26 / 04 / 2024

Gayrimenkul satışı aracılık sözleşmesi!

Gayrimenkul satışı aracılık sözleşmesi!

Emlakçının, bir ücret karşılığında, bir gayrimenkulün alım satımı, kiralanması için taraflar arasında aracılık yapmak üzere gereken ortamı hazırlamak için yaptığı sözleşmeye gayrimenkul satışı aracılık sözleşmesi deniyor...




Gayrimenkul satışı aracılık sözleşmesi!


Emlakçı, bir ücret karşılığında, gayrimenkule ilişkin sözleşmelerin yapılması konusunda taraflar arasında aracılık etmeyi meslek edinmiş kişiye deniyor. 


Emlakçının, bir gayrimenkulün alım-satımı, kiralanması veya arsa üzerine inşaat yapımı gibi işlerde taraflar arasında aracılık yapmak veya bu işlere ilişkin sözleşmelerin yapılması için gereken ortamı oluşturmak üzere iş sahibi ile yaptığı sözleşmeye gayrimenkul satışı aracılık sözleşmesi deniyor.


Yazılı şekilde yapıldığı zaman geçerli olan gayrimenkul satışı aracılık sözleşmesi nde, tarafların kimlikleri, imzası, 

sözleşmenin konusu, aracılık hizmetinin süresi, süre uzatımı, sınırları, çalışma koşulları, hizmet bedelinin miktarı, ödenme koşulları ve zamanı, hizmet için gereken masraflar, masrafların kim tarafından, ne zaman ve ne miktarda ödeneceği, aracılık hizmeti verildiği halde iş sahibinin esas sözleşmeyi yapmaktan vazgeçmesi halinde hizmet bedelinin ödenip ödenmeyeceği gibi hususlar açıkça belirtilmelidir. 


Ayrıca, iş sahibi adına hareket eden temsilci veya vekil varsa, bu kişilerin yetkisini belirleyen geçerli bir belgenin gayrimenkul satışı aracılık sözleşmesi ne de eklenmesi gerekiyor.



Emlakçı komisyonu sözleşmesi örneği!
Kira kontratı yapılırken dikkat edilmesi gereken hususlar!
Güncel konut kira sözleşmesi!



Nagihan AKDAŞ/Emlakkulisi.com


Geri Dön