26 / 04 / 2024

Osmaniye tarihi cami

Osmaniye tarihi cami

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yer alan tarihi Ala Cami, gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarından sonra ibadete açıldı.

TOKİ Osmaniye projesiyle 126 yeni konut geliyor! Tarih belli oldu!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Osmaniye projesinin ihale tarihi belli oldu. İşte TOKİ Osmaniye 2023 projesi detayları...

Kayseri Kocasinan'da tarihi caminin restorasyonu tamamlandı! 

Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde yer alan sekiz asırlık tarihi cami aslına uygun bir şekilde restore edilerek ibadete açıldı. 

Yalova'daki 100 yıllık Ayazma Camisi restore edilecek!

Yalova'nın Altınova ilçesi Ayazma (Soğuksu) köyünde yerleşim alanının yakın bir bölgeye kayması sebebiyle yıllardır kullanılmayan ve çatısı çöken tarihi cami, restore edilecek ve ibadete açılacak.

TOKİ Osmaniye Bahçe orta gelir son başvuru tarihi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Osmaniye Bahçe orta gelir grubu projesi için başvuru dönemi bugün sona eriyor...

Bursa'da tarihi Ulu Cami ve çarşıların çevresindeki eski yapılar yıkılıyor!

Bursa'daki "Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi" kapsamında Kızılay, Merkez Bankası ve İŞKUR binalarının ardından 15 iş yeri yıkıldı.

Esadiye Cami restorasyonla ayağa kaldırılıyor!

Elazığ'da UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ndeki tarihi Harput Mahallesi'nde Artuklu dönemi 800 yıllık Esadiye Cami, 4 senedir süren restorasyon çalışması ile yeniden ayağa kaldırılıyor

Bursa'da tarihi Ulu Cami ve çarşıların etrafındaki eski yapılar yıkılıyor!

Bursa'da başlatılan "Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi" kapsamında devam eden yıkımlarla Ulu Cami ve çevresindeki çarşıların silüeti ortaya çıktı.

Yalova'daki Gazi Minareli Cami'nin restorasyonu tamamlandı!

Üzerinde taşıdığı kurşun ve top mermileri izleriyle Yunan işgalinin acılarını yansıtan Yalova Güneyköy'deki tarihi cami, restorasyondan sonra tekrar ibadete açıldı.

Fatih Dökümhanesi'ndeki tarihi cami Ayasofya Cami ile aynı gün açılacak!

Kırklareli'nin Demirköy ilçesinde, İstanbul'un fethinde kullanılan top ve güllelerin döküldüğü Fatih Dökümhanesi'ndeki tarihi cami Ayasofya Cami ile aynı gün açılacak...

Osmaniye'deki tarihi Ala Cami 96 yıl sonra açıldı!

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yer alan tarihi Ala Cami, gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarından sonra ibadete açıldı.

Osmaniye'deki tarihi Ala Camisi'ndeki restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Osmaniye Kadirli'deki Ala Camisi, yaklaşık iki yıl süren restorasyon çalışmasından sonra cuma namazıyla ibadete açılacak

Suriye Afrin'deki iki tarihi yapı restore ediliyor!

Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü Suriye'nin Afrin bölgesinde yer alan tarihi cami ile türbeyi restore edecek.

Bartın'daki 120 yıllık tarihi bina yıkılıyor!

Bartın’da, Endüstri Meslek Lisesi olarak kullanılan 120 yıllık tarihi bina külliyeli cami yapılmak için yıkılıyor. Yapı, şehirdeki sendika ve sivil toplum kuruluşu temsilcisinin oluşturduğu “Okuluma Dokunma'' platformunun karşı çıkmasına rağmen yıkılıyor. 

Osmaniye tarihi cami Haberi

Osmaniye tarihi cami

Osmaniye Kadirli'de yaklaşık 1800 yıllık tarihinde önce manastır, sonra kilise, daha sonra ise cami olarak hizmet veren tarihi Ala Cami 1924 yılında ibadete uygun bulunmadığı için kapatıldı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, yaklaşık 2 yıl devam eden restorasyon çalışmalarının ardından Ala Cami bugün kılınan cuma namazıyla 96 sene sonra ibadete tekrar açıldı. 

Vali Erdinç Yılmaz, açılış töreninde gerçekleştirdiği konuşmada tarihi caminin cemaatine kavuştuğunu belirtti.

Güzel bir restorasyon yapıldığını dile getiren Yılmaz, "Allah hepimize burada güzel ibadetler yapmayı nasip etsin. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu da caminin, aslına uygun şekilde restore edildiğini söyleyerek, "Halkın hakkını teslim etmek bizim asli görevimizdir. Cami nasıl 1480-1490 yıllarında Dulkadiroğlu Beyliği zamanında cami olarak ibadete açıldıysa 96 yıl sonra yine...