26 / 04 / 2024

oral mimarlık kurucusu ahmet oral

oral mimarlık kurucusu ahmet oral

Oral Mimarlık'ın kurucularından Mimar Ahmet Oral kimdir? Mimar Ahmet Oral, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Ahmet Oral, Oral Mimarlık'ı ne zaman kurdu? İşte Ahmet Oral...

Oral Mimarlık Değer 16 Residences ile 2021 Avrupa Gayrimenkul Ödülü'nü aldı!

Merakla beklenen 2021 Avrupa Gayrimenkul Ödülleri sonuçları 2 Aralık 2021 tarihinde Londra’da gerçekleştirilen törenle açıklandı. Oral Mimarlık, Nişantaşı’nda gerçekleştirdiği Değer 16 Residences projesi ile yarışmada ödül aldı. 

Studıo Good Desıgn Proje Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Studıo Good Desıgn Proje Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Maltepe’de 100 bin TL sermaye ile Ercan Oral tarafından kuruldu.

Forart Mimarlık Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Forart Mimarlık Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Şişli'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Hakan Esen, Abdulkadir Oral ve Mustafa oğuz Yavaşça ortaklığında kuruldu.

Koronavirüs özel mimarlık projelerini etkiledi mi?

Artstyle Mimarlık’ın kurucusu mimar Şerif Soğukbulak, koronavirüsün mimarlık ve iç mimarlık sektörlerini etkilediğini belirtti. Soğukbulak, mimarlık projelerinin yurt içinde yavaşladığını, yurt dışında ise durdurulduğunu ifade etti...

Artı 8 Mimarlık Dekorasyon ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!    

Artı 8 Mimarlık Dekorasyon ve İnşaat Limited Şirketibugün Gaziosmanpaşa'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Civa Mayi Oral tarafından kuruldu.

Ak Proje İnşaat Mühendislik Mimarlık Makina Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ak Proje İnşaat Mühendislik Mimarlık Makina Sanayi Ticaret Limited Şirketi S. Özgür Oral, Süleyman Türen ve Muzaffer Koşan ortaklığında 10 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Team Fores Mimarlık’tan motorsiklet tutkunlarına özel yeni tasarım!

Mimar Serter Karataban’ın kurucusu olduğu TeamFores Mimarlık’ın yeni tasarımı olan DRD Motorbikes için tasarlanan Honda motosiklet showroomu; satış departmanı, mağaza, servis ve ofis oluşumlarıyla motorsiklet tutkunlarına sunuluyor.

Zeynep Oral: Mimarlık politiktir!

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı olan Zeynep Oral bugünkü yazısında dün gerçekleşen 15. Venedik Uluslararası Mimarlık Bienali'nden bahsetti. Oral, davetli olduğunu serginin detaylarını paylaştı.

PAB Mimarlık, yaşanabilir kent dokuları oluşturmayı hedefliyor!

2015 yılı Genç Mimar Ödülü sahipleri Pınar Gökbayrak, Ali Eray ve Burçin Yıldırım’ın kurucusu olduğu PAB Mimarlık, yaşayan bir kentsel doku oluşturmak hedefinde.

PAB Mimarlık'tan Senegal’e kent pazarları!

2015 yılı Genç Mimar Ödülü sahipleri Pınar Gökbayrak, Ali Eray ve Burçin Yıldırım’ın kurucusu olduğu PAB Mimarlık, Senegal için tasarladığı “kent pazarları” ile Afrika’da yaşam alışkanlıklarını değiştirecek bir projeye imza atıyor

PAB Mimarlık Senegal Kent Pazarları projesine başlıyor!

2015 yılı Genç Mimar Ödülü sahipleri Pınar Gökbayrak, Ali Eray ve Burçin Yıldırım’ın kurucusu olduğu PAB Mimarlık, Senegal için tasarladığı “kent pazarları” ile Afrika’da yaşam alışkanlıklarını değiştirecek bir projeye imza atıyor.

O2 Mimarlık Dekorasyon Limited Şirketi kuruldu!

O2 Mimarlık Dekorasyon Limited Şirketi, Onur Oralıbel tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 2 Nisan'da Şişli, Esentepe Mahallesi, Büyükdere Caddesi, Ecza Sokak, Polcenter'da kuruldu.

Yükseliş Mimarlık Fakültesi'nin kurucu Hacı Ali Demirel toprağa verildi!

Ankara Yükseliş Kolejleri ve Yükseliş Mimarlık ve Mühendislik Fakültelerinin Kurucusu, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in kardeşi Hacı Ali Demirel (87), memleketi Isparta'nın Atabey ilçesine bağlı İslamköy Mahallesi'nde defnedildi.

oral mimarlık kurucusu ahmet oral Haberi

oral mimarlık kurucusu ahmet oral

Ahmet Oral kimdir?

Ahmet Oral, 1937 yılının Ağustos ayında doğmuş ve  1956 ile 1961 arasında Londra’da bulunan Architectural Association School of Architecture’de mimarlık eğitimi almıştır. 


Le Corbusier'in asistanı olan Otto Glaus'un mimarlarından biri olarak Zürih'e taşınmasından önceki iki yılında Howell, Killick, Partridge and Amis'in Londra  ofislerinde yardımcı mimar olarak çalışmıştır. 


1964 yılında Türkiye'ye askerlik hizmeti için dönmüş ve 1935'te kurulan Muhtar Oral'ın şirketinde kıdemli mimar olarak çalışmaya başlamıştır. Ahmet Oral, İstanbul'daki Yapı Kredi Bankası genel müdürlüğünü tasarlamış ve yapımında nezaret etmiştir. 


Aynı banka için yaptığı diğer projeler: İstanbul'daki apartmanlar, Beykoz’da banka şubesi ve ofisleri, bankadan ayrı olarak tasarlanmış ve ana hissedarlara hizmet verecek Yeniköy toplantı ve konferans salonu. 


Ahmet Oral, Bebek/İstanbul'da bir apartman, Dragos/İstanbul'da villa tarzında dubleks binalar çizmiş ve 1977 ile 1984 arasında...