25 / 04 / 2024

OGS depozito ücreti nereden ve nasıl alınacak? Karayolları Genel Müdürlüğü duyurdu

OGS depozito ücreti nereden ve nasıl alınacak? Karayolları Genel Müdürlüğü duyurdu

Karayolları Genel Müdürlüğü, OGS’den HGS’ye geçişlerde verilmesi gerekilen depozito ücretiyle ilgili açıklama yaptı. 1,2 milyon araç sahibini ilgilendiren ve 13 ile 40 dolar karşılığı temin edilen OGS depozito iadeleri, cihazların alındığı banka üzerinden yapılacak.



ÜCRETLER 30 GÜN İÇERİSİNDE YATIRILACAK

OGS’ye sahip sürücülerin, aynı bankada HGS hesabı açtırmaları durumunda depozito bedelleriyle HGS etiket bedeli ve tazminat bedeli üzerinden mahsuplaşma yapılacağı aktarıldı.

‘'OGS Kullanıcısı Vatandaşlarımızın HSG Etiketiği Ücretsiz Almak için Takip Etmesi Gereken Adımlar’’ başlığıyla paylaşılan duyuruya göre; OGS kullanıcıları ilk etapta 31 Mart 2022 tarihinden önce cihazı aldıkları bankaya başvuruda bulunacak. 

 OGS depozito ücreti nereden ve nasıl alınacak? Karayolları Genel Müdürlüğü duyurdu

İptali yapılan OGS yerine HGS hesabı açılacak. OGS cihazının iptalinden evvel yapılan ve tahsil edilemeyen geçiş ücretleri, kapatılacak OGS cihazının iptalinden önce yapılan ve tahsil edilmeyen geçiş ücretleri, kapatılacak OGS hesabındaki bakiyeden alınacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön