28 / 03 / 2024

Palandöken'de doluluk oranı yüzde 40 arttı!

Palandöken'de doluluk oranı yüzde 40 arttı!

Dünyanın önemli kış turizm merkezleri arasında yer alan Erzurum Palandöken Kayak Merkezi'ndeki otellerde doluluk oranları bu sezon yüzde 40 oranında arttı.



Dünyanın önemli kış turizm merkezleri arasında yer alan Erzurum Palandöken Kayak Merkezi'ndeki otellerde doluluk oranları bu sezon yüzde 40 oranında arttı. Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kayak sezonunu Erzurum'un dolulukla geçirdiğini belirterek, geçen yıla oranla otellerdeki oranların artış gösterdiğini bildirdi. Palandöken'deki otellerde doluluk oranlarının kent merkezindeki esnafa, vatandaşa da olumlu yansıdığını anlatan Altıparmak. "Otellerdeki doluluk oranı bu sezon önceki yıllara göre yüzde 35.40 civarında arttı. Bu yıl doluluk iyi seviyelerdeydi. Yatak kapasitemiz yeterli olmamasına rağmen bu seviyelerdeyiz.  Biraz daha yatak kapasitemiz artmış olsa, özellikle bu doluluk oranları da yüksek olacak. Aralıkta başlayan kayak sezonu uzun sürdü. Kar kalitesi de çok iyi. Kayakseverler buraları tercih ediyor" diye konuştu. 



AVRUPALININ TERCİHİ 

Palandöken'de hala kar bulunduğunu, sezon boyunca özellikle Avrupa ülkelerinden turistlerin Palandöken ve Konaklı kayak tesislerini tercih ettiğini belirten Vali Altıparmak, şu bilgileri verdi: "Yurt dışından da büyük talep vardı. İnşallah seneye Rusları ve Arapları da getirmeyi planlıyoruz. Bu manada gayretlerimiz var. Avrupa zaten geliyor. En büyük sıkıntı uçak. Tarifeli seferlerle geliyorlar o da kayakçı için uygun olmayabilir. Gelecek sezonda inşallah Palandöken ve Konaklıya, Erzincan ve Sarıkamış kayak merkezlerini de entegre ederek, kayakçıların daha güzel tatil geçirmesi için çalışma yapacağız." Palandöken Kayak Merkezi'ndeki bir otelin Genel Müdürü Mehmet Varol da kayak sezonunu 1 Aralık'ta açtıklarını ve uzun bir sezon geçirdiklerini ifade ederek, "En iyi kayak sezonunu geçirdik. Önceki yıllara göre çok verimliydi.  Doluluk ortalamamızı bu sezon yüzde 85 ile kapattık." dedi.




Günboyu 


Geri Dön