19 / 04 / 2024

Orman Kanununda Değişiklik 2020

Orman Kanununda Değişiklik 2020

Orman Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi ile doğal afetlere maruz kalan ormanlık alanların statülerinin korunarak bu alanların imara açılamasının ve yapılaşmanın önüne geçilecek.

Çiftçiler hemen bakın! Tarımsal desteklerin uygulanmasında değişiklik: Mazot ve gübre desteği, ÇKS başvuruları...

Tarım ve Orman Bakanlığınca hazırlanan "Bitkisel Üretime Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliğ" kapsamında sağlanan desteklerin başvuru ve ödeme tarihlerinde değişiklik yapıldı. İşte ayrıntılar...

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile Kat Mülkiyeti Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile Kat Mülkiyeti Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü 31796 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

TBMM’den geçti! Kredi kartları ve kredi faiz indirimi ile ilgili flaş değişiklik…

TBMM Genel Kurulunda geçtiğimiz günlerde kabul edilen Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile Kat Mülkiyeti Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi yasalaştı. Bundan sonra vatandaş daha fazla sigorta ve masraftan kurtulacak.

Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi komisyonda!

TBMM'ye sunulan Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında halihazırda devam etmekte olan tarımsal arazi satışında sınırdaş tarımsal arazi maliklerinin önalım hakkına ilişkin davaların reddedilmesi amaçlanıyor. 

Gelir Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Gelir Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi kapsamında gayrimenkullerin iş yeri olarak kullanımı için kiralanması durumunda stopaj uygulamasının kaldırılması amaçlanıyor...

Kamulaştırma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Kamulaştırma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

2004 Sayılı İcra ve İflas Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan 2004 Sayılı İcra ve İflas Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile icra işlemlerinde değişiklik yapılması planlanıyor. 

Finansal Kiralama Şirketleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Finansal Kiralama, Faktoring, Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Türk Vatandaşlığı Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi!

Türk Vatandaşlığı Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi kapsamında en az 3 yıl süre ile Türkiye'de ikamet etmeleri şartının getirilmesi amaçlanıyor.

Belediyeler Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan 5393 Sayılı Belediyeler Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile belediyelerin açtığı kadın sığınma evlerinin sayısının artırılması amaçlanıyor. 

İcra ve İflas Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi komisyonda!

TBMM'ye sunulan 2004 Sayılı İcra ve İflas Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında 'aile konutu' olarak kullanılan malların ihlallerinin önüne geçilmesi planlanıyor.

2004 Sayılı İcra ve İflas Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan 2004 Sayılı İcra ve İflas Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile şikayet hakkı olan kişilerin 'alacaklı, borçlu ve şikayet konusu işlemlerde hukuki yararı bulunan üçüncü kişiler' şeklinde düzenlenmesi planlanıyor.

Harçlar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Harçlar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile imar uygulamaları konularında açılacak davaların kamu davası sayılması ve bu davalardan harç alınmaması amaçlanıyor.

Orman Kanununda Değişiklik 2020 Haberi

Orman Kanununda Değişiklik 2020

Orman Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Komisyonda görüşmeleri devam eden kanun teklifi ile  yangın, heyelan ve diğer doğal afetlere maruz kalan ormanlık alanların statülerinin korunarak bu alanların imara açılamaması ve başka kişilere devredilmesinin önüne geçilmesi planlanıyor.

Doğal güzellikleri olan önemli yaşam alanlarımız olan ormanlar Ormanların korunması ve geliştirilmesi hususu Anayasamızın 169 uncu maddesi ile hukuki güvence altına alınmıştır. İlgili madde gereğince Devlet, ormanların korunması ve sahalarının genişletilmesi için gerekli kanunları koyup birçok tedbir alıyor. 

Yeni düzenlemeler yolda

Anayasa ile düzenlenmiş olduğu halde ormanlık alanların korunamadığı, yangınlar sonucu yok olan ormanlık alanlarda inşaat, madencilik, tarım gibi faaliyetlerin yapıldığı görülüyor. Sadece yangınlar sonucunda değil, devletin resmi izni ile çeşitli firmalar, madencilik faaliyeti ya da inşaat çalışması için de ormanlık alanları imara...