28 / 03 / 2024

Oral Vural kim

Oral Vural kim

Mimar Oral Vural kimdir? Oral Vural, bugüne kadar hangi projelere imza attı? Oral Vural, hangi mimarlık şirketi ile çalışıyor? İşte mimar Oral Vural 'ın biyografisi...

Sit alanını kim ilan eder?

Tarih öncesinde yaşayan medeniyetler hakkında bilgilere ulaşabileceğimiz alanlara sit alanları deniyor. Sit alanları koruma altında oluyor. Peki, sit alanlarını kim ilan eder? İşte, sit alanlarının tespiti!

BİM'in sahibi kim?

1995 yılında hayatımıza giren Birleşik Mağazalar A.Ş. veya kısaca BİM mağaza sayısı ve yıllık ciro bakımından Türkiye'nin en büyük perakende kuruluşu. Peki BİM'in sahibi kim?

Yapı kullanma iznini kim alır?

Yapı kullanma izni, ruhsatlı binalar için, yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren belediyenin ilgili birimleri tarafından düzenlenen belge olarak karşımıza çıkıyor. Peki, Yapı kullanma iznini kim alır?

Kim Kardashian kızına ada satın alıyor!

Kim Kardashian şimdi de Avustralya'da ada alma hazırlığında. 5 milyon dolar değer biçilen Queensland'daki Kaplumbağa Adası'nı satın almak için girişimde bulunan Kardashian adaya kızı North için oyun parkı inşa etmek istiyor.

Çevre düzeni planını kim onaylar?

Çevre düzeni planları, genel arazi kullanım kararlarını belirleyen, yerleşme ve sektörler arasında ilişkiler ile koruma-kullanma dengesini sağlıyor. Peki, çevre düzeni planını kim onaylar? Çevre düzeni planı nasıl onaylanır?

Çevre düzeni planını kim yapar?

Çevre düzeni planı; coğrafi, sosyal, ekonomik, idari, mekânsal ve fonksiyonel nitelikleri açısından benzerlik gösteren bölge, havza veya en az bir il düzeyinde yapılıyor. Peki, çevre düzeni planını kim yapar?

Nihat Zeybekci: EXPO 2025'e Ege Bölgesi olarak başvuralım!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin, "EXPO 2025'e Ege Bölgesi olarak başvuralım, bölgenin ortak tarihi ve hikayesiyle bu kez başaralım" fikri, İzmir iş dünyası temsilcilerinden destek gördü

Emlak vergisini kim öder?

Belediyelere taşınmaz mallar için ödenen vergiler arasında emlak vergisi de bulunuyor. Peki, emlak vergisini kim öder? Yapıda kiracı olması durumunda emlak vergisinin mükellefi kim olur?

Mimar Emre-Kerem Oral kardeşler doğal ürünler mağazası açıyor!

3 yıl önce Palivor Çiftliği'ni kuran mimar Emre ve Kerem Oral, kendileri için ürettikleri doğal ürünleri Bebek'teki mağazalarında satacak. Mağaza'nın Aralık ayında açılması planlanıyor...

Kolin İnşaat'ın sahibi kim?

Yıllık 1.5 milyar dolarlık ciroya sahip olan Kolin Şirketler Grubu ’nun temelleri 1977 yılında Kolin İnşaat’ın kuruluşu ile atıldı. Peki, Kolin İnşaat'ın sahibi kim?

İşyeri emlak vergisini kim öder?

Türkiye sınırları içinde bulunan binalar 1319 sayılı kanunu hükümlerine göre Bina Vergisine tabi tutuluyor. Peki, işyeri vergi mükellefiyeti ne zaman başlar? İşyeri emlak vergisini kim öder?

Rezerv yapı alanını kim belirler?

Rezerv yapı alanı, Kentsel Dönüşüm Kanunu uyarınca gerçekleştirilecek uygulamalarda yeni yerleşim alanı olarak da kullanılmak üzere belirleniyor. Peki, nereler rezerv alanı olabilir? Rezerv alanı özellikleri nelerdir? Rezerv yapı alanını kim belirler?

Kore lideri Kim Jong-un başkentteki havaalanı inşaatını eleştirdi!

Kuzey Kore lideri Kim Young-un başkent Pyongyang'da devam eden havaalanı inşaatı hakkında eleştiride bulundu. Bazı değişiklikler yapılmasını emreden lider, binanın tasarımını 'yabancı bir binanın kopyası' olarak değerlendirdi.

Oral Vural kim Haberi

Oral Vural kim

Oral Vural kimdir?

Oral Vural, 1934 Yılında Sinop'ta doğdu. 1941-1952 yıllarında ilk ve orta öğrenimini, 1953-1959 yıllarında İstanbul Teknik üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nde yüksek öğrenimini tamamladı. 


1959-1960 Yıllarında Almanya/Stuttgart-Werner Gabriel Mimarlık Ofisi'nde mimar olarak çalıştı. 1962-1963 tarihleri arasında Orta Doğu Teknik üniversitesi İnşaat Reisliği'nde kampüs planlama çalışmalarında bulundu. 


1963 yılında, serbest mimarlık ofisini kurarak, mimarlık yarışmaları ve mimari proje çalışmalarına başladı. Katıldığı proje yarışmalarında altı adedi birincilik olmak üzere çeşitli ödüller kazandı. 


1968-1979 yıllarında, serbest mimarlık çalışmalarının yanı sıra, mimarlık yüksek okullarında öğretim görevlisi olarak çalışmalarda bulundu. 1981-1986 tarihleri arasında, ağır prefabrikasyon sistemi ile yapı üretimi yapan bir kuruluşun mimari, teknoloji ve proje çalışmalarını sürdürdü. 


1987-1990 arasında İstanbul / çırağan Sarayı Restorasyonu ve Yeni Otel inşaatında, proje koordinatörü ve proje müdürü olarak görev yaptı. 


1993 yılından...