26 / 04 / 2024

otellerde maliyetler arttı

otellerde maliyetler arttı

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKT08) Araştırma Geliştirme (AR-GE) Birimi nin analizlerine göre, enflasyonun yüzde 8,46 olduğu dönemde otellerde maliyetler yüzde 13 arttı.

Otellerde maliyet, enflasyonun üzerinde arttı!

AKTOB Araştırma Birimi verilerine göre, son bir yıllık dönemde otellerin en büyük gider kalemi olan yiyecek ve içeceklerdeki maliyet artışlarının, yüzde 10,6 seviyesinde gerçekleşti.

İstanbul’da bir ailenin yaşam maliyeti 46 bin TL! Maliyetler 2022 yılına göre yüzde 76,7 arttı!

İstanbul'da yaşam gün geçtikçe zorlaşıyor. İstanbul Planlama Ajansı tarafından açıklanan verilere göre bir ailenin yaşam maliyeti 46 bin TL oldu. Bu oran geçen yılın aynı ayına göre yüzde 76,7 arttı.

İnşaat maliyet artışı inşaat sektöründe kriz yarattı! Maliyetler yüzde 90 arttı!

İnşaat maliyetleri özellikle son aylarda üst üste gelen zam haberleri ile gündemde yerini almaya devam ediyor. İnşaat maliyetlerindeki fahiş artışlar inşaat sektöründe kriz yarattı ve maliyetler yüzde 90 arttı. Peki İnşaat sektörü şuanda ne durumda? İşte resmi verilerle inşaat sektörü...

İnşaatta maliyetler yüzde 40 arttı!

Gülman Group CEO'su Polat Gülman, inşaat maliyetlerindeki artışları değerlendirdi. Maliyetler inşaat girdilerinde yüzde 40 arttı. 

Almanya'da kiralar yüzde 1,4 arttı!

Almanya'da hizmetlere yönelik maliyetler yüzde 1,2 artarken, hane halkının en büyük harcamalarından birisi olan ısınma masrafları hariç kira yüzde 1,4 arttı.

İnşaatta maliyetler arttı, fiyatlar yükseldi!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) tarafından düzenlenen ‘Gündem Buluşmaları’ toplantısı, ‘Fırtınalı Havada Dümende Olmak’ başlığı altında düzenlendi.

Konut kredi faizleri yükseldi!

Konut kredi faizlerinde maliyetler arttı. En düşük faiz yüzde 0,98'den yüzde 1,05’e ulaştı. Her 100 bin liralık kredi 10 yıl vadede yaklaşık 6 bin lira arttı.

Aydın Kurt: Gayrimenkulde maliyetler arttı, fiyatlar değişmedi!

Kurt inşaat Yönetim Kurulu Üyesi Aydın Kurt, son dönemde döviz kurunda yaşanan artışın gayrimenkul sektöründe maliyetleri önemli ölçüde artırsa da bunun henüz fiyatları etkilemediğini, gayrimenkul üreticilerinin eski fiyatlardan satışlara devam ettiğini söyledi.

Bilent Dündar: Yatırımlar ve satışlar artacak!

216 Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Bilent Dündar, “Son bir kaç aydır seçim atmosferi nedeniyle döviz yükseldi, maliyetler arttı, yatırımlar ertelendi. Ancak dünkü sonuçlardan sonra herkes kaldığı yerden devam edecek, yatırımlar ve satışlar artacak” dedi

Otellerin enflasyonları Haziran'da 4,5 puan arttı!

Otellerde maliyetler, enflasyonun 4,5 puan üzerinde arttı. Haziran ayı itibariyle ülke geneli yıllık enflasyon yüzde 8,5 olurken, otellerdeki maliyet artışları yüzde 12 dolayında gerçekleşti.

Yıllık enflasyon yüzde 8,46 oldu!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKT08) Araştırma Geliştirme (AR-GE) Birimi nin analizlerine göre, enflasyonun yüzde 8,46 olduğu dönemde otellerde maliyetler yüzde 13 arttı.

Otellerde maliyetler yüzde 13 arttı!

AKTOB araştırmasına göre, otellerde maliyet artışı 12 aylık ortalamada yüzde 13 oldu. Türkiye'deki otellerde maliyet artışının 12 aylık ortalamalara göre yüzde 13 olduğu bildirildi.

Otellerde maliyet artışı yüzde 13 arttı!

Türkiye'deki otellerde maliyet artışının 12 aylık ortalamalara göre yüzde 13 olduğu bildirildi. Açıklama AKTOB tarafından yapıldı.

Palandöken'de doluluk oranı yüzde 40 arttı!

Dünyanın önemli kış turizm merkezleri arasında yer alan Erzurum Palandöken Kayak Merkezi'ndeki otellerde doluluk oranları bu sezon yüzde 40 oranında arttı.

otellerde maliyetler arttı Haberi

otellerde maliyetler arttı

TÜİK tarafından açıklanan mayıs ayı fiyat istatistiklerine göre, yıllık ortalama enflasyon yüzde 8,46 oldu, aynı dönemde otellerde yaşanan maliyet artışları ise yüzde 13 dolayında gerçekleşti. AKTOB Araştırma Birimi tarafından yapılan analizlere göre, otellerdeki maliyet artışı, yıllık enflasyonun 4,5 puan üzerinde gerçekleşti. Verilere göre otellerde son bir yılda meydana gelen maliyet artışlarında ilk sırayı yüzde 14,7 ile yiyecek grubu aldı. Bu dönemde içecek grubu maliyetleri yüzde 10,5 artarken. enerji-yakıt ve temizlik malzemelerinde yükselişler enflasyonun gerisinde kaldı. Yiyecek grubu içinde en yüksek maliyet artışları yüzde 23 ile meyve sebze, yüzde 19 ile bakliyat, un ve yüzde 14 ile et grubunda meydana geldi. Yağ grubu maliyet artışı ise enflasyonun gerisinde seyretti.


Antalya...