19 / 04 / 2024

ORTOFOTO

ORTOFOTO

Çevre Bakanlığı Ortofoto Projesi kapsamında Eylül Ekim aylarında Afyonkarahisar, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman. Malatya, Kayseri, Nevşehir, Yozgat, Çorum ve de Tokat illerinde havadan görüntü alımı tamamlandı.

Deprem bölgesindeki 11 ilde ortofoto haritaları devrede: Sınırları değişen mülkiyetlerin yeri belirleniyor! 

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen iller için ortofoto haritaları üreterek, hangi mülkiyette nerede, ne derece kayma olduğunu belirlediklerini ifade etti. 

Sayıştay: İmar barışında uydu görüntüsü doğru sonuç vermez!

10 milyon 79 bin vatandaşın yararlandığı imar barışı ile ilgili Sayıştay tarafından yayınlanan raporda, imar barışında uydu görüntüleri için ortofoto ya da Google Earth gibi programların kullanıldığını ve bu programların doğru sonuç vermediği belirlendi.  

İmar barışından faydalanan binalara Google Earth denetimi! Yeterli olmadı!

Sayıştay raporunda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüklerinin imar barışından faydalanan binaları uydu görüntülerinden, ortofoto ya da Google Earth gibi programlardan incelediği kaydedildi. Uydu görüntüleri ise binanın kat sayısı ya da iç mekanlarındaki değişiklikleri yansıtmadı ve denetimle

Manisa'da imar planları için teknolojik adım!

Yunusemre ve Şehzadeler ilçesini kapsayan alanın stereo hava fotoğraflarından 1/1000 ve 1/5000 ölçekli sayısal fotogrametrik ve renkli ortofoto haritaların kontrolünü yapıyor.

Manisa'da imar planları için teknolojik adım!

Manisa Büyükşehir Belediyesi gelişen teknoloji ile Yunusemre ve Şehzadeler ilçesini kapsayan alanın stereo hava fotoğraflarından 1/1000 ve 1/5000 ölçekli sayısal fotogrametrik ve renkli ortofoto haritaların kontrolünü yapıyor.

40 bin metrekare alan havadan fotoğraflanıyor!

Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü tarafından kentsel alanlarda, turizm ve kıyı bölgelerinde durum tespiti yapmak amacıyla 40 bin kilometrekarelik alanda yürütülen Ortofoto Projesi kapsamındaki görüntüleme çalışmalarının yüzde 45'i, arazi çalışmalar

Kaçak yapılaşmayı İHA'lar tespit edecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kaçak yapılaşmaları, insansız hava araçlarıyla tespit edecek. "Ortofoto ve Coğrafi Veri Üretim Isı Projesi" kapsamında kentsel alanlarla mevcut durum tespiti çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Kaçak yapılar tespit edilmeye devam ediyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ortofoto projesi kapsamında 2014 - 2015 yıllarında kentsel alanlarda, turizm ve kıyı bölgelerinde mevcut durum tespiti yapmaya devam ediyor.

Ortofoto ve insansız hava araçları ile kaçak yapılaşmalar tespit edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ortofoto projesi kapsamında 2014-2015 yıllarında kentsel alanlarda, turizm ve kıyı bölgelerinde mevcut durum tespiti yapmaya devam ediyor.Ortofoto ve insansız hava araçları ile kaçak yapılaşmalar tespit edilecek.

Ortofoto Projesi'nde vatandaşlar için yeni bir uygulama daha!

Bakan İdris Güllüce, “Bu çalışmalar, ülkemizdeki yatırım yer seçimlerinin daha hızlı ve sağlıklı yapılmasını sağlayarak, yatırım sürecinin kısalmasına katkıda bulunacak. Bakanlıktan vatandaşlar için yeni bir uygulama daha...

Ortofoto projesi tam gaz ilerliyor!

İdris Güllüce, 40 bin kilometre kare alanda, kentlerin yerleşim ve gelişme alanlarını kapsayacak şekilde, kıyı bölgelerinde, sosyal, kültürel, sanayi ve turizm alanlarında, il, ilçe ve beldelerde yüksek çözünürlüklü ortofoto üretimi yapıldığını açıkladı.

Ortofoto projesi çalışmaları hızlandırıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Ortofoto Projesi kapsamına alınan 40 bin kilometre kare alanda, kentlerin yerleşim ve gelişme alanlarını kapsayacak şekilde, il, ilçe ve beldelerde yüksek çözünürlüklü ortofoto üretimi yapıldığını açıkladı.

Afyon'un foto haritası çıkarıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca gerçekleştirilen Ortofoto Projesi kapsamında Afyonkarahisar'dan havadan görüntü alımı tamamlandı.Ortofoto Projesi ile Türkiye'nin butun binalannı.hatla binalardaki çarpıklaşmayı da görme imkanı mümkün olacak.

ORTOFOTO Haberi

ORTOFOTO

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca gerçekleştirilen Ortofoto Projesi kapsamına alınan 40 bin kilometre alanda; kentlerin yerleşim ve gelişme alanlarını kapsayacak şekilde, kıyı bölgelerinde, sosyal, kültürel, sanayi ve turizm alanlarında, il, ilçe ve beldelerde yüksek çözünürlüklü ortofoto üretimi yapılıyor Türkiye'de bir ilk olma özelliğinin yanında, dünyada da sayılı projelerden arasında yer alan Ortofoto Projesi ile ortaya çıkan haritadan her şeyi, Türkiye'nin bütün binalarını, hatta binalardaki çarpıklaşmayı da görme imkanı mümkün olacak. Ortofoto Projesi ile özellikle, kentsel alanların yüksek çözünürlüklü görüntüleri elde edilecek, ihtiyaç duyulan imar planlan için temel altlıklar oluşturulacak, Afet Yönetiminin ihtiyaç duyduğu temel veriler hizmete sunulacak, ülkenin bina envanteri elde edilecek, kentlerin mahalle mahalle afet sigortalanma oranlan görülebilecek, afet sonrasında hak sahipleri, DASK tarafından hızlı bir şekilde belirlenecek, kıyılardaki...