24 / 04 / 2024

Opramoas

Opramoas

Kazı Heyeti Başkanı Yrd. Doç. Dr. İsa Kızgut: 'Kazılara yeterli destek ve katkıyı sağlayabilirsek 6-7 yıl içinde Rhodiapolis Antik Kenti'nin merkezini ayağa kaldırmış oluruz'

Antalya Rhodiapolis Antik Kenti'nde restorasyon çalışmaları son aşamada!

Kumluca Belediyesi tarafından ihalesi yapılan ve harcamaları Antalya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından karşılanan Rhodiapolis Antik Kenti'ndeki amfi tiyatro, sahnenin korunması ve Opramoas Anıtı'nın restorasyonu çalışmasında so

Kumluca Rhodiapolis'in restorasyonunda ilk aşama tamamlandı!

Kumluca'daki Rhodiapolis Antik Kenti'nde tiyatro, Opramoas anıtı ve stoanın restorasyon çalışmalarının birinci aşamasının sona erdiği bildirildi. Rhodiapolis Antik Kenti'nin restorasyonunda ikinci aşamaya geçildi.

Opramoas Haberi

Opramoas

(Fotoğraflı-Görüntülü)

05.08.2012 11:16

ANTALYA (AA) - Kumluca'daki Rhodiapolis Antik Kenti'nde, 2012 yılı kazı sezonu çalışmalarına başlandı. 

     Akdeniz Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İsa Kızgut başkanlığında yürütülen kazı çalışmalarının yedinci yılına girildi. 

     Kazı Heyeti Başkanı Yrd. Doç. Dr. İsa Kızgut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl kazılara geçen yıla göre biraz daha geç başlandığını, ancak bu yılki kazıların geçen yıllara göre daha geç bitirileceğini söyledi. 

     Rhodiapolis Antik Kenti'nde geride kalan 6 yılda çok başarılı kazı sezonlarının geçirildiğini dile getiren Kızgut, amaçlarının bu yıl da aynı başarıyı göstererek Rhodiapolis Antik Kenti'nin daha fazla gün yüzüne çıkmasını sağlamak olduğunu belirtti. 

     Kazı çalışmalarına maddi destek bulamamaktan yakınan Kızgut, şöyle dedi: 

     ''2012 yılı kazı çalışmalarımızı,...