19 / 04 / 2024

ölüm halinde aile konutu

ölüm halinde aile konutu

Tapuya şerh edilebilen aile konutu, resmi olarak evli olan kimselerin yaşamaları ve düzenli yerleşim amacıyla kullandıkları yer, aile konutuna deniyor. Peki, ölümden sonra aile konutu şerhi kalkar mı?

Ölüm halinde aile konutu şerhi!

Eşlerden birinin ölümünde sağ kalan eş, aile konutu üzerinde kendisine miras ve paylaşmadan doğan hakkına mahsup edilmek ve yetmezse bir bedel eklenmek suretiyle mülkiyet hakkı tanınmasını isteyebiliyor mu?

Aile Bakanlığı resmen duyurdu! Depremde hayatını kaybedenlere ölüm aylığı bağlanacak!

Depremde vefat eden vatandaşların ailelerine ölüm aylığı bağlanıyor. Hayatını kaybeden, aktif çalışan ise bin 800 gün prim koşulu aranıyor. 4A'lı çalışanlarda ise beş senelik sigortalılık ve 900 gün prim koşulunun gerçekleşmesi gerekiyor.

Aile Bakanlığının 2023 yılı müjdeleri tek tek duyuruldu! Hesaplara yatırılan paraları duyan resmen bir yaşına daha girdi

Aile Bakanlığının 2023 yılı müjdeleri tek tek duyuruldu... Hesaplara yatırılan paraları duyan resmen bir yaşına daha girdi... Hemen bakın...

Aile destek paketi ödemelerinde yeni yıl müjdesi! Resmen hesaplara bir bir yatırılıyor! Bu paraları sakın kaçırmayın!

Pek çok kişi tarafından merak edilen ve araştırılan aile destek paketi ödemelerinde yeni yıl müjdesi geldi. Paralar resmen hesaplara bir bir yatırılıyor... Bu paraları sakın kaçırmayın...

Eşin ölümü halinde aile konutu şerhi kalkar mı?

Eşin ölümü halinde aile konutunun akıbeti merak ediliyor. Peki, kanunen eşin ölümü halinde aile konutu şerhi kalkar mı?

Ziraat Katılım Varlık Kiralama 12 milyar TL'lik tertip ihraç belgesi!

Ziraat Katılım Varlık Kiralama, 12 milyar TL tutarlı ihraç tavanı kapsamında tertipler halinde, çeşitli vadelerde ve Kira Sertifikaları Tebliği'nde öngörülen kira sertifikası türlerine dayalı olarak kira sertifikaları ihracına ilişkin Kurulca onaylanmış ihraç belgesi yayınlandı.

Ziraat Katılım Varlık Kiralama 12 milyar TL'lik kira sertifikası ihraç edecek!

26 Şubat 2021 tarihinde gerçekleştirilen Ziraat Katılım Varlık Kiralama A.Ş. Yönetim Kurulu Toplantısı'nda; 12 milyar TL ihraç tavanı ile sınırlı olarak tertipler halinde satılmak üzere yurt içinde kira sertifikaları ihraç edilmesine karar verildi.

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın 15 milyar TL'lik kira sertifikası ihracına SPK'dan onay!

Emlak Katılım Varlık Kiralama tarafından 15 milyar TL ile sınırlı olarak, tertipler halinde, Türk Lirası cinsinden, 1-60 ay aralığındaki vadelerde yapılacak kira sertifikası ihraçlarına SPK'dan onay geldi.

Vakıf Katılım'dan 500 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı!

Kira sertifikası hakkında açıklama yapan Vakıf Katılım Genel Müdürü Göktaş, "Vakıf Katılım olarak son 2,5 yılda 71 tertip halinde yaklaşık 14,9 milyar liralık kira sertifikası ihracını tamamladık" diye konuştu..

Katılım Varlık Kiralama 300 milyon TL kira sertifikası satacak!

Katılım Varlık Kiralama'nın 300 milyon TL ihraç tavanı ile sınırlı olarak tertipler halinde satılmak üzere yurt içinde kira sertifikaları ihraç edilmesi ve gerekli izinlerin alınması için SPK'ya yapılan başvurusu onaylandı.

Katılım Varlık Kiralama 300 milyon TL kira sertifikası ihraç edecek!

Katılım Varlık Kiralama tarafından 300 milyon TL ihraç tavanı ile sınırlı olarak tertipler halinde satılmak üzere yurt içinde kira sertifikaları ihraç edilmesi ve gerekli izinlerin alınması için SPK'na başvuruda bulunuldu...

Katılım Varlık Kiralama 300 milyon TL kira sertifikası ihraç edecek!

Katılım Varlık Kiralama 300 milyon TL ihraç tavanı ile sınırlı olarak tertipler halinde satılmak üzere yurt içinde kira sertifikaları ihraç edilmesine ve buna ilişkin olarak SPK ve diğer ilgili makamlara başvurularak gerekli izinlerin alınmasına karar verdi...

Ziraat Katılım Varlık Kiralama 8 milyar TL kira sertifikası ihraç edecek!

Ziraat Katılım Varlık Kiralama tarafından 8 milyar TL tutarlı ihraç tavanı kapsamında tertipler halinde, çeşitli vadelerde kira sertifikaları ihracına ilişkin Kurulca onaylanmış İhraç Belgesi yayınlandı...

Ziraat Katılım Varlık Kiralama 8 milyar TL kira sertifikası ihraç edecek!

Ziraat Katılım Varlık Kiralama tarafından 8 milyar TL ihraç tavanı ile sınırlı olarak tertipler halinde satılmak üzere yurt içinde kira sertifikaları ihraç edilmesine ve buna ilişkin olarak ilgili makamlara başvurularak gerekli izinlerin alınmasına  karar verildi...

ölüm halinde aile konutu Haberi

ölüm halinde aile konutu

Ölümden sonra aile konutu şerhi kalkar mı?

Tapuya şerh edilebilen aile konutu, resmi olarak evli olan kimselerin yaşamaları ve düzenli yerleşim amacıyla kullandıkları yer olarak ifade ediliyor. Sürekli oturulmayan, yazlık olarak kullanılan konutlar, aile konutu kapsamına girmiyor.


Medeni Kanun gereğince, eşlerden biri, diğer eşin açık rızası bulunmadıkça, aile konutu ile ilgili kira sözleşmesini feshedemiyor, aile konutunu devredemiyor veya aile konutu üzerindeki hakları sınırlayamıyor. Rızayı sağlayamayan veya haklı bir sebep olmadan kendisine rıza verilmeyen eş,  hâkimin müdahalesini isteyebiliyor.


Buna karşın aile konutu olarak özgülenen taşınmaz malın maliki olmayan eş, tapu kütüğüne konutla ilgili gerekli şerhin verilmesini isteyebiliyor. Peki ölümden sonra aile konutu şerhi kalkar mı?


Ölüm hâlinde aile konutu şerhi..

MADDE 255.- Eşlerden birinin ölümü hâlinde, paylaşma konusu olan mallar arasında ev eşyası veya eşlerin...