29 / 03 / 2024

ordu eko turizm köyleri

ordu eko turizm köyleri

Ordu Valisi Kenan Çiftçi, son yıllarda turizm alanında cazibesini arttıran Ordu’ya yılda 250 bin turist geldiğini belirterek, “Bundan sonra hedefimiz 1 milyon turist gelmesini sağlamak” dedi...

7 Eko Group Gayrimenkul İnşaat Turizm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

7 Eko Group Gayrimenkul İnşaat Turizm Ticaret Limited Şirketi Bakırköy’de  500 bin TL sermaye bedeli ile Can    Bozkurt tarafından kuruldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı 10 ildeki 15 taşınmazı yatırıma açıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı mülkiyeti Hazine'ye ait olmak üzere Artvin, Bursa, Antalya, Kars, Kayseri, Kütahya, Mersin, Ordu, Uşak ve Balıkesir şehirlerinde 15 kamu taşınmazınında turizm yatırımı yapılması amacıyla 49 seneliğine yerli ve yabancı yatırımcılara tahsis ediyor. 

Antalya Çukurbağ Yarımadası imara açıldı!

Antalya’nın Kaş ilçesindeki doğal sit alanı statüsünde olan Çukurbağ Yarımadası'ndaki iki büyük parsel, geçtiğimiz ay çıkan yangından sonra, ‘eko-turizm’ niteliği verilerek imara açıldı.

Ordu'nun yeni revizyon planına ihtiyacı var!

Ordu Mimarlar Odası Başkanı Havva Güner Eriş, Ordu’nun son 5 yıl öncesine göre büyük değişim ve büyüme gösterdiğini söyleyerek, “Ordu Büyükşehrimiz'in ulaşım, turizm, tarım ve mekansal master plana ihtiyacı vardır.” diye konuştu…

Ordu Çambaşı Yaylası'ndaki otelin inşaatı tam gaz!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler yaptığı açıklamada, “Çambaşı’nda güzel çalışmalar yaptık. Burada hayata geçireceğimiz otel 5. katına çıktı. Turizm bakanımızla 180 dönüm alan için görüşmeler sağladık" dedi.

Assos Eko Turizm Anonim Şirketi kuruldu!

Assos Eko Turizm Anonim Şirketi bugün Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Önder Halisdemir ve Nevra Halisdemir ortaklığıyla kuruldu.

Ordu Boztepe'nin marka değeri artacak!

Ordu’nun en önemli turizm ve cazibe merkezleri arasında yer alan Boztepe'nin marka değeri yapılan yatırımlarla artacak.

Ordu'daki ters ev dikkat çekiyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin Altınordu'da inşa ettiği Ters Ev Projesi'nin turizm potansiyelini artırması hedefleniyor.

Ordu Perşembe Yaylası imara mı açılıyor?

Ordu'nun Aybastı ilçesindeki Perşembe Yaylası'nın turizm açısından canlanması planlanıyor. Aybastı Belediye Başkanı Gündoğar, yaylada imar çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

Ordu Boztepe'de yol genişletme çalışmaları başladı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, şehrin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Boztepe’de ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla yol genişletme çalışmaları başlattı.

Firmalar Ordu'ya otel açmak için yarışa girdi!

Türkiye'nin yeşil ili Ordu turizm atağına başladı. Uluslararası firmalar, Karadeniz'in gözde ili Ordu'ya otel açmak için neredeyse birbiriyle yarışa girdi.

Arap yatırımcılar Ordu'da otel yatırımı yapacak!

Arap yatırımcıların, Ordu’da turizm sektöründe yatırım yapmak üzere arayış içinde olduğunu belirten Vali Balkanlıoğlu, Arap yatırımcıların bölgede yatırım yapmak için çok ciddi araştırma içerisinde olduğunu belirtti.

Araplar Ordu'ya yatırım için geliyor!

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, “Arabistan’dan gelen ziyaretçiler sadece turizm açısından değil, yatırım için de geliyor. ‘Ne yapabilirizin’ peşindeler.” dedi.

ordu eko turizm köyleri Haberi

ordu eko turizm köyleri


Ordu Valisi Kenan Çiftçi, son yıllarda turizm alanında cazibesini arttıran Ordu’ya yılda 250 bin turist geldiğini belirterek, “Bundan sonra hedefimiz 1 milyon turist gelmesini sağlamak” dedi.


Ordu’da turizmi geliştirmek konusunda düzenlenen toplantı Vali Kenan Çiftçi başkanlığında yapıldı. Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Vali Kenan Çiftçi, Vali Yardımcısı Fatih Görmüş, İlçe Kaymakamları, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erkan Gülderen katıldı.


EKO-TURİZM KÖYLERİ BELİRLENECEK


Toplantıda bir konuşma yapan Vali Kenan Çiftçi, havalimanı, çevreyolu ve Dereyolu çalışmalarının bitmesiyle birlikte Ordu'nun çehresinin değişeceğini belirtti. Çiftçi, özellikle Kabakdağ, Kayabaşı ve Saraycık'ta uygulanmaya başlanan doğal kaynakların sürdürülebilirliğini güvence altına alan, bunun yanı sıra yerel halkın ekonomik kalkınmasına destek olma imkanı sunan, sosyal ve kültürel bütünlükleri koruyup gözeten bir yaklaşım olan eko-turizmin diğer köylerde de uygulanması gerektiğini vurguladı.


Kaymakamlardan görev...