25 / 04 / 2024

Orka Group Genel Koordinatörü Osman Arar

Orka Group Genel Koordinatörü Osman Arar

Dolar ve euroyla kira ödeyen perakendeci kur sabitlemesi yapmayan yabancı AVM'leri topa tuttu. Patronlar "Gelişme olmaması durumunda dükkânı kapatırız" diyor. AVM yönetimleri arasındaki kur tartışması ilk kez yerli-yabancı boyutuna taşındı.

Sobına Group İnşaat İthalat İhracat Ve Genel Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sobına Group İnşaat İthalat İhracat Ve Genel Ticaret Limited Şirketi Fatih'te 1 milyon 200 bin TL sermaye bedeli ile Bilal Mokrane, Nassıra Inchekel ve Sofıane Hanı ortaklığında kuruldu.

Kudus Group Gayrimenkul Turizm Ve Genel Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kudus Group Gayrimenkul Turizm Ve Genel Ticaret Limited Şirketi Avcılar'da Farıd I.H.B. tarafından kuruldu.

Rooma Group Gayrimenkul Ve Genel Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Rooma Group Gayrimenkul Ve Genel Ticaret Limited Şirketi Esenyurt’ta 100 bin TL sermaye bedeli ile  Shamım Farahmand tarafından kuruldu.

Evergrande Group'un genel merkez binasının satışı iptal!

Evergrande Group'un Hong Kong'daki tarihi genel merkez binasını satın alacak olan devlete ait Yuexiu Property şirketi, anlaşmayı bozdu.

Khalij Group Emlak Genel Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Khalij Group Emlak Genel Ticaret Limited Şirketi Esenyurt’ta  100 bin TL sermaye bedeli  ile Abdolah Rahmanı tarafından kuruldu.

Al Baraka Group İnşaat Ve Genel Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Al Baraka Group İnşaat Ve Genel Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 400 bin TL sermaye bedeli ile Mansoor Faısal Aldovvaır tarafından kuruldu.

Happy Land Group Mühendislik Hizmetleri Ve Genel Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Happy Land Group Mühendislik Hizmetleri Ve Genel Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü'nde 50 bin TL sermaye bedeli ile Ysser HA. Alhraishavy tarafından kuruldu.

Reality Life Group Gayrimenkul Genel Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Reality Life Group Gayrimenkul Genel Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Bahareh Jalili ve Ali Esmaeili ortaklığında kuruldu.

Cevahir Group İthalat İhracat Ve Genel Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Cevahir Group İthalat İhracat Ve Genel Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Wisam Adnan Y. Al-Jokha Ji tarafından kuruldu.

Falak Group Genel Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Falak Group Genel Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi bugün Bahçelievler'de 100 bin TL sermaye bedeli ile A.A.M. Mohsen Al-Huthaifi ve O.Shaher Sultan Al-Dubai tarafından kuruldu.

I Harmony Group İnşaat ve Genel Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

I Harmony Group İnşaat ve Genel Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Muneer Hasnem Al-Hamdani tarafından kuruldu.

Edelstaal Group ve Orka Hotels'den Muğla'ya 120 milyon Euro'luk yatırım!

Edelstaal Group ve Orka Hotels, yabancı ortaklıkla Muğla’da tema park ve otellerin de bulunduğu 120 milyon Euro'luk yatırım yapacak...

Edelstaal Group Fethiye'de 35 milyon euroya dev tema park inşa ediyor!

Türkiye yatırımlarına devam eden Edelstaal Group ve Orka Hotels yeni proje imza atıyor. Hollanda merkezli Edelstaal Group Fethiye'de 35 milyon euroya dev tema park inşa ediyor. 

Orka Group Genel Koordinatörü Osman Arar Haberi

Orka Group Genel Koordinatörü Osman Arar

Perakendecilerle alışveriş merkezi (AVM) yönetimleri arasındaki kur tartışması ilk kez yerli-yabancı boyutuna taşındı. Dövizle kira ödeyen perakendeciler, kurdaki artışın etkisiyle euro ve doları sabitlemeyen bazı yabancı sermayeli alışveriş merkezlerini (AVM) topa tuttu. Roman Giyim'in sahibi Turgut Toplusoy, yerli sermaye sahibi birçok AVM'nin kuru sabitlediğini, ancak bünyesinde onlarca AVM'nin yönetimini yapan Ece Türkiye ve Multi Development'ın indirim yapmakta direndiğini söyledi. 


GEREKİRSE DÜKKâNI KAPATIRIZ 

Toplusoy, hazır giyimde üretim maliyetlerinin de arttığını belirterek, kira artışlarının kendilerini zorladığını ifade etti. "Kuru sabitlemezler, indirim yapmazlarsa herkes 'Allahaısmarladık' der, dükkânı kapatırız" diyen Toplusoy, şöyle konuştu: "Nakit akışını sağlamak için indirim yapıyoruz. Geçen yıl 46 mağazamız vardı. Bu yıl 39'a düşürdük. Kuru sabitlemeyen AVM'de mağaza kapatır, daha uygun yerlerde açarız." 


SORUN FON ŞİRKETLERİNDE 

Orka Group Genel Koordinatörü Osman Arar ise...