19 / 04 / 2024

OSB\'de kreş

OSB\'de kreş

İstanbul Dudullu Organize Sanayi Bölgesi (OSB), 4 milyon TL'lik yatırımla, İstanbul'un en büyük kreşini inşa ediyor

Dünyada bir ilk! İzmir'de tıbbi ve aromatik OSB kuruluyor!

Kınık Tarıma Dayalı İhtisas organize sanayi bölgesinde (OSB) yatırım hazırlıkları başladı. 1 milyon 250 bin metrekare alanda kurulacak OSB’de ilk aşamada ülkedeki bitkilerin yaklaşık 150 çeşidi yetiştirilmeye başlanacak.

Deprem, üretimi de vurdu! İşte bölge OSB’lerde yıkılan fabrika sayısı!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan iki büyük asrın depremi bölgede üretime de darbe vurdu. Deprem nedeniyle bölge genelinde 2 OSB’de 11 fabrikanın yıkıldığı bildirildi.

Kütahya Altıntaş Zafer OSB'de 8 firmaya yer tahsisi!

Kütahya'nın Altıntaş ilçesinde bulunan Zafer OSB’de birçok firmaya yer tahsis edildi. Toplam 348 milyon liraya ulaşan yatırım bedeliyle kurulması planlanan fabrikalarda 3 bin 335 yeni istihdam sağlayacak. 

Erzurum OSB'de çökmeler yaşandığı iddiası TBMM'de!

Erzurum'da yeni yapılan OSB'de çökmeler yaşandığı iddiası meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Cinisli, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Avrupa ve Türkiye’nin en büyük 'yeşil OSB’si Dikili’de kuruluyor!

Tüm enerjisini kendi bünyesinde sağlayan "yenilenebilir yeşil bir OSB" çalışması olan Dikili TDİOSB'nin Avrupa ve Türkiye’nin en büyük topraksız, tam otomasyonlu, ısıtma için yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanıldığı modern sera ve tarımsal sanayi kümelenmesi olması amaçlanıyor.OSB'de tüm atıkl

Denizli OSB'de satılık ve kiralık yer talepleri arttı: Parsel kalmadı!

Türkiye’nin sanayisi ve ihracat performansıyla öne çıkan şehirlerinden Denizli, 2021 de yatırımlarıyla dikkat çekecek. Denizli OSB'de satılık ve kiralık yer talepleri arttı, bölge yönetimi parsel bulunmaması sebebiyle taleplere olumsuz cevap veriyor.

Mardin 2. OSB'de yatırımcılar yer tahsisi için sıraya girdi!

Mardin'in istihdam ve ekonomisine ciddi katkı sağlaması planlanan ve ilk etapta 5 bin kişinin istihdam edileceği 2. OSB'de yatırımcılar yeni yer tahsisi için sıraya girdi.

Adnan Ünverdi: OSB'de yer bulamıyoruz!

Pandemide ihracatını artıran tek şehir olduklarını söyleyen Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, "OSB'de yer bulamıyoruz" dedi.

Diyarbakır OSB'de 22 fabrika için yer tahsisi yapıldı!

Kurulduğu günden bu yana etap etap genişleyerek büyüyen ve teşvik uygulamaları sayesinde girişimcilerin her zaman yoğun ilgi gösterdiği Diyarbakır OSB'de, koronavirüs salgınına rağmen bu yıl 22 firmaya fabrika kurulması için yer tahsisi yapıldı.

Kırklareli OSB'de yapılaşma şartı yüzde 100’e çıkarıldı!

Kırklareli Valiliği, yeni imar planına göre; OSB'de yapılaşma şartı olan KAKS yüzde 70 iken yüzde 100 ‘e çıkarıldığını açıkladı. Bu sayede Kırklareli OSB katılımcıları, önceki yapılaşma haklarına ilave olarak fazladan yüzde 30 imar hakkına sahip oldu.

Nizip OSB'de 15.6 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

Nizip İcra Dairesi, Gaziantep İl, Nizip İlçesi'nde bulunan Nizip OSB'de 44 bin 317 metrekare arsa üzerinde bulunan fabrika binası ve müştemilatını 15 milyon 615 bin 890 TL'ye satıyor.

Karabük OSB'de 35 milyon TL'ye altyapı yapım işi ihalesi!

Karabük Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanlığı'nca Karabük OSB'de altyapı yapım işi 35 milyon 73 bin 761 TL'ye kapalı zarf teklif alma usulü ile ihale edilecek.

Niğde OSB'de 4 firmaya arsaları tahsis edildi!

Niğde Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) sanayi parseli talep eden müteşebbislere 3 günde arsaları tahsis edildi.

OSB\'de kreş Haberi

OSB\'de kreş

Temeli 3 ay önce atılan ve ekim ayında hizmete girecek olan kreş binası tamamlandığında, çocuk emzirme odaları, sınıflar, aktivite ve beslenme alanlarıyla, 4 bin 600 metrekare kapalı alana sahip, 300 çocuğu barındıran, İstanbul'un en büyük kreşi olacak. Kadın istihdamının artırılması amacıyla, geçtiğimiz şubat ayında Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı arasında imzalanan 'OSB'lerde kreş açmayı planlayan protokol'ü ilk hayata geçirenlerin başında Dudullu OSB geldi. Dudullu OSB Bölge Müdürü Murat Fırat, kreş konusunun 5 yıldır yönetimin hedefinde olduğunu, iki bakanlık arasında imzalanan protokol sonrası harekete geçtiklerini dile...