26 / 04 / 2024

Ortaklığın giderilmesi için ne yapılır

Ortaklığın giderilmesi için ne yapılır

Hisseli taşınmaz mal sahipleri ortaklığın giderilmesini isteyebiliyor. Peki, hisseli taşınmaz mal sahipleri ortaklığa nasıl son verebilir? Ortaklığın giderilmesi için ne yapılır? İşte yanıtı..

Ortaklığın giderilmesi davası hangi durumlarda açılabilir?

Posta gazetesi yazarı Tamer Heper bugünkü yazısında ortaklığın giderilmesi davasını kaleme aldı. Peki ortaklığın giderilmesi davası kime açılabilir? İşte Tamer Heper'in konu ile ilgili o yazısı...

İzale-i şüyu ne demek? Ortaklığın giderilmesi için ne yapılmalı?

İzaile-i şüyu, Türkçe karşılığı ortaklığın giderilmesi olarak ifade edilir. Taşınır veya taşınmaz mallarda ortaklığın sona erdirilmesi izale-i şüyu davası ile hukuken gerçekleşir. Kişisel mülkiyete geçişin sağlanmasına yarayan bu davanın resmen bazı kuralları vardır. 

Miras bırakılan gayrimenkul için ortaklığın giderilmesi davası açılabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde miras bırakılan gayrimenkullerde ortaklığın giderilmesi davası açılıp açılamayacağını kaleme aldı.

Alarko GYO, Bodrum'da tatil köyü satın almak için görüşmelere başladı!

Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Bodrum'da tatil köyü satın almak için görüşmelere başladığını açıkladı.

Ortaklığın giderilmesi dava dilekçesi 2021!

Hisseli gayrimenkul üzerinde bulunan ortaklığı bozmak için izale-i şuyu davası açılıyor. Bu dava için bir dilekçe ile mahkemeye başvuruluyor. Peki ortaklığın giderilmesi dava dilekçesi 2021 nasıl hazırlanıyor? İşte tüm merak edilenler...

Ortaklığın giderilmesi davası dilekçesi 2021!

Bir taşınmaz maldaki ortak mülkiyet veya kullanım hakkının ortaklar arasında paylaşılması veya satılması suretiyle sona erdirilmesi için ortaklığın giderilmesi davası açılabiliyor. Peki ortaklığın giderilmesi davası dilekçesi nasıl hazırlanıyor? İşte ortaklığın giderilmesi davası dilekçesi 2021...

Esnaf ve Sanatkarların Uğradıkları Zararların Giderilmesi İçin Bazı Kanun'larda değişiklik!

Esnaf ve Sanatkarların Yeni Koronavirüs (Covid-19) Salgınına Karşı Alınan Önlemler Kapsamında Uğradıkları Zararların Giderilmesi İçin Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Nurol İnşaat Nurol GYO paylarının satışı için SPK'ya başvurdu!

Nurol İnşaat elinde bulunan Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. B Grubu paylarından, sermayenin yüzde 10.17'sine tekabül eden 30.000.000 adede kadar olan kısmının satışı için SPK'ya başvurdu.

Zeynep Korel babasının mirası için izale-i şüyu davası açtı!

Mirasçılık (veraset) belgesi almak için Hülya Darcan ve kardeşi Bergüzar Korel’e dava açan Zeynep Korel, veraset ilamı davası sonrasında payına düşeni almak için izale-i şüyu (ortaklığın giderilmesi) davası açtı.

16 maddede sitelerde ortaklığın giderilmesi ve ön alım hakkı!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "sitelerde ortaklığın giderilmesi" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...

Akiş GYO ortaklık davası için tarih belirlendi!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada ortaklık davası için duruşma tarihi belirlendi.

8 soruda ortaklığın giderilmesi davası!

Hisseli mülkiyete konu olan taşınmaz mallar için hissedarlar ortaklığın giderilmesi davası açılabiliyor. Peki Ortaklığın giderilmesi davası harcı ne kadar? Ortaklığın giderilmesi davası hangi mahkemede açılır? diyorsanı işte yanıtı...

Sinpaş GYO, Saf GYO paylarının satışı için ayrılma işlemi tamamlandı!

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı portföyünde bulunan 61 milyon 431 bin 299 adet SAF Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı paylarının satışı için ayrılma hakkı işlemi tamamlandı.

Ortaklığın giderilmesi için ne yapılır Haberi

Ortaklığın giderilmesi için ne yapılır

Ortaklığın giderilmesi için ne yapılır?

Hisseli taşınmaz mal sahipleri ortaklığın giderilmesini bir dava açarak isteyebiliyor. Dava masraflarını her bir paydaş için payları kadar karşılamak durumunda kalıyor. 


Bu davalar paydaşlar dışında 3.kişilere açılamıyor. Gayrimenkule ortak mülkiyet olarak sahip olan hissedarların mallarının aynen taksim edilmesi veya mahkemece satılarak bedellerinin hissedarlar arasında payları nispetinde paylaştırılmasına ortaklığın giderilmesi olarak ifade ediliyor.


Ortaklığın giderilmesi davasındaki amaç ortaklar arasında çıkan anlaşmazlıkların ve uyuşmazlıkların mahkeme yolu ile ortaklıklarının giderilerek çözülmesi olarak ifade ediliyor.


Paylaşma biçiminde uyuşma sağlanmadığı takdirde paydaşlardan birinin istemi üzerine hâkim, malın aynen bölünerek paylaştırılmasına, bölünen parçaların değerlerinin birbirine denk düşmemesi hâlinde eksik değerdeki parçaya para eklenerek denkleştirme sağlanmasına karar verir.


Bölme istemi durum ve koşullara uygun görülmezse ve özellikle paylı malın önemli bir değer kaybına uğramadan bölünmesine olanak...