26 / 04 / 2024

osmanlı tapusu 10 yıl

osmanlı tapusu 10 yıl

Osmanlı tapusu nedir? Osmanlı tapusu olanlar, mallarını geri alabilir mi?: Osmanlı dönemine ait gayrimenkul tapu sahipleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından alınan karara göre Cumhuriyet tapusuna çevrilebiliyor...

Osmanlı tapuları günümüzde geçerli mi?

Osmanlı döneminde tapusu olanlar tapunun günümüzde geçerli olup olmadığını merak ediyor. Peki, Osmanlı tapularının günümüzde geçerli mi?

Osmanlı tapusu olanlar ne yapmalı?

Ailesine ait Osmanlı tapusu olanlar, tescil işlemi için nereye ve ne zaman başvurmaları gerektiğini merak ediyor. Peki, Osmanlı tapusu olanlar ne yapmalı?

Kapalı Maraş'ta tarihi karar! Osmanlı tapusu mülk davasına dahil edildi!

KKTC’de bir Rum’un Kapalı Maraş’taki mülk davasını gören Taşınmaz Mal Komisyonu, tarihte ilk defa Vakıflar İdaresi’nin Osmanlı döneminden kalma tapusunu dava kapsamına aldı. Kararın emsal teşkil etmesi halinde, Vakıflar İdaresi’nin diğer gayrimenkuller için de itirazda bulunabileceği aktarılıyor. 

Eyüpsultan'daki Osmanlı Parkı bedelsiz olarak ilçe belediyesine tahsis edildi!

İstanbul Büyükşehir Belediye  Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun rekreasyon ve engelliler merkezi inşa etmeyi planladığı Eyüpsultan’daki İSKİ mülkiyetinde bulunan Osmanlı Parkı, Eyüpsultan Belediyesi’ne bedelsiz olarak 10 yıllığına tahsis edildi. 

Katar Ulusal Müzesi'nin mimarisinde Osmanlı esentisi!

Katar’da 10 yılda inşa edilen 5.5 milyar liraya mal olan Ulusal Müze, çöl zambağını andıran mimarisiyle dikkat çekiyor. Katar Prensesi Şeyha El Mayassa El Tani, müzeyi oluştururken Osmanlı arşivlerinden de yararlandıklarını söyledi.

Dekar'dan Osmanlı İmparatorluğu'nda Fotoğrafçılık eserine destek!

Dekar Yapı ve Yatırım kuruluşunun 10. yılında Engin Özendes'in "Osmanlı İmparatorluğu’nda Fotoğrafçılık" isimli eserine destek verdi. 

Sancaktepe Osmanlı Çarşısı AVM'deki düğün salonu icradan satılıyor!

İstanbul Anadolu 10. İcra Dairesi, Sancaktepe Osmanlı Çarşısı AVM'de bulunan düğün salonunu satışa çıkardı. Söz konusu düğün salonunun toplam satış bedeli 4 milyon 800 bin TL olarak belirlendi.

Osmanlı Mülk ve Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Osmanlı Mülk ve Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi, Emir Şen Yönetim Kurulu Başkanlığında 1 milyon TL sermaye ile 10 Aralık'ta Sultanbeyli, Mehmet Akif Mahallesi, Burcu Sokak'ta kuruldu.

Balıkesir Sındırgı'da Osmanlı Çarşısı’nın üstü kapatılıyor!

Balıkesir’in Sındırgı Belediyesi, 10 bine yakın antik eserlerin sergilendiği Osmanlı Çarşısı’nın üstünü kapatıyor Sındırgı Belediyesi, Osmanlı Çarşısı’nın üstünü branda ile kapatıyor.

Osmanlı Konakları'nda icradan 4.3 milyon TL'ye villa!

Üsküdar Osmanlı Konakları'nda bulunan 297 metrekare yüzölçümüne sahip tripleks villa, İstanbul Anadolu 10. İcra Dairesi tarafından açık artırma usulüyle satılıyor.

Üsküdar Osmanlı Konakları'nda 4 milyon TL'ye satılık villa!

İstanbul Üsküdar Osmanlı Konakları'nda yer alan toplam 380 metrekare yüzölçümüne sahip olan villa İstanbul 10. İcra Dairesi tarafından 10 Haziran 2015 günü saat 10:00 ile 10:10 arasında ihaleye çıkarılıyor.

Gana'da 10 bin kişilik cami yapılıyor!

GANADER, Afrika'nın kanayan yaralarına merhem olmaya devam ediyor. GANADER'in Gana'nın başkenti Akra'da aynı anda 10 bin kişinin ibadet edebileceği Osmanlı mimari tarzında büyük bir cami yaptırması sevinçle karşılandı.

Osmanlı Taahhüt İnşaat Emlak Denizcilik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Osmanlı Taahhüt İnşaat Emlak Denizcilik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Sefer Çepnioğlu, Muhammet Osman Çepnioğlu tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 15 Eylül'de kuruldu.

osmanlı tapusu 10 yıl Haberi

osmanlı tapusu 10 yıl

Osmanlı tapusu nedir?

Osmanlı dönemine ait gayrimenkul tapu sahipleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından alınan karara göre Cumhuriyet tapusuna çevrilebiliyor. 


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kararına göre tapu sahipleri dedelerinden kalma Osmanlı tapulu gayrimenkuller için kadastro çıktıktan sonra 10 yıl içerisinde dava açıp parasını veya arazisini alabiliyor.


Osmanlı tapusu olanlar; Osmanlı Tapuları Cumhuriyet tapusuna çevirdikten sonra taşınmazın bulunduğu belediyeye dava açabiliyor.


Yukarıda da belirtildiği üzere osmanlı tapulu yerlerin geri alınabilmesi için hak düşürücü süre 10 yıl olarak karşımıza çıkıyor.


2012 yılı haberlerine göre, Tapu ve Kadastro Genel Müdürü, “Belki orada haklarını mahkeme kararıyla tescil ettirmiş olanlar da vardır. Ama oradan kadastro geçtikten sonra özel ya da kamu mülkiyeti olsun 10 yıllık hak düşürücü hak geçtikten sonra onun geri dönüşü mümkün değil. Yoksa dünyanın Osmanlı coğrafyasındaki...