25 / 04 / 2024

Veraset ilamı nereden ve nasıl alınır? Veraset ilamı nedir?

Veraset ilamı nereden ve nasıl alınır? Veraset ilamı nedir?

Veraset ilamı, mirasçıların miras üzerindeki haklarını yasal olarak gösteren belgedir. Veraset ilamı almak için bir süre belirlenmese de kişinin ölümünden sonraki 3 ay çerisinde alınması tavsiye edilmektedir. Peki, veraset ilamı nereden ve nasıl alınır? İşte ayrıntılar…



Veraset ilamı alınmadan mirasçılar, kalan mirasa aynı anda sahip olur ve fiilen kullanmada bir sorun yaşamazlar. Ancak, terekeden kalan malların, satılması devredilmesi gibi durumlarda kişinin miras üzerinde hak sahibi olduğunu kanıtlamak için veraset ilamına ihtiyacı vardır. İşte veraset ilamı almak isteyenlerin bilmesi gerekenler…

VERASET İLAMI NEDİR?

Veraset ilamı halk arasında mirasçılık belgesi olarak da bilinmektedir ve mirasçıların miras üzerinde hak sahibi olduklarını ve miras üzerindeki paylarını gösteren belgedir. 


Veraset ilamı nereden ve nasıl alınır? Veraset ilamı nedir?

Bir kişinin ölümünün ardından ölenin mirası açılır. Miras paylaşımı yapılıncaya kadar tüm mirasçılar tüm mallara hep birlikte sahip olur ve bu malları her bir mirasçı kendi adına kullanılır.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön