23 / 04 / 2024

orman kanunu maddeleri

orman kanunu maddeleri

Orman Kanunu'ndaki düzenlemelerden, özel ormanların inşaata açılmasına izin veren madde, komisyon toplantısında geri çekildi...

Orman kanunu!

Orman kanunu hangi maddeleri içeriyor? İşte yanıtı...

2B arazi nedir? 2B yasası çıktı mı?

2b arazilerdeki "2b" ifadesi 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin B bendi için kullanılan bir açıklama olarak biliniyor. Peki, 2B arazi nedir? 2B yasası çıktı mı? İşte tüm merak edilenler..

Orman Kanunu'nda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifi verildi!

Orman Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi kapsamında doğal afetlere maruz kalan ormanlık alanların statülerinin korunarak bu alanların imara açılamaması ve başka kişilere devredilmesinin önlenmesi amaçlanıyor. 

Borçlar Kanunu'na göre ev sahibi ve kiracı hakları!

Ev sahibi ve kiracının kanunen birbirlerine yükümlülükleri bulunuyor.  6098 Sayılı Türk Borçlar Kanunu'na göre, bu maddeleri sizler için sıraladık...

2B arazilerine bina yapanlara hapis cezası!

Orman Bakanlığı’ndan Şehircilik Bakanlığı’na hatırlatma yazısı gönderildi. Bakan Bekir Pakdemirli'nin açıklamalarına yer verilen yazıda; Orman Kanunu kapsamında bina yapanlara 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası olduğu belirtildi.

2B araziler için son gün 30 Kasım!

Kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış, bir daha geri kazanılamayan ve ıslah edilemeyen arazilere 2B araziler deniyor. 2b arazisindeki "2B", 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin B bendi için kullanılan bir kısaltma olarak ifade ediliyor. 

DSİ Kanunu Tasarısı Tarım Komisyonu'nda kabul edildi!

DSİ Kanunu Tasarısı, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda kabul edildi.

Orman Kanunu uygulama yönetmeliğinde değişiklik!

Orman Kanununun 17/3 ve 18. maddelerinin uygulama yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 18 Mayıs 2016 tarihinde 29716 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yapılan düzenlemeler..

Torba Yasa İmar Kanunu maddeleri!

14 Nisan 2016 tarihinde TBMM'de kabul edilen Torba Yasa, 26 Nisan 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kanun ile İmar Kanunu'nda da yenilikler yapıldı. İşte Torba Yasa İmar Kanunu maddeleri..

Torba Yasa İmar Kanunu değişikliği!

Mecliste kabul edilen 2016 Torba Yasa ile 3194 sayılı İmar Kanunu kapsamında birtakım değişikliklere yer verildi. İşte Torba Yasa İmar Kanunu değişikliği maddeleri 2016..

Kamçı Metal İnşaat Malzemeleri Orman Ürünleri Elektrik Temizlik Maddeleri San.ve Tic.Limited Şti. kuruldu!

Kamçı Metal İnşaat Malzemeleri Orman Ürünleri Elektrik Temizlik Maddeleri San.ve Tic.Limited Şti. Erhan Çelikler tarafından 10 bin TL sermaye ile 7 Ekim'de Ümraniye, Cemilmeriç Mahallesi'nde kuruldu.

2b arazileri rayiç bedelleri sorgulama!

6831 Sayılı Orman Kanunu’nun 2. Maddesi ‘B’ bendi için kullanılan bir kısaltma olarak bilinen 2b arazilerin satışı rayiç bedelleri üzerinden yapılıyor. İşte, 2b arazileri rayiç bedelleri sorgulama!

Efe34 Temizlik Maddeleri Orman Ürünleri İnşaat Malzemeleri Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Efe34 Temizlik Maddeleri Orman Ürünleri İnşaat Malzemeleri Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Tufan Özkılıç tarafından 50 bin TL sermaye ile 26 Ağustos'ta Maltepe, Altayçeşme Mahallesi'nde kuruldu.

2a arazi tapusu nasıl alınır?

Ormanlar ve ormancılıkla ilgili her türlü iş ve işlem, 6831 sayılı 6831 sayılı Orman Kanunu’nda düzenleniyor. Peki, Orman Kanunu’nun 2. maddesinin “A” bendinde yer alan 2a arazi tapusu nasıl alınır?

orman kanunu maddeleri Haberi

orman kanunu maddeleri

Orman Kanunu'na ilişkin düzenlemeler Meclis Bayındırlık Komisyonu'nda görüşüldü ve tartışmalarına neden olan düzenlemeyi içeren Orman Kanunu'nun maddeleri geri çekildi. Orman Kanunu'nun özel ormanların inşaata açılmasına izin veren 7. madde tasarıdan...