26 / 04 / 2024

ordu bolaman imar planı

ordu bolaman imar planı

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu ilinin turizmde geleceğine yönelik katkı sağlamak üzere, tarihi ve doğal güzellikleri barındıran Fatsa ilçesinin Bolaman ve Yalıköy Mahallelerinde imar planı çalışması başlattı.

Ordu’nun 1/5000 ölçekli yeni imar planı iptal edildi!

Ordu'da mahkeme kararıyla şehirde yüksek katlı binaların önünü açan 2016 yılında hazırlanan 1/5000 ölçekli 'Nazım İmar Planı'nı iptal etti. Karar ile şehirde yüksek katlı binalara izin verilmeyecek.

Ordu'da kıyılarda imara aykırı yapılar yıkılıyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, hukuksuz, imara aykırı yapıların yıkımını gerçekleştiriyor. Altınordu, Ünye, Fatsa ile Gülyalı ilçelerinde görüntü ve imar kirliliği oluşturan yapılar yıkılıyor.

Gülyalı’nın imar sorununa neşter vurulacak!

Ordu Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe, Gülyalı’nın imar sorununa neşter vurulacağını söyleyerek, ''İmarsız arsaya kim ne yapabilir? Yatırımcının önündeki engelleri kaldırmamız gerekiyor” açıklamasında bulundu.

Ordu Akyazı sahilindeki imar revizyonu mahkemece iptal edildi!

Samsun Bölge İdare Mahkemesi, Akyazı Mahallesi’nde sahil şeridine otel yapılması amacıyla gerçekleştirilen imar revizyonu için ‘kamu yararı yok’ kararını verdi. Karar, Ordululara umut  oldu...

Ordu Büyükşehir Meclisi 'nazım imar planı'nı iptal etti!

Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclisi, 20 Ekim 2016 tarihindeki meclis toplantısında kabul edilen 'nazım imar planı'nı oy birliği ile iptal etti.

Ordu Botanik Parkı'nın sökülmesine tepkiler sürüyor!

Ordu'da bulunan Batonik Park'ın sökülerek yerine şehir hastanesi yapılması planı hakkındaki tartışmalar devam ediyor. Ordu Valisinin “Şehir hastanesine ilişkin imar değişikliğine itiraz olmadı” açıklamasına Ordu Doğal Çevreyi Koruma Derneği (ORÇEV) Başkanı Gül Ersan'dan itiraz geldi.

Ordu Şehir Hastanesi'nin imar planına itiraz!

Ordu Şehir Hastanesi için yapılmak istenen imar değişikliği planına Ordu Çevre Derneği itiraz dilekçesi verildi. ORÇEV Başkanı Ersan, "Arsanın eski sahipleri, buranın park alanı şartıyla kamuya devretti" diye açıklama yaptı. 

Fatsa Bolaman Kalesi çevresindeki binalar yenilenecek!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Fatsa Bolaman Kalesi çevresindeki binalarda cephe ve zemin iyileştirme çalışması yapılacak. Bölgede 25 bina yenilenecek.

Ordu Perşembe Yaylası imara mı açılıyor?

Ordu'nun Aybastı ilçesindeki Perşembe Yaylası'nın turizm açısından canlanması planlanıyor. Aybastı Belediye Başkanı Gündoğar, yaylada imar çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

Ordu'da köy evleri yöresel mimariye uygun olacak!

Ordu Büyükşehir Belediyesi köylerden mahalleye dönüşen yerleşimlerde imar kirliliğinin önüne geçmek için 12 tip ev modeli belirledi.

Fatsa'nın nazım imar planı sürecinde sona gelindi!

Ordu’nun büyükşehir statüsüne geçmesiyle birlikte vizyonuna uygun planlama çalışmaları yürüten Büyükşehir Belediyesi, Fatsa'nın nazım imar planı çalışmalarında sona geldi.

Ordu'daki üç ilçenin uygulama imar planı meclisten geçti!

Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi, Şubat ayı toplantısının 2. oturumunu da gerçekleştirdi. Ttoplantıda imarla ilgili konuların da yer aldığı 7 gündem maddesi görüşüldü.

Ordu Fatsa'daki zemin etüdü çalışmaları tamamlandı!

Ordu Büyükşehir Belediye Fatsa ilçesinin Bolaman ve Yalıköy Mahalleleri’nde imar planı çalışması başlattı.

ordu bolaman imar planı Haberi

ordu bolaman imar planı

Ordu'nun Fatsa ilçesinin Bolaman Mahallesi ile birbirinden güzel koylara sahip Yalıköy Mahallesi’nin imar planı yenileniyor.


Ordu Büyükşehir Belediyesi, yıllardır imar planıyla ilgili bir şey yapılmayan iki mahalle için Kültür ve Turizm Bakanlığından gerekli izinleri alarak çalışmalara başladı. Bu kapsamda yürütülen zemin etüdü ve harita çalışmaları tamamlandı.İlçede turizm potansiyelinin artırılması, mevcut imar sorunlarının giderilmesi ve sürdürülebilir bir planlama anlayışının getirilmesi için hazırlanan imar planı her iki mahalleye yeni bir çehre kazandıracak. İmar planıyla ilgili çalışmalar tamamlandığında, Kültür ve Turizm Bakanlığının onayına sunulacak.



Samsun Haber...