25 / 04 / 2024

Orhan Turan konut sektörü

Orhan Turan konut sektörü

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Orhan Turan yaptığı enflasyon rakamları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "İnşaat maliyetleri, kiralar arttı. Önümüzdeki süreçte konut problemi olacak" dedi.

Düşük faiz politikasına tepki: Yeniden gözden geçirilmeli

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Orhan Turan, finansal kesimin kredi vermesinin daha da zorlaştığını ifade ederek, düşük faiz politikasının amaçlarının tekrar ele alınması gerektiğini söyledi.

Patronlar kredi sorununa isyan etti

İş insanlarının krediye erişiminin her geçen gün daha da zorlaştığını dile getiren TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, BESİAD-GESİFED İş İnsanları Zirvesi’nde yaptığı konuşmada enflasyonla doğru mücadelenin, sağlıklı büyüme için önkoşul olduğunu söyledi. 

TÜSİAD Başkanı Orhan Turan'dan faiz ve enflasyın uyarısı: Muazzam dönemin sonu geldi

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, Türkiye ve dünya ekonomisinin geldiği nokta ve geleceğiyle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Türkiye'de enflasyon dünyadaki seviyenin katbekat üstünde diyen Turan, "14 yıllık para politikası dönemi kapanıyor" uyarısı yaptı.

Asgari ücrete yarı yıl zammında flaş gelişme! Yetkililer yeşil ışık yaktı

Asgari ücrete yılbaşında yapılan zamların yılın ilk 4 ayında eriyip tükenmesi hükümet yetkilileri ve iş adamları tarafından masyaa yatırıldı. Asgari ücrete yılın ikinci yarısından patronlardan yeşil ışık yandı. TÜSİAD'a yeni Başkan seçilen Orhan Turan açıklama yaptı

TÜSİAD'da flaş yönetim değişkliği! Başkanlık koltuğuna sürpriz isim geldi

Türk Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin tepe yönetiminde sürpriz bir değişiklik yaşandı. TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan'ın şaşırtan çıkışı sonrası adı başkanlık için önerilen Orhan Turan, Simone Kaslowski'den görevi devraldı.

İnşaat maliyetleri ve kira artışları sektörü nasıl etkileyecek?

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Orhan Turan yaptığı enflasyon rakamları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "İnşaat maliyetleri, kiralar arttı. Önümüzdeki süreçte konut problemi olacak" dedi.

Konutların yüzde 80'inde yalıtım yok!

ODE Yalıtım Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, "Türkiye'de yaklaşık 10 milyon civarında bina var. Bu 10 milyon civarında binanın yüzde 80'inde yalıtım yok veya çok kötü yalıtım uygulamaları var" dedi.

ODE Yalıtım'dan 125 milyon TL'lik yatırım!

ODE Yalıtım Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan yaptığı açıklamada “2023 yılına kadar AR-GE, dijital dönüşüm, operasyonel verimlilik ve üretim tesislerimizdeki kapasite artışı için 125 milyon TL'iik yatırım hedefliyoruz" dedi.

Türkiye'deki konut projelerini Körfez yatırımcılarıyla buluşturan işbirliği!

Gayrimenkul bilgi ve pazarlama platformu Zingat.com, yatırım ortağı olan Ortadoğu'nun lider emlak platformu PropertyFinder ile Türkiye'deki konut projelerini Körfez yatırımcılarıyla buluşturan işbirliği yaptı..

İnşaat 250'den fazla alt sektörü destekliyor!

İnşaat sektörü 2,3 milyon kişiyi istihdam ediyor ve 250'den fazla alt sektörü destekliyor. Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörü olan inşaatın can damarını oluşturan konut sektörü ise üst üste kırdığı rekorlarla altın çağını yaşıyor...

Konut talebinde azalma yok!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı Ergün Turan konut talebinde azalma olmadığını ifade etti. 

Ergün Turan, 11. Kalkınma Planı Konut Politikaları Komisyon Başkanı oldu!

11. Kalkınma Planı Konut Politikaları Özel İhtisas Komisyonu" toplantısında, Komisyon Başkanlığı'na TOKİ Başkanı Ergün Turan seçildi. 

Ergün Turan: 6 yılda 400 bin konut yapacağız!

Ekonomist Dergisi yazarlarından Levent Gökmen Demirciler Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan ile söyleşi gerçekleştirdi. Turan, Türkiye genelinde 72,5 milyon metrekarelik alanda dönüşüm çalışması yaptıklarını ifade etti.

Orhan Turan konut sektörü Haberi

Orhan Turan konut sektörü

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Orhan Turan, artan enflasyon rakamları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Dünya'dan Yener Karadeniz'in haberine göre, TÜRKONFED Başkanı Turan 80’lerdeki gibi yatırım için ev ve araba alındığını söyledi.

Şu anda rekabetçi ülkelerde 50-60 bandından olan CDS’in ülkemize 430’a çıktığını dile getiren TÜRKONFED Başkanı Orhan Turan, “Belirsizlik var. Kur, enflasyon artıyor. Faizlerin düşmesi olumlu bir şey ama dolar artacaksa da orda bir çelişki var. 40 yıldır faizler düşürmeye kalkmışlar ama bizim riskleri düşürmemiz lazım. Faizlerin düşük olması, finansmana erişimin kolay olması aranan şeyler bunlar. İnşaat maliyetleri, kiralar arttı. Önümüzdeki süreçte konut problemi olacak. Yeni proje ya da inşaat ruhsatları düşüşte. Finansman maliyeti arttı. 80’lerde yatırım için ev ve araba alınıyordu. Şimdi yine benzer bir durum...