralamalarında kiracıların yaptığı masraflar arasında depozito da yer alıyor. Peki, kira depozitosu ne kadar? Kira depozitosu ev sahibine nasıl ödenir? İşte sorularınızın yanıtı..

KDV iadesi sektörü rahatlattı!

Danıştay'ın binalarda net alan üzerinden müteahhitlere KDV iadesi yapılması yönündeki kararı Maliye'yi rahatlattı.

Emlak vergisi iadesi dilekçesi 2017!

Kanunen emlak vergisinden muaf olduğundan habersiz bir şekilde ödeme yapan ev sahipleri vergilerini geri alabiliyor. İşte emlak vergisi iadesi dilekçesi 2017..

Hangi gayrimenkul sahipleri vergi iadesi alabilir?

Taşınmaz mallar kiraya verildiğinde alınan net kira miktarı önem arz ediyor. Taşınmaz sahibi, mahsup edilen tutarın ya vergi iadesini alıyor ya da daha düşük vergi ödüyor. Peki hangi gayrimenkul sahipleri vergi iadesi alabilir? diyorsanız işte yanıtı...

Bina inşaat harcamaları için KDV iadesi yapılacak!

Ekonomi Bakanı Zeybekci, "İmalat sanayine yönelik düzenlenen teşvik belgeleri kapsamında bu yıl gerçekleştirilecek bina inşaat harcamaları için KDV iadesi sağlayacağız" dedi.

Yatırım teşvik belgeli inşaat harcamalarına KDV iadesi geldi!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar ile yatırım teşvik belgeli inşaat harcamalarına KDV iadesi geldi..

ogs depozito iadesi 2022 Haberi

ogs depozito iadesi 2022

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın resmi açıklamasına göre, 31 Mart 2022 tarihi itibarıyla araçlarda bulunan OGS cihazları yerlerini HGS’lere bırakıyor. Fakat araç sahiplerinin merak ettiği bir konu var o da "OGS depozitoları ne olacak?" sorusu... Peki OGS depozitoları ne olacak? OGS depozitoları iade edilecek mi? sorularının yanıtlarından önce OGS cihazları ile ilgili bazı bilgiler verelim.

1999'da OGS uygulaması başlatılmış ve konu ile ilgili cihazlar Ziraat Bankası’ndan 40 dolardan başlayan fiyatlarla alınmıştı. Yaşanan gelişmelere göre, zaman içerisinde hem söz konusu bu cihazlar ucuzladı hem de İş Bankası, Garanti Bankası, Vakıfbank ve Denizbank’ın sisteme alınmasıyla birlikte sık sık gündeme gelen cihazların bedeli 13 dolara kadar indi. Yine yaşanan gelişmelere göre, 2012'de uygulamaya alınan HGS’ye geçmek isteyen OGS kullanıcılarına bankalar 40 dolar...