19 / 04 / 2024

Otomotiv üretimi duracak mı

Otomotiv üretimi duracak mı

Otomotiv sektörü uzmanı gazeteci Emre Özpeynirci, bütün otomotiv fabrikalarında bu hafta üretimin duracağını iddia etti. Özpeynirci, "Türkiye’deki tüm otomotiv fabrikaları bu hafta içerisinde açıklanan doğalgaz kaynaklı elektrik kesintileri ve devam eden tedarik problemleri nedeniyle üretimlerine ar

Otomotiv üretiminde 2023 karnesi açıklandı...

Otomotiv üretimi, 2023 yılında bir önceki seneye göre yüzde 9 yükselerek 1 milyon 468 bin 393 adede kaar ulaştı. Öte yandan, ihracatta yüzde 5, satışlarda yüzde 55'lik yükseliş yaşandığı kaydedildi. İşte haberin detayları...

OSD açıkladı! Otomotiv üretimi kasım ayında yavaşladı...

Otomotiv ana sanayinin üretimi Kasım ayında geçen seneye oranla yüzde 4 ile sınırlı yükseliş yaşarken, Ocak-Kasım ayında geçen senenin yüzde 11.5 üzerinde gerçekleştiği açıklandı. İşte haberin ayrıntıları...

OSD açıkladı! Otomotiv üretimi 10 ayda yüzde 12 artış gösterdi

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD), 2023 senesinin 10 aylık dönemine ilişkin verileri kaydetti. Otomotiv üretimi, bu yılın 10 ayında geçen yıla oranla yüzde 12 artarak 1 milyon 210 bin 342 oldu. İşte ayrıntılar...

Otomotiv üretiminde rekor kırıldı! İlk 9 ayda 1 milyon adet!

Otomotiv üretimi, 2023 yılı ocak-eylül döneminde yüzde 12 oranında artarken, ihracatta yüzde 7, pazarda ise yüzde 63'lük artış yaşandı. Üretimde 9 ayda 1 milyon adedin üzerine çıkıldığını, söyleyen OSD Başkanı Eroldu, Çinli üreticilerin global pazar paylarının artışına vurgu yaptı.

Otomotiv üretimi 1 milyon adedi geride bıraktı!

Türkiye'deki otomotiv üretimi yılın ilk dokuz ayında 1 milyon 74 bin 155 seviyesine yükseldi. Otomobil üretimi ise 700 bine yaklaştı. Sektör toplamda 26 milyar doları aştı.

Otomotiv üretimi yılın ilk yedi ayında yüzde 18 arttı!

Türkiye otomotiv sanayisine yön veren 13 üyesiyle sektörün çatı kuruluşu olan Otomotiv Sanayii Derneği (OSD), 2023 yılının ocak-temmuz dönemine ait üretim ve ihracat adetleri ile pazar verilerini açıkladı.

Otomotiv üretimi Nisan ayında arttı, ihracat geriledi!

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) tarafından açıklanan resmi verilere göre, Nisan ayında otomotiv üretimi yüzde 5,2 arttı, ihracat da dolar bazında yüzde 0,6 geriledi.

Otomotiv üretimi yüzde 29 oranında arttı, ihracat ise geriledi!

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) verilerine göre, otomotiv üretimi 4 aylık dönemde 295 bin adete ulaştı. İhracat ise dolar bazında yüzde 0,6 oranında geriledi.

Alman otomotiv devi Volkswagen'den üretimi durdurma kararı!

Alman otomobil üreticisi Volkswagen, Çin'de Kovid-19 vakalarındaki artış ve kısıtlamalar nedeniyle Chengdu kentindeki fabrikasında üretimi durdurma kararı aldı.

Otomotiv üretimi 2022'nin ilk 9 ayında yüzde 4 arttı!

Ocak ve Eylül ayları arasında toplam otomobil üretimi yüzde 4, otomobil ihracatı ise yüzde 2 arttı. Ticari araç üretimi bir önceki yıla göre yüzde 12 arttı.

Otomotiv üretimi Temmuz'da 100 bin adedin altına düştü! Ocak ayından bu yana ilk kez yaşandı!

Otomotiv Sanayii Derneği verilerine göre Temmuz ayında sektörün toplam üretimi 93 bin 659 oldu. Bu şekilde Ocak ayından sonra ilk kez sektörün toplam üretimi 100 bin adedin altına indi.

Otomotiv devi, 7 tesisinde üretim bandının durduracak

Japon otomotiv devi Toyota Motor, Çin'in Şanghay eyaletinde salgın tedbirlerinin yol açtığı Çin çıkışlı parçalara yönelik tedarik aksaklıkları nedeniyle 11 üretim bandında üretimi durduracağını açıkladı.

Otomotiv üretimi duracak mı? Araba alacaklar dikkat!

Otomotiv sektörü uzmanı gazeteci Emre Özpeynirci, bütün otomotiv fabrikalarında bu hafta üretimin duracağını iddia etti. Özpeynirci, "Türkiye’deki tüm otomotiv fabrikaları bu hafta içerisinde açıklanan doğalgaz kaynaklı elektrik kesintileri ve devam eden tedarik problemleri nedeniyle üretimlerine ar

Otomotiv üretimi duracak mı Haberi

Otomotiv üretimi duracak mı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından, doğalgaza dayalı elektrik santrallerine gaz verilememesi sebebiyle sanayi kuruluşlarına elektrik kısıtlaması yapılacağı açıklandı.

Sputnik News'te yer alan habere göre; karar sonrasında, Otomotiv sektörü uzmanı gazeteci Emre Özpeynirci, "Durum çok kötü. Türkiye’deki tüm otomotiv fabrikaları bu hafta içerisinde açıklanan doğalgaz kaynaklı elektrik kesintileri ve devam eden tedarik problemleri nedeniyle üretimlerine ara vereceklermiş" açıklamasını yaptı.

Peki Özpeynirci neler söyledi? İşte Özpeynirci'nin o açıklaması...

Özpeynirci, Twitter'dan yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti:

"Tedarik sanayi de ana sanayi ile eş zamanlı blok şekilde durabilir. Otomotiv ana ve yan sanayi eş zamanlı üretim duruşu için çalışıyor şu anda. Her şey çok karışık. Şehirler bazında üretim duruşlarında farklı tarihler ve uygulamalar var. Ama herkesin eş zamanlı durması daha mantıklı görünüyor.

Otomotiv ana ve yan...