24 / 04 / 2024

Özbekistan vize şartları

Özbekistan vize şartları

Turizmin geliştirilmesi için  yönelik son dönemde önemli kararlar alan Özbekistan, 1 Şubat itibarıyla 45 ülkenin vatandaşına 30 günlük vize muafiyeti, 76 ülkenin vatandaşına da sadeleştirilmiş vize imkanı tanıyacak. 

Almanya, 500’den fazla depremzedeye vize verdi! Peki, Almanya kimlere ‘hızlandırılmış vize’ veriyor? İşte vize şartları!

Almanya, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 500’den fazla depremzedeye hızlandırılmış vize uygulaması kapsamında vize verdi. Bu uygulama ile Almanya’da yakınları bulunanlar 3 ay boyunca ülkede kalabilecek.

Özbekistan'dan konut alana vize muafiyeti!

Turizmin geliştirilmesi için  yönelik son dönemde önemli kararlar alan Özbekistan, 1 Şubat itibarıyla 45 ülkenin vatandaşına 30 günlük vize muafiyeti, 76 ülkenin vatandaşına da sadeleştirilmiş vize imkanı tanıyacak. 

Çevre görevlisi belgesi vize süresi!

Ceza puanı toplamının vize süresi içinde ikinci kez 100 ceza puanı olması hâlinde, belgeleri iptal ediliyor. Formlarda yer alan ceza puanları bir vize dönemi için geçerli oluyor. Peki, çevre görevlisi belgesi vize süresi ne kadardır?

Batışehir Residence ödeme şartları

Avrupa’nın En İyi Karma Kullanım Projesi” ödülüne sahip olan Batışehir Residence ödeme şartları kapsamında Emlak Konut güvencesiyle yüzde 15 peşinatla yüzde 0,59 faiz oranıyla firma bünyesinde 60 aya kadar taksitlendirme yapılıyor...

Köy yerleşik alanlarında ifraz şartları!

İfraz işlemi ile, arsa birden fazla parsele bölünebiliyor. Ancak söz konusu işlemin şartları, planlı ve plansız alanlarda farklılık gösteriyor. Peki, köy yerleşik alanlarında ifraz şartları nelerdir?

Tapuda ifraz şartları!

Taşınmaz bir malın birden fazla parsele bölünmesi ve tapu kütüğüne bu şekilde kaydedilmesi işlemine tapuda ifraz işlemi deniyor. Tapuda ifraz işleminin bazı şartları bulunuyor. İşte, tapuda ifraz şartları!

Pazar yeri kiralama şartları!

Pazar yerlerinde adına satış yeri tahsis edilmiş olan pazarcı ve üreticileri, tahsis sahibi olarak nitelendiriliyor. Peki, satış yeri tahsis edilecek pazarcılarda aranan özellikler nelerdir? İşte pazar yeri kiralama şartları...

TOKİ yoksul evleri şartları!

Hayata geçirilen TOKİ konut projelerinin başvuru ve ödeme koşulları yoksul, alt, dar ve orta gelir gruplarına gelir grubuna göre değişiyor. Peki TOKİ yoksul evleri şartları nelerdir? İşte TOKİ yoksul evleri...

Tapu memuru olma şartları!

Tapu memuru olma şartları, tapu ve kadastro dairesindeki iş pozisyonuna göre değişkenlik gösteriyor. Tapu memuru olma şartları, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan yönetmeliklerde açıklanıyor...

Konut kredisi alma şartları!

Bankalar, konut kredisi ile uzun vadede düşük faizli bir şekilde ev sahibi olma fırsatı sunuyor. Bankaların kredi koşulları bankadan bankaya değişkenlik gösteriyor. Peki konut kredisi alma şartları nelerdir?

Arsa kredisi şartları 2014!

Taşınmaz sahibi olmak isteyen kimselere bankalar, uzun vadede düşük faiz oranları ile kredi veriyor. Bu kredi paketleri arsa kredileri de bulunuyor. Peki arsa kredisi şartları 2014 nelerdir?

Kıyı kenar çizgisinde yapılaşma şartları!

Kıyılarda 1/1000 ölçekli uygulama imar planı yapılıp onaylanmadan uygulama ve yapılanmaya geçilemiyor. Peki 1/1000 ölçekli uygulama imar planı olan yerlerde kıyı kenar çizgisinde yapılaşma şartları nelerdir?

Sahil şeridinde yapılaşma şartları nelerdir?

Deniz ve tabii göllerin kıyı kenar çizgisinden itibaren kara yönünde yatay olarak en az 100 metre genişliğindeki alanlara sahil şeridi deniyor. Peki, sahil şeridinde yapılaşma şartları nelerdir?

Özbekistan vize şartları Haberi

Özbekistan vize şartları

Özbekistan'da turizmin geliştirilmesi için hazırlanan kararnameyi, Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev imzaladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, kararname kapsamında AB ülkelerinin ağırlıkta olduğu 45 ülkenin vatandaşına 30 günlük vize muafiyeti tanınırken, 76 ülkenin vatandaşına da "e-vize" uygulaması üzerinden sadeleştirilmiş vize alma imkanı sağlandı.

Özbekistan'ın, 1 Şubat 2019 tarihi itibariyle yürürlüğe girecek uygulamanın ardından vize muafiyeti sağladığı ülke sayısı 64'e ulaşacak.

Kararnameye göre, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 109 ülkenin vatandaşına konut satın almaları durumunda ülkede ikamet izni verilecek. Buna göre, Taşkent’te 400 bin dolar, Semerkant, Buhara, Namangan, Andican, Fergana ve Harezm’de 200 bin dolar, diğer kentlerde ise 100 bin dolar değerinde konut alacak yabancı vatandaşlar, Özbekistan'da ikamet etme hakkına sahip olacak.

Yeni vize çeşitleri de yürürlüğe girdi

Cumhurbaşkanı kararına göre ayrıca, ülkede yeni vize çeşitleri de...