23 / 04 / 2024

OGS depozito ücreti nereden ve nasıl alınacak? Karayolları Genel Müdürlüğü duyurdu

OGS depozito ücreti nereden ve nasıl alınacak? Karayolları Genel Müdürlüğü duyurdu

Karayolları Genel Müdürlüğü, OGS’den HGS’ye geçişlerde verilmesi gerekilen depozito ücretiyle ilgili açıklama yaptı. 1,2 milyon araç sahibini ilgilendiren ve 13 ile 40 dolar karşılığı temin edilen OGS depozito iadeleri, cihazların alındığı banka üzerinden yapılacak.



Bu tahsilatın ardından hâlen hesabında parası olanların ücretleri, vatandaşın banka kredi kartına ya da hesabına iade edilecek. İade işlemleri cihazın iptal tarihi itibarıyla 30 gün içerisinde müşterilerin  kredi kartlarına ya da banka hesaplarına yapılacak. OGS’sini HGS ile değiştirenlerin işlem yapmalarına gerek olmayacak. 31 Mart 2022’ye dek kapatılmayan OGS cihazları, bu tarihin ardından iptal edilecek.

 OGS depozito ücreti nereden ve nasıl alınacak? Karayolları Genel Müdürlüğü duyurdu

HGS İŞLEMLERİ HANGİ BANKALARDA YAPILIYOR?

OGS hesabı Ziraat Bankası, Türkiye İş Bankası, Garanti BBVA, Vakıfbank ve Denizbank üzerinden açılıyordu. Yeni dönemde de OGS kullanıcıları, HGS işlemlerini bu 5 banka üzerinden yapabilecek.

OGS ne zaman kalkacak? OGS'den HGS'ye nasıl geçiş yapılır?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön