23 / 04 / 2024

ÖİB Hidroelektrik Santrali

ÖİB Hidroelektrik Santrali

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Elektrik Üretim A.Ş. Anamur, Bozyazı, Mut-Derinçay, Silifke ve Zeyne Hidroelektrik Santralleri'nin işletme hakkını devrediyor. Özelleştirme ihalesi 24 Mart 2017 tarihinde gerçekleşecek.

Karakaya HES'in 36 yıllık türbinleri yenilenmeye başlandı...

Türkiye'nin ikinci büyük hidroelektrik santrali olan (HES) Karakaya HES'in 36 senelik türbinlerinde başlatılan ve 2026 yılında da tamamlanması planlanan restorasyon projesiyle, senelik 178 gigavatsaat ilave elektrik üretimi gerçekleştirileceği kaydedildi. İşte haberin detayları...

Dünyanın en büyük santrali Edirne’de olacak!

EdirneValiliği tarafından Meriç Nehri üzerinde inşa edilecek olan '3 Nehir 1 Şehir Projesi’ kapsamı dahilinde yapımı devam eden Arşimet Burgu Tribünlü Hidroelektrik Santrali´nde sona aşamaya gelindi. İşte detaylar…

EÜAŞ'a ait 5 hidroelektrik santrali için özelleştirme ihalesi!

Elektrik Üretim AŞ'ye ait olan Anamur, Bozyazı, Mut-Derinçay, Silifke ve Zeyne hidroelektrik santralleri özelleştiriliyor.

Ankara'ya Çayırhan-B Termik Santrali projesi geliyor!

Ankara'ya “Çayırhan-B” Termik Santrali projesi, kurulması planlanıyor. Projnin Nallıhan Kuş Cenneti'ni kül içinde bırakması düşünülüyor.

Ankara Çayırhan B Termik Santrali imar planı askıda!

Ankara Çayırhan-B termik santraline ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı bugün askıya çıkarıldı...

Şanlıurfa Hidroelektrik Santrali özelleştiriliyor!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Elektrik Üretim A.Ş.ye ait Şanlıurfa Hidroelektrik Santrali ile bu Santral tarafından kullanılan taşınmazları özelleştiriyor. Özelleştirme ihalesine en yüksek teklifi 247 milyon 500 bin TL ile Rönesans Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş. verdi.

Tacikistan Rogun Hidroelektrik Santrali'nin inşaatı başladı

Tacikistan'da "yüzyılın inşaatı" olarak bilinen Rogun Hidroelektrik Santrali'nin inşaatına başlandı. Santral tamamlandığında 335 metrelik yüksekliğiyle dünyanın en yüksek barajı olacak.

Birecik Hidroelektrik Santrali kamuya devredildi!

Türkiye'nin enerji üretim kapasitesi bakımından dördüncü büyüğü olan ve yıllık 2,5 milyar dolar civarında geliri olan Birecik Hidroelektrik Santrali (HES), kamuya devredildi.

Sakarya Nehri için Tarihi Sakarya Köprüsü yatağı genişletilecek!

Sakarya Büyükşehir Belediyesince Kızılırmak ve Fırat'tan sonra Türkiye'nin üçüncü en uzun nehri olan Sakarya Nehri'nin, ADASU Hidroelektrik Santrali (HES) ve Tarihi Sakarya Köprüsü arasındaki 8 kilometrelik yatağında genişletme çalışması başlatıldı.

ÖİB Çamlıca 1 Hidroelektrik Santrali'ni özelleştiriyor!

Elektrik Üretim AŞ’ye ait Çamlıca 1 Hidroelektrik Santrali'nin özelleştirilmesi amacıyla düzenlenecek ihaleye katılmak için tekliflerin alındığı bildirildi.

ÖİB 5 hidroelektrik santrali özelleştirecek!

ÖİB, Çamlıca 1 HES, Almus Barajı ve hidroelektrik santrali, Köklüce Barajı ve hidroelektrik santrali ile Menzelet Barajı ve hidroelektrik santralini özelleştirecek. Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım AŞ'nin özelleştirmesi de bu dönemde ön planda olacak.

Ankara Çayırhan B Termik Santrali'nin halk toplantısı 21 Temmuz'da!

Ankara İli, Nallıhan ve Beypazarı İlçeleri, Çayırhan tarafında yapılacak olan Çayırhan B Termik Santrali projesinin halk toplantısı 21 Temmuz'da yapılacak.

EÜAŞ'a ait 5 hidroelektrik santrali özelleştirilecek!

Elektrik Üretim AŞ'ye ait olan 5 hidroelektrik santrali ve bu santraller tarafından kullanılan taşınmazlar 3 grup halinde özelleştirilecek.

ÖİB Hidroelektrik Santrali Haberi

ÖİB Hidroelektrik Santrali

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Elektrik Üretim A.Ş. Anamur, Bozyazı, Mut-Derinçay, Silifke ve Zeyne Hidroelektrik Santralleri'nin işletme hakkını devrediyor. Özelleştirme ihalesi 24 Mart 2017 tarihinde gerçekleşecek.


ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş.YE AİT ANAMUR, BOZYAZI, MUT-DERİNÇAY, SİLİFKE VE ZEYNE HİDROELEKTRİK SANTRALLERİ BÜTÜN HALİNDE ÖZELLEŞTİRİLECEKTİR


Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığından:

Santral Adı:Anamur, Bozyazı, Mut-Derinçay, Silifke ve Zeyne Hidroelektrik Santralleri

Geçici Teminat Tutarı (TL):1.500.000- (Birbuçukmilyon)

İhale Şartnamesi ve Tanıtım Dokümanı Bedeli (TL):2.000 - (İkibin)

Son Teklif Verme Tarihi ve Saati:24/03/2017 - 17:00

 

1 - Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (“İdare”)’nca, 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanun hükümleri çerçevesinde; Elektrik Üretim A.Ş.ye ait; Anamur, Bozyazı, Mut-Derinçay, Silifke ve Zeyne Hidroelektrik Santralleri bir bütün halinde “İşletme Hakkının Verilmesi” yöntemi ile özelleştirilecektir.

2 - İhale, kapalı zarf içerisinde teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle pazarlık usulü...