20 / 04 / 2024

Osman Telli yasal düzenleme açıklaması

Osman Telli yasal düzenleme açıklaması

Tasarruf finansman şirketlerine ilişkin yasal düzenleme kısa bir zaman sonra yürürlüğe giriyor. Birikimevim Yönetim Kurulu Başkanı Osman Telli konuyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Emak İnvest İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Emak İnvest İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Sarıyer'de 2 milyon TL sermaye beedeli ile Osman Telli tarafından kuruldu.

Tasarruf finansman şirketlerinden denetim yorumu!

Tasarruf finansman şirketleriyle ilgili yasal düzenleme TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. Yasanın önemine dikkat çeken Birikimevim Yönetim Kurulu Başkanı Osman Telli, sadece şirketlerin değil tüketici haklarının da koruma altına alındığını söyledi.

Faizsiz konut düzenlemesiyle sektörde yepyeni bir dönem başlayacak!

Birikimevim Yönetim Kurulu Başkanı Osman Telli, Tasarruf finansman şirketlerine ilişkin yasal düzenleme birlikte sadece şirketlerin değil tüketici haklarının da koruma altına alındığını söyledi.

Osman Telli: Yasal düzenleme ile sektörümüz yeni bir ivme kazanacak!

Tasarruf finansman şirketlerine ilişkin yasal düzenleme kısa bir zaman sonra yürürlüğe giriyor. Birikimevim Yönetim Kurulu Başkanı Osman Telli konuyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Ev sahibi olmak isteyenlerin tercihi yeni binalar!

Ocak ayında Birikimevim’e başvuru yapanların yüzde 54’ünü ev sahibi olmak isteyenler oluşturdu. Birikimevim Yönetim Kurulu Başkanı Osman Telli konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada ev sahibi olmak için Birikimevim’e başvuranların depreme dayanıklı, yeni projeleri tercih ettiğinin altını çizdi.

Osman Telli: 2021’de güçlü bir ekiple ilerlemeye devam edeceğiz!

Birikimevim Yönetim Kurulu Başkanı Osman Telli yaptığı açıklamada "2021’de altyapımızı daha da kuvvetlendirip, güçlü bir ekiple ilerlemeye devam edeceğiz." dedi.

Depreme dayanıklı ve sıfır evlere talep arttı!

TÜİK Kasım ayı verilerini değerlendiren Birikimevim Yönetim Kurulu Başkanı Osman Telli, ''Ev sahibi olmak isteyenler depreme dayanıklı ve yeni yapılara yöneliyor'' dedi.

Birikimevim satış ekiplerine yeni araçlarını teslim etti!

Birikimevim her ay gerçekleştirdiği değerlendirme toplantısını Birikimevim Yönetim Kurulu Başkanı Osman Telli ev sahipliğinde düzenledi. Boğaziçi Oteli’nde gerçekleşen değerlendirme toplantısında satış ekibine yeni araçları teslim edildi.

Osman Özdemir: 17 Ağustos depremi unutuldu!

Adıyaman Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Osman Özdemir "itiraf etmemiz gerekiyor ki; 17 Ağustos depremi ne yazık ki unutulmuş, unutturulmuş ve yapılanlar idare-i maslahat'ın ötesine geçememiştir" dedi.

Osman Özdemir: 17 Ağustos depreminden ders alınmadı!

Osman Özdemir, üzerinden 15 yıl geçmesine rağmen bugün itiraf etmemiz gerekiyor ki; deprem ne yazık ki unutulmuş, unutturulmuş ve yapılanlar idare-i maslahat’ın ötesine geçememiştir.” dedi.

Devremülk cayma bedeli yasal mı?

Tüketicinin cayma hakkını kullanmasına karşılık, karşı taraf cayma bedeli talep edebiliyor. Peki tüketiciden istenen bu devremülk cayma bedeli yasal mı? İşte Devremülk cayma hakkı Yargıtay Kararı örneği...

Muhammet Balta: Nevşehir'deki doğal yer altı depoları yasal statüye kavuşacak!

Gülşehir ilçesindeki bir yer altı deposunda incelemelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Nevşehir'deki doğal yer altı depolarının yasal statüye kavuşturulması çalışma yapacaklarını bildirdi.

Osman Günler kimdir?

Kocaeli Belediyesi İmar Daire Başkanı Osman Günler kimdir? Osman Günler, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Osman Günler, ne zamandan beri, İmar Daire Başkanı olarak görev alıyor?

Osman Telli yasal düzenleme açıklaması Haberi

Osman Telli yasal düzenleme açıklaması

Faizsiz konut ve taşıt edindiren şirketler, 6361 sayılı Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Kanunu'nda yapılan değişiklikle yasal denetim ve düzenleme kapsamına alınıyor. Yapılan düzenleme çerçevesinde  firmaların denetim ve düzenlenme görevi, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na (BDDK) veriliyor.

Sektörün uzun zamandır bu yasaya ihtiyaç duyduğunu dile getiren Birikimevim Yönetim Kurulu Başkanı Osman Telli, ” Regülasyon sürecinin tamamlanması ile sektörde; kontrolsüz büyümenin önüne geçilmesinin yanı sıra müşterilerin ve şirketlerin haklarının karşılıklı savunabileceği mekanizmanın kurulması bekleniyor’’ şeklinde konuştu.

Faaliyetlerinin dar gelirli kişilerin küçük tasarruflarını sisteme dahil ederek, onlar için bir alternatif oluşturmak adına iyi bir yöntem olduğuna değinen Telli, yasa ile birlikte bu modelin finansal bir enstrüman olarak yerini bulmasının sevindirici olduğunu dile getirdi. Meclise ve ilgili kurullara bu konudaki çalışmaları...