27 / 04 / 2024

Orta Kent

Orta Kent

Karşıyaka Belediyesi'nin avukatı Enis Dinçeroğlu, tüm davaları kurumsal kimlikle açtıklarını söyledi. Ayrıca bunları İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ihbar ettiklerini de bildirdi...

Taşkent'in tasarımı Türk mimarlara emanet!

Orta Asya'nın en eski ve büyük şehirlerinden Taşkent'in yeniden imarına ilişkin çalışmalar Türk mimarlar tarafından yapılıyor.

Nazilli Naz-Kent 6. Etap'ta hak sahipleri belirlendi!

Nazilli Belediye Başkanlığının mevcut piyasa koşullarında konut sahibi olamayan dar ve orta gelirli vatandaşların, uygun ödeme koşulları ile konut sahibi olmalarına yönelik başlattığı Naz-Kent Projesinde 6. Etaba gelindi.

Bodrum Eldebran Osmanlı Konağı açıldı!

Geçtiğimiz günlerde Bodrum Orta Kent Yahşi de yapılan Eldebran Osmanlı Konağı’nın Bodrum’ da yapılan açılışı birbirinden ünlü simaları bir araya getirdi.

Mersin'e kent merkezi kazandırılmalı!

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği'nin düzenlediği 'Yurtdışı Teknik Gezisi'nde bu yıl rota Orta Avrupa ülkeleri oldu. MERYAP Başkanı Nesim Ekinci, "Mersin'e de bir kent merkezi kazandırılması gerekiyor" dedi.

Başkent, 2015'te de emlakla kazanacak!

Eskidji Gayrimenkul Ankara Merkez Bölge Ortağı Köksal Ünal, Bağlıca, Batıkent Çakırlar, Mamak Doğukent Bulvarı, Eskişehir yolu ve İncek Bulvarı'nın çok kazandıran bölgeler olduğuna dikkat çekti.

Erden Timur ve Faruk Göksu 81 Kent, 81 Vizyon projesini 5 Haziran'da anlatacak!

Nef Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur ve Kentsel Strateji Kurucu Ortağı Şehir Plancısı A.Faruk Göksu "81 Kent, 81 Vizyon” projesinin detaylarını 5 Haziran 2014 tarihinde gerçekleşecek basın toplantısında paylaşacak...

Erden Timur ve Faruk Göksu'nun 81 Kent, 81 Vizyon Projesi'ni anlatacağı toplantı ertelendi!

Nef Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur ve Kentsel Strateji Kurucu Ortağı Şehir Plancısı A.Faruk Göksu “81 Kent, 81 Vizyon” Projesi ileri bir tarihe ertelendi...

Erden Timur ve Faruk Göksu 81 Kent, 81 Vizyon projesi'ni 15 Mayıs'ta anlatacak!

Nef Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur ve Kentsel Strateji Kurucu Ortağı Şehir Plancısı A.Faruk Göksu “81 Kent, 81 Vizyon” kapsamında, 6 aylık süreçte kamu, özel ve sivil sektörlerin işbirliği ve yeni dönem hedeflerini anlatacak...

SFN Metal Kent Sistemleri İnşaat Taahhüt Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

SFN Metal Kent Sistemleri İnşaat Taahhüt Ticaret Limited Şirketi, Jülide Berber tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile 24 Ocak'ta Soğanlık, Orta Mahallesi, Alparslan Sokak'ta kuruldu.

Somuncu Grup, Kent Plaza'nın ortaklığından ayrılıyor!

Kent Plaza' nın 5 kurucu ortağından birtanesi olan Somuncu Grup artık Kent Plaza' da misyonunu tamamladığını düşünüyor. Somuncu Grup Onursal Başkanı Vehbi Somuncu; Kent Plaza'nın ortaklığından ayrıldıklarını açıkladı..

Van'daki Özşafak Kent Sitesi sakinleri isyanda: Bu mu orta hasar

Van'da Halilağa Mahallesi Gaziler Sokakta bulunan Özşafak Kent Sitesi sakinleri daha önce ağır hasar verilen binalarına son incelemeden sonra orta hasar kararı verilmesine isyan etti

Kent Konut'tan Kocaeli'de modern konut hamlesi!

4 Nisan 2005'te faaliyete geçirilen Kent Konut'tan Kocaeli'de modern konut hamlesi

Süleyman Çetinsaya: Orta sınıf için konut alma zamanı

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, "Banka faizleri inmez denilen 0,80'lerde. Orta gelir gurubu için bu rakam bulunmaz bir fırsat" dedi

Orta Kent Haberi

Orta Kent

Gezi Parkı protestolarının çıkış noktası olan "yeşil hareket", İzmir'de Karşıyaka Belediyesi tarafından Taksim'den çok daha önce, adliye koridorlarında başlatıldı. İlçenin bitişiğinde maden işletmeciliği yapılamayacağını savunan belediye, Aliağa'daki termik santrallere bile, yurttaş sağlığım ön plana koyarak karşı çıkıyor. Çevre odaklı davaları ardı ardına açan belediye, zaman zaman kazanımlar elde ettiği gibi, ret yanıtı da alıyor. 


Kurumsal kimlik Avukat Enis Dinçeroğlu, bu davaların tümünü belediyenin kurumsal kimliğiyle açtıklarını bildirdi. Ayrıca bunlan İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne de ihbar ettiklerini ancak oradan somut bir adım atılmadığını vurguladı. 


Dinçeroğlu'nun verdiği bilgiye göre belediye, Karşıyaka sırtlarında Metro AŞ tarafından işletilmek istenen altın madenine ruhsat veren Eneıji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı'nın işleminin iptali istemiyle önceki yıl İzmir 3. İdare Mahkemesi'ne başvurdu. 


Mahkeme de, istemi yerinde gördü ve iptal kararı verdi....