25 / 04 / 2024

örnek trampa sözleşmesi

örnek trampa sözleşmesi

Trampa, taşınır veya taşınmaz bir malın başka bir malla değiştirilmesi işlemine trampa deniyor. Trampa işlemi için taraflar arasında sözleşme imzalanması gerekiyor. İşte, trampa sözleşmesi örneği!

Tapu trampa sözleşmesi örneği 2016!

Trampa işlemi, tapu dairesinde yapılan işlemler arasında yer alıyor. Bunun için taraflar tapu trampa sözleşmesi imzalayabiliyor. Peki, sözleşme nasıl yapılır? İşte tapu trampa sözleşmesi örneği 2016..

Trampa sözleşmesi şekil şartı!

Taşınır veya taşınmaz malların değiştirilmesi işlemine trampa deniyor. Trampa işlemi için taraflar arasında sözleşme imzalanması gerekiyor. İşte, trampa sözleşmesi şekil şartı!

Konut trampa sözleşmesi örneği!

Taşınır ya da taşınmaz bir malın başka bir malla değiştirilmesi işlemine trampa deniyor. Konut trampa işleminde taraflar arasında sözleşme imzalanması gerekiyor. İşte, trampa sözleşmesi örneği!

Tapu takas sözleşmesi örneği!

Tapu takas bir başka deşyişle trampa işlemi, değeri aynı olsun olmasın tüm gayrimenkuller üzerinde yapılabiliyor. Tapu takas işlemi için tarafların sözleşme imzalaması gerekiyor. İşte, tapu takas sözleşmesi örneği!

Trampa sözleşmesi örneği!

Trampa, taşınır veya taşınmaz bir malın başka bir malla değiştirilmesi işlemine trampa deniyor. Trampa işlemi için taraflar arasında sözleşme imzalanması gerekiyor. İşte, trampa sözleşmesi örneği!

Gayrimenkul trampa sözleşmesi örneği!

Trampa işlemleri ile ilgili genel hükümlere Borçlar Kanunu'nda yer veriliyor. Trampa işlemlerinde taraflar aralarında bir sözleşme imzalıyor. İşte, gayrimenkul trampa sözleşmesi örneği!

Trampa sözleşmesi nasıl yapılır?

Trampa, bir malın başka bir malla değiştirilmesi işlemi olarak karşımıza çıkıyor.Trampa bir başka ifadeyle tapu takas olarak da biliniyor. Peki, trampa sözleşmesi nasıl yapılır?

Trampa sözleşmesi nedir?

İki ayrı kişinin tapuda üzerlerine tescilli bulunan gayrimenkullerini karşılıklı olarak birbirlerine devir etmeleri işlemine deniyor. Trampa sözleşmesi nedir? Trampa sözleşmesi nasıl hazırlanır? İşte trampa sözleşmesi...

Trampa mal değişim sözleşmesi!

Trampada malın karşılığı para değil, başka bir maldır. Başka bir anlatımla trampa, malın malla değiştirilmesidir. Bu husus, trampa ile satım sözleşmesi arasındaki farkı ortaya çıkarmaktadır...

Emlak yer gösterme sözleşmesi!

Emlakçılar, müşterilerine istedikleri kiralık daire ve ya iş yerini göstermeden önce, daha önceden hazırlamış olduğu emlak yer gösterme sözleşmesi ni imzalatıyorlar. Örnek sözleşmeyi haberimizde inceleyebilirsiniz...

Devremülk sözleşmesi nasıl feshedilir?

Devre mülk sözleşmesi imzalandıktan sonra tesis beğenilmediği takdirde alıcının sözleşmeyi feshetme hakkı sözleşmede belirtilen kurallar çerçevesinde her zaman bulunuyor. Peki Devremülk sözleşmesi nasıl feshedilir?... cevabı haberimizde.

Devremülk devir sözleşmesi!

Devremülk devir sözleşmesi, bir bağımsız bölümün satışı gerçekleşirken dveremülk alıcısı ile satıcısı arasında imzalanan sözleşme türüdür. Bu sözleşmeden sonra devremülkün tapusu düzenlenerek alıcı adına tescili yapılır...

Devremülk sözleşmesi nedir?

Devremülk sözleşmesi nedir?: Bağımsız bölümde yılın belli günleri sahip olunan mülkiyet hakkının devre mülk alıcısı ile satıcısı arasında yazılı olarak şartlara bağlandığı sözleşme olarak tanımlanıyor...

örnek trampa sözleşmesi Haberi

örnek trampa sözleşmesi

Trampa sözleşmesi örneği!

Trampa, taşınır veya taşınmaz bir malın başka bir malla değiştirilmesi işlemine trampa deniyor. Trampa işleminde söz konusu malların mevcut değerlerinin eşit olması şartı aranmıyor. 


Yani herhangi bir taşınır veya taşınmaz malla başka bir taşınır veya taşınmaz mal değiştirilecekse aradaki değer farkı  para ödenerek kapatılabiliyor. Trampa işlemine kısaca parasız değişim de denilebiliyor. Malların değiş tokuş edilmesi durumu trampa etmek olarak ifa ediliyor. 


 Borçlar Kanunu'nun 118'inci maddesine göre, iki, şahıs birbirine borçlu oldukları takdirde, her iki taraftan biri borcunu alacağı ile takas edebiliyor. Takas işlemleri için gereken belgelerin temin edilmesi halinde takas işlemi gerçekleşiyor. Trampa işleminde taraflar arasında sözleşme imzalanması gerekiyor. İşte, trampa sözleşmesi örneği!


Trampa sözleşmesi örneği!


Madde 1-


TARAFLAR :


Bir tarafta ………………………………………… adresinde ikamet eden ……. …………. ile, diğer tarafta ………………………………………… adresinde...