29 / 03 / 2024

OGS depozito ücreti nereden ve nasıl alınacak? Karayolları Genel Müdürlüğü duyurdu

OGS depozito ücreti nereden ve nasıl alınacak? Karayolları Genel Müdürlüğü duyurdu

Karayolları Genel Müdürlüğü, OGS’den HGS’ye geçişlerde verilmesi gerekilen depozito ücretiyle ilgili açıklama yaptı. 1,2 milyon araç sahibini ilgilendiren ve 13 ile 40 dolar karşılığı temin edilen OGS depozito iadeleri, cihazların alındığı banka üzerinden yapılacak.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, geçişlerde kafa karışıklığına neden olan OGS sistemini tamamen kaldırarak, HGS sisteminin geçerli olacağını duyurmuştu. Böylece 31 Mart’tan itibaren sadece HGS cihazları ve geçişleri kullanılacak. OGS sahipleri, 31 Mart’ta kadar OGS cihazlarını HGS’ye çevirecek. OGS depozito ücretleri de yine hak sahiplerine iade edilecek ya da HGS cihazlarına bakiye olarak yüklenecek.

OGS DEPOZİTO ÜCRETİ NEREDEN, NASIL ALINACAK?

Hürriyet’te yer alan habere göre; Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), Otomatik Geçiş Sistemi’ne (OGS) sahip sürücülerin cihazı temin ettikleri bankaya 31 Mart tarihinden önce başvuruda bulunabileceğini vurgulayarak, tüketicilerin HGS hesabı açtıracaklarını veya ödedikleri güvence bedelini ve bakiyelerini banka hesaplarına veya kredi kartlarına iade alabileceğini duyurdu. 

 OGS depozito ücreti nereden ve nasıl alınacak? Karayolları Genel Müdürlüğü duyurdu

OGS için depozito ödeyen sürücüler, isterlerse depozito bedellerini bankadan iade alabilecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön