29 / 03 / 2024

otoyol yeni hız sınırı 1 temmuz 2022

otoyol yeni hız sınırı 1 temmuz 2022

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından imzalanan kararla hız sınırları ile ilgili kurallar belirlendi. Söz konusu uygulama 1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren başlayacak. İşte detaylar...

Altın yeni yıla bomba gibi girecek! Altın fiyatlarındaki yükseliş hız kesmiyor! İşte 26 Aralık Salı altın fiyatları

Altın fiyatlarında yükseliş hız kesmedendevam ediyor. Haftanın ikinci işlem gününde ons altın 2064 dolar oldu. Peki bugün gram altın ne kadar? Çeyrek altın kaç lira? 26 Aralık 2023 altın fiyatları.

Yeni İmar Plan Notu ile birlikte kentsel dönüşüm hız kazandı! 

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Yeni İmar Plan Notu ile birlikte kentsel dönüşümün Zeytinburnu'nda hız kazandığını belirterek, kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Trafik cezaları peş peşe açıklandı! Hız sınır, kırmızı ışıkta geçme, emniyet kemeri takmamak...

Yeni yılın gelmesiyle birlikte trafik cezaları güncellendi. Peki, Hız sınır cezası, kırmızı ışıkta geçme cezası, emniyet kemeri takmamak, cep telefonu kullanmanın cezası ne kadar?

Hız sınırı, kırmızı ışık, kemer cezası kaç lira olacak? İşte 2023 yeni trafik cezaları...

Yeniden Değerleme Oranı ile birlikte 2023 yılının trafik cezaları açıklandı.. En yüksek cezanın 20 bin 977 lira ile uyuşturucu ve uyarıcı madde etkisinde araç kullanmak olduğu öğrenildi. Peki aşırı hız, kemer takmama, kırmızı ışıkta geçme ve diğer tüm ceza miktarları ne kadar oldu? İşte madde madde

Türk Telekom fiber abonelerine güzel haber! İnternet hızı 200 mbps oldu! 16 Ekim 2022 fiyat listesi...

Türk Telekom, fiber abonelerine güzel haberi yeni kampanyası ile verdi! Hem yükleme hem de indirme hızı 200 mbps'e çıktı!

Yeni hız sınırı bugün başladı! Hız sınırı limiti kaç oldu?

Otoyollarda yeni hız sınırı uygulaması bugünden itibaren yürürlüğe girdi. İşte tüm ayrıntılar… 

Zorlu Konak projesinde yükseklik tartışmaları hız kesmiyor!

İzmir Konak'ta Zorlu Holding’e ait gökdelen projesinin yüksekliğine ilişkin yaşanan tartışmalı süreç hız kesmiyor. TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, gündemden düşmeyen ‘Zorlu Projesi’ne ilişkin yeni bir yazılı açıklama yaptı.

2021'in AVM karnesi: Yatırımlar hız kesmiyor!

Kovid-19 salgınından en çok etkilenen sektörler arasında bulunan alışveriş merkezlerinde yeni yatırımlar hız kesmiyor. Peki yeni AVM projeleri neler? İşte ayrıntılar...

İzmir depreminde yıkılan binaların yerine yapılan konutların inşaatı hız kesmiyor!

İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan 6.6 şiddetindeki depremde birçok bina hasar gördü. Hasar gören binaların yerindeki yeni konut inşaatları hız kesmiyor...

Bahçelievler'de kentsel dönüşüm hız kazanacak!

Bahçelievler'in kentsel dönüşüm planları İBB meclisinde onaylandı. Yeni düzenleme ile ilçe genelinde kentsel dönüşüm çalışmaları hız kazanacak. 

 Lucis Şirketler Grubu, pandemiye rağmen yeni yatırımlarında hız kesmedi!

Avantgarde Collection otel zinciri markasını kazandıran Lucis Şirketler Grubu, pandemiye rağmen yeni yatırımlarında hız kesmedi!

Mekan Gayrimenkul dijital yatırımlarına hız veriyor!

Uzun yıllardır emlak piyasasında başarılı işlere imza atan Mekan Gayrimenkul, dijital yatırımlarına hız vererek iki yeni emlak sitesini hizmete sundu. 

Konut stoku erime hızı son 10 yılın 2. en yüksek seviyesine ulaştı!

Konut satışları Temmuz'da yeni bir rekora imza atmaya hazırlanıyor. İlk verilere göre, konut projelerindeki stok erime hızı Temmuz ayında yine zirveyi zorladı. Temmuzda konut stokunun erime hızı yüzde 11.7’yi aşarak son 10 senenin ikinci yüksek seviyesine ulaştı.

otoyol yeni hız sınırı 1 temmuz 2022 Haberi

otoyol yeni hız sınırı 1 temmuz 2022

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun imzasıyla, 81 il valiliğine, otoyollardaki otomobil hız sınırlarına ilişkin bir yazı gönderildi. Söz konusu yazıda, Karayolları Trafik Kanunu’nun “Hız Sınırları” başlıklı 50. maddesinde, “Motorlu araçların cins ve kullanma amaçlarına göre sürülebileceği en çok ve en az hız sınırları, şehirlerarası çift yönlü karayollarında 90 kilometre/saat, bölünmüş yollarda 110 kilometre/saat, otoyollarda 120 kilometre/saat hızı geçmemek üzere yönetmelikte belirlenir.” hükmünün yer aldığı hatırlatıldı.

Söz konusu yazıda, yol standartlarını dikkate alınarak ilgili mevzuat çerçevesinde ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının görüşüyle hız sınırlarını, yerleşim yeri dışındaki şehirlerarası çift yönlü karayolları ile bölünmüş yollarda ve otoyollarda otomobiller için 20 km/saate kadar İçişleri Bakanlığı’nın artırmaya yetkili olduğu bildirildi.

Bu doğrultuda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının da uygun görüşüyle beraber, 1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren...