28 / 03 / 2024

Borcu yoktur yazısı nasıl alınır?

Borcu yoktur yazısı nasıl alınır?

İnşaat harcı ve inşaatı tamamlanan yapılar için alınacak yapı kullanma belgesi alabilmek için gerekli olan belgeler arasında "Borcu yoktur yazısı" da bulunuyor. Peki borcu yoktur yazısı nereden ve nasıl alınır?



Borcu yoktur yazısı nasıl alınır?

2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu’nda yer alan bina inşaat harcı ve yapı kullanma izin harcına mevzu işlemlerde;


Vergi dairelerine vadesi geçmiş borcu bulunmadığına ilişkin belge aranılması zorunluluğu getirmeye ve maddenin uygulamasına ilişkin usul ve esasların belirlenmesi hususunda Maliye Bakanlığı’na yetki verilmiş, bu yetkiye istinaden Seri: A Sıra No: 2 Tahsilât Genel Tebliği 5  yayımlanarak uygulamaya yön verilmiştir.


Buna istinaden inşaat harcı ve inşaatı tamamlanan yapılar için alınacak yapı kullanma belgesi alabilmek için gerekli olan belgeler arasında "Borcu yoktur yazısı" da bulunuyor. Peki nedir bu borcu yoktur yazısı? Borcu yoktur yazısı nereden ve nasıl alınır?


Borcu yoktur yazısı SGK'dan alınabiliyor. Borcu yoktur yazısı almak için Gelir İdaresi Başkanlığının resmi internet sayfasında yer alan Dilekçematik bölümünden "Borcu yoktur yazısı alma dilekçesi" doldurulup, gönderiliyor. 


Borcu yoktur yazısı dilekçesi örneği..

İL

VERGİ DAİRESİ ADI 

Gönderilecek Kurum

Adı Soyadı/Unvanı

ADRES BİLGİLERİ

MAHALLE

CADDE

SOKAK

SİTE

BLOK

BİNA NO

DAİRE NO

POSTA KODU

İLÇE

İL

İŞ TEL  

CEP TEL

E-POSTA ADRESİ


Yapı Ruhsatlarının Sosyal Sigortalar Kurumuna Gönderilmesi!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön