20 / 04 / 2024

Ortofoto projesi başladımı

Ortofoto projesi başladımı

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Ortofoto Projesi kapsamına alınan 40 bin kilometre kare alanda, kentlerin yerleşim ve gelişme alanlarını kapsayacak şekilde, il, ilçe ve beldelerde yüksek çözünürlüklü ortofoto üretimi yapıldığını açıkladı.

İlk evim konut kredisi için başvurular başladı mı? Düşük faizli konut kredisinde son durum!

İlk defa konut sahibi olacaklara düşük faizli konut kredisinde detaylar pek çok kişi tarafından araştırılıyor. 1.20 düşük faizli konut kredisinden hiç konut olmayan kişiler yararlanabilecek. Peki, ilk evim konut kredisi için başvurular başladı mı?

Evlilik kredisi başvuruları başladı mı? Faizsiz krediden yararlanmak isteyenler acele etsin! Ayrıntılar netleşti...

Aile ve Gençli Fonu dün resmen kuruldu. Söz konusu fonun kurulmasının ardından gözler evlilik kredisine çevrildi. Peki evlilik kredisi başvuruları başladı mı? Faizsiz krediden yararlanmak isteyenler dikkat...

TOKİ Giresun 500 bin konut başvuruları başladı mı? 

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Giresun 500 bin konut başvuruları ile ilgili detaylar pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki TOKİ Giresun 500 bin konut başvuruları başladı mı? 

Vergisiz cep telefonlarında son dakika! Mağazalar telefon satışına başladı mı?

Vergisiz telefon satışının 1 Kasım 2023 tarihi itibariyle başladığı duyurulmuştu. Peki mağazalar vergisiz telefon satışlarına başladı mı? Vergisiz telefon almak isteyenler dikkat! Vergisiz telefonda son dakika gelişmesi...

Çaykur çay paraları hesaplara ne zaman yatacak? Ekim 2023 çay destekleme ödemeleri başladı mı?

Çay üreticileri merakla ÇAYKUR yaş çay paralarının hesaplara yatırılacağı tarihi sorguluyor. Peki, ÇAYKUR çay paraları hesaplara ne zaman yatacak? Ekim 2023 çay destekleme ödemeleri başladı mı?

TOKİ 500 bin yeni konut projesi başvuruları başladı mı? İstanbul TOKİ konut başvurusu nasıl yapılır?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 5 sene içinde 12. Kalkınma Planı kapsamında 500 bin yeni sosyal konut inşa etmeyi planlıyor. Peki, TOKİ 500 bin yeni konut projesi başvuruları başladı mı? İstanbul TOKİ konut başvurusu nasıl yapılır?

Ziraat Bankası KPSS şartsız personel alımı başvuruları başladı mı, ne zaman bitecek? 

İş arayanları sevindirecek müjdeli haber Ziraat Bankası'ndan geldi. Bu kapsamda, Ziraat Bankası ve Ziraat Katılım bünyesine 577 personel katacak. Peki, Ziraat Bankası KPSS şartsız personel alımı başvuruları başladı mı, ne zaman bitecek?

Vergisiz telefon kredi ile alınabiliyor mu, taksit yapılıyor mu? Telefon satışı başladı mı? 

Öğrencilerin heyecanla beklediği vergisiz bilgisayar, telefon ve internet desteği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki, Vergisiz vergisiz telefon kredi ile alınabiliyor mu, taksit yapılıyor mu? Telefon satışı başladı mı? 

1.20 faizli konut kredisi kampanyası başladı mı? Ev alacaklar dikkat! Düşük faizli konut kredisini kimler alabilir?

İlk defa konut sahibi olacakları yakından ilgilendiren düşük faizli konut kredisi kampanyası, son günlerde sık sık araştırılıyor. Peki 1.20 faizli konut kredisi kampanyası başladı mı? İşte detaylar...

1.20 faizli konut kredisi başvuruları başladı mı? İşte düşük faizli konut kredisi başvuru şartları ve ödeme planı!

1.20 faizli konut kredisi başvuruları başladı mı sorusunun yanıtı pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. İşte düşük faizli konut kredisi başvuru şartları ve ödeme planı...

354.074 TL'den başlayan fiyata 42 ilde, 462 arsa, yüzde 35 peşinat, 48 ay vade fırsatı! TOKİ arsa ihalesi başladı mı?

Ucuz fiyata arsa almak isteyen vatandaşlar TOKİ arsa ihalesini bekliyor. 354.074 TL'den başlayan fiyata arsa... 42 il, 462 arsa, yüzde 35 peşinat, 48 ay vade fırsatı! TOKİ arsa ihalesi başladı mı ne zaman başlayacak?

Ev hanımlarına emeklilik başvuruları 2023 başladı mı, şartları neler?

Milyonlarca ev hanımı emekli hayalini kuruyor. Peki, Ev hanımlarına emeklilik başvuruları 2023 başladı mı, şartları neler? İşte son dakika gelişmeleri...

KYK burs başvuruları başladı

Üniversite öğrencilerinin en önemli gelir kaynağı olan KYK burs başvuruları başladı mı sorusu merak konusu. Yapılan açıklamada başvuruların bugün başladığı duyuruldu. İşte haberin ayrıntıları...

Ortofoto projesi başladımı Haberi

Ortofoto projesi başladımı

Ortofoto projesinin Türkiye’de bir ilk olma özelliğinin yanında, dünyada da sayılı projeler arasında yer aldığını özellikle belirten Bakan Güllüce, “Bu çalışmalar, ülkemizdeki yatırım yer seçimlerinin daha hızlı ve sağlıklı yapılmasını sağlayarak, yatırım sürecinin kısalmasına katkıda bulunacaktır” dedi.


Bakan İdris Güllüce, karar destek süreçlerinin etkinlik ve verimliliğinin arttırılması açısından da Coğrafi Bilgi Sistemleri Portalı’nın, büyük önem taşıdığını kaydetti.


Ortofoto Projesi’nin sağlayacağı katkıları değerlendiren Bakan Güllüce, “Bu proje ile; afet yönetiminin ihtiyaç duyduğu temel veriler hizmete sunulacak, Ülkenin bina envanteri elde edilecek, kentlerin mahalle mahalle afet sigortalanma oranları görülebilecek, afet sonrasında hak sahipleri, DASK tarafından hızlı bir şekilde belirlenecek, kıyılardaki kaçak yapılaşmalar takip edilebilecek, kentlerde binalarda kaçak katlar otomatik olarak belirlenebilecek” dedi.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı web sayfası üzerinden altlık verilerle birlikte Bakanlık mekânsal...