28 / 03 / 2024

OMM-Odunpazarı Modern Müzesi

OMM-Odunpazarı Modern Müzesi

UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'nde yer olan Odunpazarı bölgesinde inşa edilen OMM-Odunpazarı Modern Müzesi 7 Eylül'de kapılarını açacak...

New York Modern Sanat Müzesi 450 milyon dolarlık tadilatın ardından açıldı!

ABD’nin önde gelen sanat müzeleri arasında yer alan New York Modern Sanat Müzesi (MoMA), yaklaşık 4 ay süren tadilat çalışmalarının ardından kapılarını açtı.

Odunpazarı Modern Müze'yi Japon mimar tasarladı!

Kengo Kuma and Associates tarafından tasarlanan Odunpazarı Modern Müze Osmanlı kubbe mimarisi ve geleneksel Japon mimarisinden esinlenerek tasarlandı. 

Odunpazarı Modern Müzesi açıldı!

Eskişehir'de yapımı tamamlanan Odunpazarı Modern Müzesi'nin açılış töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşiyor.

Odunpazarı Modern Müze kapılarını açıyor!

Osmanlı ve geleneksel Japon mimarisi ile Odunpazarı sivil mimarisi öğelerinden esinlenerek tasarlanan müze yarın gerçekleştirilecek törenle açılacak...

OMM-Odunpazarı Modern Müzesi 7 Eylül'de açılacak!

Erol Tabanca'nın 10 milyon dolar harcayarak yaptığı OMM-Odunpazarı Modern Müzesi 7 Eylül'de açılacak.  

OMM-Odunpazarı Modern Müze 7 Eylül'de açılacak!

UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'nde yer olan Odunpazarı bölgesinde inşa edilen OMM-Odunpazarı Modern Müzesi 7 Eylül'de kapılarını açacak...

OMM Odun Pazarı Modern Müze 7 Eylül'de açılıyor!

Eskişehir'de Polimeks Holdin'in sahibi, koleksiyoner Erol Tabanca'nın kurduğu OMM Odun Pazarı Modern Müzesi 7 Eylül'de kapılarını açıyor.

Eskişehir Odunpazarı Modern Müzesi 2019'da açılacak!

Eskişehir Odunpazarı Modern Müzesi’nin gelecek yıl açılacağını dile getiren Erol Tabanca, ‘2019 OMM’un yılı olacak’ dedi.

Konya Payitaht Müzesi'nin temeli atıldı!

Konya Payitaht Müzesi'nin temeli atıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek "Konya'mızda modern müze anlamdaki ilk müze olacak." ifadelerini kullandı.

Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'nin inşaatı tam gaz!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz Arkeoloji ve Etnografya Müzesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "İnşaatı bittiğinde Türkiye’nin en modern müzeleri arasında yerini alacak" dedi.

Samsun Arkeoloji Müzesi'nde çalışmalar tam gaz!

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye’nin en modern ve tarihi zenginlik açısından en kapsamlı Arkeoloji ve Etnografya müzesi yapım çalışmaları son sürat sürüyor.

68 bin 400 metrekarelik Yeni Arkeoloji Müzesi'nde sona gelindi!

Türkiye’nin en büyük kompleksi olan Yeni Arkeoloji Müzesi bitme aşamasına geldi. Türkiye’deki en modern ve geniş müzesi olacak olan komplekste sergileme alanı 36 bin 790 metrekareyi bulacak.

Londra Tate Modern Müzesi hizmete açıldı!

Londra'daki sanatseverlere yeni deneyimler sunacak olan 10 katlı yeni Tate Modern Müzesi, kapılarını ziyaretçilerine açtı. Herzog & de Meuron tarafından tasarlanan müze 260 milyon sterline mal oldu.

OMM-Odunpazarı Modern Müzesi Haberi

OMM-Odunpazarı Modern Müzesi

UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'nde yer olan Odunpazarı bölgesinde inşa edilen OMM-Odunpazarı Modern Müze açılış için gün sayıyor. Sabah Gazetesi yazarı Günaydın Cankurt, OMM-Odunpazarı Modern Müzesi hakkında yazdı...

16 yıl önce koleksiyonerliğe başlayan işadamı Erol Tabanca; satın aldığı eserler evine, ofisine, kiraladığı depoya sığmayınca, 'Bu kadar eseri hapsetmek doğru değil' diye düşünüp müze açmaya karar vermişti. Altı kuşaktır yerlisi oldukları Eskişehir'e modern sanat müzesi açmak için de kollarını sıvamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçen yıl Şubat ayında temelini attığı OMM-Odunpazarı Modern Müze için mutlu sona az kaldı. 7 Eylül'de kapılarını aralamaya hazırlayan müze için yaklaşık 10 milyon dolar harcadığı konuşulan, en temel amacı da Türkiye'nin genç insanlarına sanatı sevdirmek olan Erol Bey'e kocam bir alkış; gönlüne sağlık...

UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici...